Instagram, Profimedia, Getty
sportska elegancija

Ovo su tenisice od kojih se ne odvajaju poznate Hrvatice, ali i svjetske dame

Nekad obuća rezervirana samo za sportske događaje i rekreaciju, danas kultni komad i neizostavan dio garderobe čak i tijekom poluslužbenih događaja. Prva dama Amerike Melania Trump, francuska prva dama Brigitte Macron te Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton tenisice nose i onda kada  znaju da će njihove fotografije obići svijet.  

Kada je prije mjesec dana Melania helikopterom sletjela u Washington po povratku iz države New Jersey gdje je s obitelji provela kolovoz, iz njega je izašla u smaragdnozelenoj dolčeviti Ralph Lauren, bijelim skini trapericama, a na nogama je imala bijele Adidas tenisice Stan Smith. Popularne tenisice obožavaju žene diljem svijeta, njihova popularnost ne pada a cijena im je oko 700 kuna.

Profimedia

Sportsku eleganciju voli i Brigitte Macron. Sa svojim suradnicima i tjelohraniteljima snimljena je u sakou kratkih rukava, uskim Levi's trapericama i tenisicama Louis Vuitton. Prva dama Francuske na sebi ne štedi - samo za ove tenisice izdvojila je 800 dolara.

Profimedia

Vojvotkinja od Cambridgea znatno je skromnija od Macron. Na prošlogodišnjem londonskom maratonu, u travnju 2017. godine, pojavila se u modelu popularnih Superga tenisica kojima se cijena kreće oko 200 kuna, a iste tenisice voljela je i princeza Diana.

Getty

Poznato je da Hrvatice vole dobar komad obuće što nije izuzetak ni kada je o tenisicama riječ. Severina nije ostala imuna na Adidas Deerupt model koji je osvojio sportsko – modnu scenu. Cijena im je oko 750 kuna, a Splićanka ih je odlično isfurala na dnevnu kombinaciju.

instagram

Debeli džon i retro stil svidio se Jeleni Rozgi koja nije odoljela robusnim tenisicama Balenciaga modela Triple S koje su prošarane crvenom, plavom i žutom bojom. Predimenzionirane zbog čega ih mnogi nazivaju ružnima, ipak su se ove sezone našle na listi želja mnogih trendseterica iako im cijena iznosi oko 5300 kuna. Nešto klasičnije no s istom cijenom one su brenda Chanel koje je Splićanka nosila za šetnju Vatikanom, ali i Makedonijom.

instagram

Dašak retro stila na zagrebačke je ulice donijela voditeljica i dizajnerica interijera, Mia Kovačić. Adidas je iz prošlosti izvukao samba model koji je kreiran pedesetih godina prošlog stoljeća kao obuća za mali nogomet. Trendi verzija Sambarose u obliku platforma tenisica ima cijenu oko 750 kuna.

Spica / Zagreb 17.08.2018. / foto: Maja Jurovic / Mia Kovacic
Maja Jurović

Linker
14. travanj 2024 21:23