PRESS VICHY
NOVO RAZDOBLJE

Daria Lorenci Flatz priznaje da je strahovala od perimenopauze, ali i da se sada osjeća bolje nego ikad

Iako je pomalo strahovala od perimenopauze, zbog neke opće predrasude da je to "početak kraja", glumica Daria Lorenci Flatz u 49. godini osjeća se bolje i izgleda bolje nego ikad - jer koristi ciljanu njegu za kožu u toj dobi.

Iako je pomalo strahovala od perimenopauze, zbog neke opće predrasude da je to "početak kraja", glumica Daria Lorenci Flatz u 49. godini osjeća se bolje i izgleda bolje nego ikad - jer koristi ciljanu njegu za kožu u toj dobi.

Sve se glasnije i otvorenije priča o menopauzi, razdoblju u kojem žena - s obzirom na to da smo sve dugovječniji - provede jednu trećinu života. Skidanju tabua pridonijele su i mnoge javne kampanje koje pokreću društveno odgovorne tvrtke i brendovi poput Vichyja - koji ženama nudi ciljanu njegu za kožu u toj dobi. Jedna od žena za koju nema pauze i koja otvoreno govori o promjenama koje osjeća u 49. godini je Daria Lorenci Flatz. Hrvatska kazališna, TV i filmska glumica priznaje da je s promjenama koje su je sustigle u perimenopauzi naučila neke nove stvari o sebi te da razmišlja na posve drukčiji način.

"Prije sam uvijek morala imati vrijeme za nešto - za osnivanje obitelji, za dokazivanje na svim mogućim poljima… sada svoje vrijeme zaista percipiram kao svoje. I promijenila sam način na koji se brinem o sebi: svakodnevno vježbam, pazim da dovoljno spavam, a i hranim se drukčije", govori Daria Lorenci Flatz, priznajući da je pomalo strahovala od početka perimenopauze jer je uvriježeno mišljenje da je to - početak kraja.

image

Daria Lorenci Flatz

PRESS VICHY

"Zapravo, to ne može biti dalje od istine. I dalje puno radim, a osjećam se bolje i ljepše nego ikad. I imam više samopouzdanja nego kad sam bila mlađa. Vjerojatno stoga što mi za to ne treba potvrda drugih, već vjerujem sebi i sama sebi zadajem kriterije. Za mene je život u kasnim 40-ima bolji nego u dvadesetima jer znam što želim, a što ne, znam se čuvati bolje, ugoditi si i priuštiti si ono što želim. Svjesna sam da vremena nema beskonačno i zato ga u ovim godinama ne gubim, nego uzimam samo ono što je najbolje za mene u svim aspektima života - bilo da je u pitanju njega, odjeća, hrana ili ljudi kojima se okružujem", kaže glumica.

U menopauzu se ne ulazi preko noći, riječ je o procesu koji može biti povezan s nizom simptoma, a odvija se postupno i u dvije faze. Tijekom perimenopauze dolazi do prvih hormonalnih varijacija. Karakteriziraju ga neredoviti menstrualni ciklusi uz popratne fizičke i psihološke izazove. Nakon nje dolazi do postmenopauze, za koju se kaže da nastupa kada menstrualnog ciklusa nema dulje od godinu dana.

Žene u Darijinim godinama suočavaju se s hormonalnim promjenama, odnosno padom estrogena, a tada počinje borba s valovima topline, promjenama raspoloženja, problemima sa snom, vaginalnom suhoćom… No, uz sve to, "najbolnije" su one najvidljivije nedaće - promjene na koži lica i vrata, koja postaje suha, tanja, naborana.

Tijekom proteklih 20 godina Vichy je razvijao ekspertizu o vidljivom utjecaju hormona na znakove starenja kože lica tijekom menopauze, s više od 20 studija na više od 1200 žena u menopauzi, a svoju posvećenost toj temi potvrdili su NEOVADIOL linijom proizvoda za njegu kože namijenjenoj svakoj fazi menopauze.

image

NEOVADIOL MENO 5 BI-SERUM za kožu u peri i postmenopauzi/ NEOVADIOL dnevna njega za gustoću i punoću kože u perimenopauzi/ NEOVADIOL noćna njega za gustoću i punoću kože u perimenopauzi

PROMO

PERIMENOPAUZALNI PROTOKOL - kako bi se povratila gustoća i revitalizirala koža - obuhvaća formulacije obogaćene hijaluronskom kiselinom. Nakon nanošenja Neovadiol Meno 5 bi-seruma, koji je prilagođen koži žena u menopauzi, na lice se ujutro nanosi Vichy Neovadiol Redensifying Lifting dnevna njega za gustoću i punoću kože u perimenopauzi, a navečer Vichy Neovadiol Redensifying Revitalizing noćna njega za gustoću i obnovu kože u perimenopauzi.

POSTMENOPAUZALNI PROTOKOL - kako bi se koža obnovila, a smanjila obješenost - obuhvaća formulacije obogaćene Omegama 3-6-9. Nakon nanošenja Neovadiol Meno 5 bi-seruma na lice se ujutro nanosi Vichy Neovadiol Replenishing Anti-Sagginess hranjiva dnevna krema za kožu u postmenopauzi, a navečer Vichy Neovadiol Replenishing Firming hranjiva noćna njega za kožu u postmenopauzi.

Kožu od sunca treba čuvati u svim fazama života, a posebno u razdoblju menopauze. Neovadiol učvršćujuća krema protiv tamnih mrlja SPF 50 novost je u asortimanu, čija je učinkovitost klinički dokazana, pa su tako bore smanjene, čvrstoća pojačana, a koža sjajnija.

Ustrajnim proučavanjem utjecaja hormonalnih čimbenika na kožu, u Vichyju se konstantno pronalaze učinkovitija dermokozmetička rješenja. S ciljem ohrabrivanja žena i podizanja svijesti o važnosti podrške te širenja informacija o menopauzi, u Facebook grupi #NemaPauze u menopauzi nalaze se savjeti stručnjaka (dermatologa, ginekologa, nutricionista i psihologa), iskustva drugih članica grupe te razni edukativni i zabavni sadržaji.

Menopauza je potpuno nova faza u životu žene, ona u kojoj žena svoje tijelo i ženstvenost percipira na sasvim drukčiji način. Možemo reći i da je to početak novog života, u godinama kada žene i dalje pršte od energije.

TRI KLJUČNE SPOZNAJE

NAJČEŠĆI SIMPTOMI PERIMENOPAUZE...

... iznenadne promjene raspoloženja - uz noćno znojenje i valove vrućine. Žena se osjeća iritirano, ponekad ‘kao da će puknuti‘, lako plane, kao ‘da nije sva svoja‘. Nekad iz veselja prelazi u frustraciju, ogorčenost i ljutnju, a onda je ponovno sve u redu. Tome poprilično pridonose fizički simptomi - učestalo buđenje tijekom noći, česti i intenzivni valovi vrućine tijekom dana, problem vaginalne suhoće, što joj remeti seksualni život... A tu su i psihološki uzroci, ako ulazak u taj period doživljava kao kraj života, kraj ženstvenosti, vitalnosti i privlačnosti.

U TAKVIM SITUACIJAMA POMAŽU...

... ponajviše fizička aktivnost, u skladu s vlastitim mogućnostima. Aerobne vježbe ili vježbe snage, pilates, hodanje, joga, vrtlarenje... sve to može ublažiti fizičke simptome menopauze i poboljšati emocionalno stanje. Postoje i različite tehnike disanja, koje se lako uče, a imaju za cilj opuštanje tijela i smanjivanje psihološkog osjećaja napetosti. Primjenjuju se u situacijama napetosti, stresa i anksioznosti.

POTREBNA JE I CILJANA NJEGA KOŽE...

... a za kod kuće se preporučuju proizvodi za hidrataciju, najbolje na bazi hijaluronske kiseline. Nužni su i antioksidansi, koji kožu štite od vanjskih štetnih utjecaja, kao i vitamin C. U zimskim mjesecima dobro je dvaput tjedno koristiti retinol, koji popravlja kvalitetu kože i usporava njeno starenje, a postoje i odlične formulacije za ishranu i regeneraciju kože u delikatnom periodu perimenopauze i menopauze, kada se dešavaju najveće promjene u koži. Važna je i kvalitetna zaštita od sunca.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Vichy

Linker
09. svibanj 2024 08:15