Getty Images
Teško ćete se odlučiti za jednu

Nema zime bez šik beretke: Odabrali smo 15 najljepših koje bi nosile i Francuskinje

Za dašak otmjenosti i šika ove zime treba nam samo jedan modni dodatak - šarmantna beretka koja će u svakodnevicu donijeti modu s pariških ulica.

Korijeni beretke sežu u Pariz, no ne morate odletjeti u Francusku kako biste je nosili. U hladnim, zimskim danima glavu će nam grijati ova neodoljiva pokrivala za glavu, jednostavna, no ujedno i jako efektna, u raznim bojama, sa sjajnim detaljima ili bez njih.

Beretke se nose na više načina, na sredini glave, povučene u stranu ili prema natrag, ovisno o frizuri koju nosite. Bilo da želite sakriti "bad hair day" ili dodatno naglasiti novu frizuru, beretka odlično pristaje i svakom stilu daje dozu otmjenosti i onog nedostižnog pariškog šika. Na modnoj sceni beretke nisu novost - iako su neko vrijeme bile zapostavljene kao modni dodatak, prošlih sezona u zimskim danima ljubiteljice mode ponovno su ih prigrlile i oživjele ove kapice.

Nisu samo trendseterice zaslužne za njihov povratak, viđali smo ih i na modnim pistama luksuznih brendova i tako ih poželjeli nositi i u svakodnevnim situacijama. Prošle sezone donio ih je Dior na modnu pistu, kao i ove godine, a Dioru se pridružio i francuski brend Maison Margiela koji je beretke ukrasio pernatim dodacima i tako im dao novo lice.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 25: A model walks the runway during the Maison Margiela Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on September 25, 2019 in Paris, France. (Photo by Thierry Chesnot/Getty Images)
Getty Images
Maison Margiela modna revija u Parizu 2019.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - AUGUST 25: Jennifer Lopez attends STX Entertainment's
Getty Images

NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 11: Guests attend Carolina Herrera fall 2019 runway show during (NYFW) New York Fashion Week held at New York Historical Society 170 Central Park West on February 11, 2019 in New York City. (Photo by Anthony DelMundo/Getty Images)
Getty Images

Na street style sceni prisutni su zaista raznoliki modeli, ali ponajviše oni klasični u crnoj, crvenoj ili bež boji. Uz ove modele s kojima ne možete pogriješiti, u high street ponudi nalaze se i oni upotpunjeni detaljima poput ženstvenih bisera, one prošivene šljokicama, s kariranim ili pepita uzorkom. S porastom popularnosti umjetne kože ove jeseni, a ona se nastavlja i u zimskoj sezoni, možete se odlučiti i na beretke od kože koje spajaju klasiku i aktualne trendove.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 08: Jasmin Howell seen wearing a red Misha Collection coat, Tony Bianco boots and a yellow Kate Spade bag on the street during New York Fashion Week on February 8, 2019 in New York City. (Photo by Achim Aaron Harding/Getty Images)
Getty Images

Pronašli smo street style kombinacije kao inspiraciju, a i 15 modela beretki iz trenutne ponude koje možete uvrstiti u svoju garderobu.

Linker
19. travanj 2024 15:20