Getty Images for Ermanno Scervin
bezvremenski uzorak krokodila

Pristaje uz svaki stil: Jedan detalj garantira luksuzni look u svakoj prilici, pronašle smo 19 top komada

Od Zare do Prade, uzorak aligatorske kože ima svoj trenutak i prisutan je u ponudi gotovo svakog brenda jer svakoj modnoj priči daje sasvim novi izgled koji ćete brzo zavoljeti.

"Croc efekt", odnosno uzorak koji imitira kožu aligatora modni je trend koji traje i nosi se u svim kombinacijama. Egzotični uzorak svaki će outfit transformirati u luksuznu i trendi modnu priču, a baš zato ga obožavaju nositi trendseterice diljem svijeta.

Dok se prije koristila prava koža egzotičnih životinja poput krokodila, pitona ili guštera, naglasak je sada na modnoj održivosti i promicanju moralno odgovornog ponašanja u modnoj industriji, pa velika dizajnerska imena poput Victorije Beckham, Chanela, Stelle McCartney i ostalih koriste isključivo imitaciju kože.

Uzorak aligatorske kože najviše krasi modne dodatke poput torbica i cipela te remenja. U crnoj, smeđoj ili zagasito crvenoj boji nosi dozu ozbiljnog i elegantnog looka, a za one odvažne modne su kuće pripremile modele u bojama, na primjer u izražajno žutoj, crvenoj ili zelenoj boji. S obzirom da je riječ o bezvremenskom uzorku koji nema rok trajanja, isplati se uložiti u ovakve komade s kojima je najlakše garderobu podignuti na viši nivo i nadograditi je s luksuznim komadima.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 21: Rocio Munoz Morales attends the Ermanno Scervino show at Milan Fashion Week Spring Summer 2020 on September 21, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images for Ermanno Scervino)
Getty Images for Ermanno Scervin

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 11: A guest is seen posing with a black blazer, white dress, black purse and boots at Spring Studios during New York Fashion Week on September 11, 2019 in New York City. (Photo by Donell Woodson/Getty Images)
Getty Images

Gležnjače s utisnutim aligatorskim uzorkom hit su modni dodatak za ovo doba. Niski modeli gležnjača, najčešće na block potpeticu dodatno su ukrašeni zakovicama ili kopčama, u duhu kaubojskog stila i pristajat će uz traperice, duge haljine, modne dodatke poput šešira ili detalja kao što su resice na jaknama ili prslucima. Uz velik izbor cipela, torbice koje nude modne kuće variraju od mini modela za večernji izlazak do maksi torbi za svakodnevni stajling, a najbolje od svega smo izdvojili u galeriji.

Linker
25. travanj 2024 09:43