UNSPLASH
Važni savjeti

Stručnjakinja otkriva sve što moramo znati o njezi lica za ljeto i kako se zaštititi: "Jednu stvar uvijek izbjegavam, to je za mene veliko ne"

Ljeto samo što nije stiglo, a dok maštamo o sunčanju na plaži, prvo je potrebno dobro se informirati o odgovarajućoj pripremi naše kože za sunce.

Ljeto samo što nije stiglo, a dok maštamo o sunčanju na plaži, prvo je potrebno dobro se informirati o odgovarajućoj pripremi naše kože za sunce.

Kako se najbolje zaštititi od štetnih sunčevih zraka, koji su uzroci nedovoljne zaštite te kakve tretmane preporučuje kao neizostavni dio odgovarajuće pripreme lica za ljeto otkriva nam Ana Mogulić, voditeljica Sinteze Skin Clinic i medicinska kozmetologinja s bogatim iskustvom koja odmah na početku ističe negativne posljedice pretjerane izloženosti suncu.

"Ako se koža prije izlaganja suncu pravilno ne pripremi, veće su mogućnosti pojava hiperpigmentacija, oštećenja od sunca, preuranjeno starenje, suhoća i dehidracija kože. Cilj nam je zdrava i sjajna koža, glatka tekstura i napeti tonus, a to sve riskiramo ako se neodgovorno izlažemo suncu bez pripreme kože", upozorava kozmetologinja pa naglašava kako je kožu lica potrebno njegovati tijekom cijele godine.

image

Ana Mogulić, voditeljica Sinteze Skin Clinic i medicinska kozmetologinja s bogatim iskustvom

PRESS

"Konstantna njega omogućava da naša koža bude sjajna, blistava i zdrava. No posebnu pažnju ipak treba neposredno prije ljetnih vrućina. Svi smo upoznati da je sunce jedan od najvećih neprijatelja našoj koži, pa joj je zato potrebna i posebna zaštita. Puno se priča o SPF zaštiti, ali uz nju je jednako važna i ona antioksidativna. Iz tog razloga, kožu prije izlaganja suncu treba osnažiti tako da popravimo njezinu funkciju."

Ako se koža prije izlaganja suncu pravilno ne pripremi, veće su mogućnosti pojava hiperpigmentacija, oštećenja od sunca, preuranjeno starenje, suhoća i dehidracija kože

Na pitanje koje bi tretmane preporučila prije ljeta, Mogulić nije previše dvojila o odgovoru. "Svakako bih preporučila tretman HydraFacial, blagi kemijski piling, tretmane za eksfolijaciju i hidrataciju kože. Svi ovi tretmani su izuzetno važni za pripremu kože prije izlaganja suncu jer pomoću ovih tretmana koži dajemo sve ono što je potrebno da je učini otpornijom."

HydraFacial tretman jedan je od trenutno najpopularnijih u svijetu, a kozmetologinja ističe kako je riječ o tretmanu namijenjenom svima.

image

HydraFacial tretman jedan je od trenutno najpopularnijih u svijetu, a kozmetologinja ističe kako je riječ o tretmanu namijenjenom svima

PRESS

"To je tretman koji bi svatko tko želi čistu i njegovanu kožu trebao raditi jednom mjesečno. Ako to nije opcija, barem bi ga trebalo napraviti pred odlazak na plažu i nakon godišnjeg odmora. HydraFacial tretman uključuje sve što je koži potrebno - dubinsko čišćenje, hidrataciju, regeneraciju, obnovu i zaštitu kože", objašnjava nam Mogulić pa dodaje kako se već nakon prvog tretmana vide prve promjene na teksturi i kvaliteti kože.

HydraFacial tretman uključuje sve što je koži potrebno - dubinsko čišćenje, hidrataciju, regeneraciju, obnovu i zaštitu kože

"Osim toga, tretman je ugodan za klijenta, a koristimo serume i boostere prema tipu i stanju kože te u skladu s ciljem koji kod klijenta želimo postići."

Osim spomenutog HydraFaciala, sve je veća potražnja i za kemijskim pilingom pa smo kozmetologinju pitali nešto više o samom tretmanu te što zapravo njime postižemo. "Riječ je o tretmanu u kojem na kožu lica nanosimo određene kiseline. O koncentraciji kiselina ovisi koliko ćemo napraviti slab ili jak piling. Postoje blagi površinski pilinzi te duboki pilinzi. Površinski pilinzi namijenjeni su za sjaj i glatkoću kože, kada želimo ‘zabljesnuti‘ prije nekog događaja. Dubinske pilinge koristimo kod problematika hiperpigmentacija, dubokih bora, ožiljaka i jakog anti-age učinka."

image
PRESS

Kozmetologinja nam je usput i objasnila kako bi trebala izgledati svakodnevna njega lica tijekom ljetnih mjeseci.

"Njega lica trebala bi uključivati proizvode za pranje i čišćenje kože, tonik, piling, dnevnu njegu sa SPF-om i antioksidativnom zaštitom, kao i noćnu njegu koja sadrži hranjive sastojke poput ceramida, hijalurona i peptida. Njega kože treba biti prilagođena tipu i stanju kože, a pritom je vrlo važno da znamo koji nam je cilj i što želimo postići te prema tome birati preparate koje koristimo. Kroz ljetni period važno je koristiti one proizvode koji su lakših i prozračnijih tekstura", govori nam Mogulić pa otkriva kako ona štiti lice od sunca.

"Nisam ljubitelj izležavanja na plaži i na direktnom suncu, pa sam većinom u hladu ili pod suncobranom, ali i tada je jako važno štiti kožu SPF-om. Kroz ljetni period moj izbor je SPF 50. U skin care rutinu dodam proizvode koji sadrže antioksidante", kaže kozmetologinja. Isto tako, jednu stvar obavezno izbjegava, a isto preporučuje i drugima.

"Jednu stvar uvijek izbjegavam, a to je odlazak na plažu između 12:00 i 17:00 sati. To je za mene veliko ne."

Ne propustite PreSummer sale ponudu poliklinike Sinteza Skin Clinic: HydraFacial Deluxe + laser pomlađivanja lica i vrata. Iskoristite do 40% popusta na najtraženije tretmane koji će ovih vrućih i suhih ljetnih dana vašu kožu održati svježom i podatnom! Pogodnosti možete uplatiti do 15. lipnja, a potom iskoristiti do 31. kolovoza u željenom terminu

Za više detalja javite se na telefon 01/5005-970 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a Pre-Summer Sale možete rezervirati na linku.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Sinteza Skin Clinic

Linker
08. lipanj 2024 21:38