PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA
velika obljetnica

35 godina braka: Michael J. Fox i Tracy Pollan slave - a sve je počelo obostranim vrijeđanjem

Par je u braku dobio četvero djece i unatoč njegovoj Parkinsovoj bolesti i ovisnosti o alkoholu, preživjeli su sve nedaće i vole se kao i prvog dana kada se među njima zapalila ljubavna iskra.

Par je u braku dobio četvero djece i unatoč njegovoj Parkinsovoj bolesti i ovisnosti o alkoholu, preživjeli su sve nedaće i vole se kao i prvog dana kada se među njima zapalila ljubavna iskra.

‘‘35 godina smijeha, življenja, slušanja i ljubavi prema tebi Tracy Pollan. Hvala ti na svemu. Zauvijek tvoj, Mike‘‘, napisao je na svom Instagramu Michael J. Fox čestitavši svojoj supruzi, glumici Tracy Pollan veliku godišnjicu braka. A ona mu je uzvratila na svom profilu: ‘’35 godina!!! Sretna ti godišnjica ljubavi. Za mnoge lude avanture pred nama. Ne mogu te voljeti više od onog što te volim!‘‘

A njihov put je zaista jedinstven i prožet velikom ljubavlju, rijetkom za pripadnike holivudskog glumačkog svijeta. Vjenčali su se 26. srpnja 1988., a u braku su dobili četvero djece, 33-godišnjeg Sama, 28-godišnje blizanke Schuyler i Aquinnah i 21- godišnju Esmé.

‘‘Kada smo započeli vezu bili smo jako siromašni. Ponekad bi ukrali džem i maslac od kikirikija u nekom od dućana i to bi nam bila jedina hrana. Bilo je teško, a onda sam u relativno kratkom vremenu postao slavan i velika filmska zvijezda. Bilo je to zaista ludo putovanje i ovih naših zajedničkih 35 godina su najbolje u mom životu. Jedan drugome dajemo prostora i za pogreške, a to je jako bitno u odnosu‘‘, kazao je glumac koji je otkrio kako se u suprugu zaljubio kada ga je pošteno izvrijeđala.

‘‘Nikada nitko tako prije sa mnom nije razgovarao. Rekla mi je da sam prokleti šu.ak, jer sam primijetio i komentirao da ima zadah po češnjaku. Ta joj primjedba nikako nije sjela pa sam dobio porciju vrijeđanja i tada se počeo u nju zaljubljivati.‘‘

Bilo je to 1985. za vrijeme snimanja tada vrlo popularne serije ‘‘Obiteljske veze‘‘, no svoju su vezu počeli dvije godine kasnije jer su oboje tada imali partnere.

image

Michael J. Fox i Tracy Pollan s djecom- sinom Samom, blizankam Aquinnah i Schuyler te najmlađom Esmé

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Prvi put u javnosti pojavili su se u rujnu 1987. na dodjeli nagrade Emmy koju je on dobio za ulogu seriji "Obiteljske veze". Ubrzo ju je zaprosio, a vjenčali su se u Woodstocku u srpnju 1988. godine.

‘‘Nikada nisam dvojio da će pristati, jedino me brinulo kada ćemo i gdje organizirati vjenčanje, a da ostane u tajnosti. I nismo uspjeli. Bilo je to potpuno ludilo. Unutra je bilo kao bilo čije vjenčanje, velika kućna zabava, plesali smo cijelu noć. Imaš sve na svijetu i sve koje voliš u prostoru od jednog hektara, a pet idiota ti helikopterima leti iznad glave. Ne možeš pustiti djecu da trče ulicom jer su tamo ljudi s kamerama, koji ih love za rukav, ispituju i plaše", progovorio je glumac o svom vjenčanju.

Ubrzo je Micahelu dijagnosticirana teška bolest s kojom se i danas bori uz podršku i ljubav svojih najmilijih. Godine 1991. dijagnosticirana mu je Parkinsova bolest, neizlječivo degenerativno stanje središnjeg živčanog sustava koje s vremenom utječe na motoričke funkcije. Tada je imao samo 29 godina i nekoliko godina nije izlazio u javnost sa svojom dijagnozom.

Dijagnozu je javno objavio 1998., a dvije godine kasnije osnovao je zakladu koja se bavi istraživanjem Parkinsove bolesti, dobio je veliku podršku svojih kolega, ali medicinska istraživanja napreduju sporije od njegove bolesti. Priznao je i da ga je dijagnoza potpuno slomila a spas je potražio u alkoholu.

image

S Christopherom Lloydom u filmu Povratak u budućnost koji mu je donio svjetsku slavu

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

​​"Moja prva reakcija na dijagnozu bila je da sam počeo jako piti. Prije sam pio za zabavu, ali sada sam pio sam i svaki dan. Jednostavno nisam imao alate da se nosim s bolešću." Naravno, u borbi protiv besmislenog opijanja pomogla mu je supruga natjeravši ga na sastanke Anonimnih alkoholičara. Ostavio se alkohola, posvetio obitelji i angažirao oko svoje zaklade.

U intervjuu za magazin People prije tri godine glumac je rekao: "Svakog dana imamo nešto čemu se smijemo bar dobre dvije minute. Vrsta podrške koju mi ​​ona pruža je nevjerojatna - najviše se osjećam kao suprug, otac i prijatelj, a onda negdje u nizu, ja sam ipak netko s Parkinsonovom bolešću."

Linker
27. travanj 2024 11:19