Getty Images for Coachella
igra boja i uzoraka

Ovi razigrani kompletići najveseliji su trend za novu sezonu uz koje je outfit gotov u trenutku

Nakon vladavine odijela koja su i dalje hit za svaku prigodu - od poslovne pa do svečane, odgovarajući kompleti kao trend ih slijede u stopu. Ono što nude high street trgovine unijet će boju i razigranost u svaki ormar.

Kako su nam topliji dani sve bliže, tako se teško oduprijeti novitetima iz novih kolekcija modnih kuća s kojima ćemo upotpuniti basic garderobu za proljeće i ljeto s nekoliko upečatljivih komada.

Uz klasične komade kojima se uvijek iznova vraćamo, poneki trendi odjevni predmet dobra je investicija za novu sezonu, a ono što nam upada u oko prilikom pregledavanja novih kolekcija su kompletići - bilo da je riječ o kombinaciji odgovarajućeg topa i hlača ili pak suknje u mini ili midi izdanju. Prva pomisao na komplete vraća nas još u 90-e godine i asocira na teen film 'Clueless' u kojem je glavna junakinja nosila karirani žuti komplet mini suknje i sakoa. Njihovoj popularnosti pridonosi i jednostavnost prilikom kombiniranja jer u ormaru uvijek imate spreman outfit na koji sve što treba je dodati modne dodatke. Naravno, uvijek će funkcionirati i kao zaseban modni komad koji se slaže uz ostatak garderobe.

Kako to inače biva u modnom svijetu, trendovi su tu da se vraćaju, a ove sezone osobito su popularne godine prošlog stoljeća. Modne kuće tako su predstavile razne modele inspirirane nekim prošlim vremenima, no obilježene modernim detaljima. Najviše se tako ističu lagani modeli suknje i odgovarajućeg romantičnog topića, osobito oni koje krasi cvjetni uzorak.

Uz njih, dobar su izbor za svakodnevne kombinacije bluze i hlače širokih nogavica koje će poslužiti kao odmor od pripijenih hlača ili traperica koje su do sada bile u fokusu. Jedno je sigurno - uz komplete modna kombinacija neće biti dosadna jer dolaze u različitim uzorcima i bojama. Pepita za retro look, točkice za romantičarke ili uzorak lanca za trendseterice neki su od najčešćih dezena koji se uklapaju u proljetnu sezonu.

Linker
19. travanj 2024 03:19