Feel good

Ako ste voljeli ‘Odmori se, zaslužio si‘, obožavat ćete ‘nastavak‘ s krimi zaokretom

Na HRT stiže nova humoristična serija "Oblak u službi zakona", autora Snježane i Gorana Tribusona, u kojoj ćemo gledati poznata glumačka imena. Oni su nam otkrili kako su se pripremali za uloge i što možemo očekivati od njihovih likova.

Nova HRT-ova humoristična serija "Oblak u službi zakona" premijerno je prikazana u Kaptol Boutique Cinema & Baru u Zagrebu projekcijom prve od četrnaest epizoda koju je za HRT snimio Interfilm. Serija će se prikazivati na Prvom programu HRT-a od ponedjeljka 9. siječnja, u terminu od 21:15 sati. Na promociji su bila brojna glumačka imena iz serije među kojima Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Željko Königsknecht, Goran Navojec, Zoran Čubrilo, Igor Mešin i drugi.

Ova je serija spoj obiteljske serije s laganim krimi zapletom jer je Nikola (Ozren Grabarić), glava obitelji Oblak, policijski narednik. Idealist je i poštenjačina koji vjeruje u neke ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih nema. Za razliku od Nikole, drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti. Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može naći posao, a kako bi pridonijela ionako malom kućnom budžetu, često pribjegava radu na crno. Kreativna, znatiželjna, pomalo samozatajna, posvetila se Nikoli i djeci te je potpuna suprotnost susjedi, mesarici Greti (Ksenija Marinković). Na predstavljanju prve epizode porazgovarali smo s glumcima Ozrenom Grabarićem, Dijanom Vidušin, Goranom Navojcem, Dorom Fišter, Željkom Königsknechtom te redateljem Draženom Žarkovićem koji je seriju režirao skupa sa Snježanom Tribuson.

image

Goran Navojec

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Goran Navojec koji igra lokalnog šarmera bio je posebno raspoložen i duhovit te je u svojoj maniri rekao da je za ovu ulogu napravio "duboko sondiranje svoje i duša svojih partnera, a sve preko dostupnih mu glumačkih alata. Odlučio sam biti prisutan – sada i ovdje."

image

Dora Fišter, glumica

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Dora Fišter igra Mašu, ženu koja radi na lokalnom kiosku: ”Maša izgleda površno i plitko a zapravo ona uvijek zna što se događa. Na žalost, ne pojavljuje se u svim epizodama. Obično je poveznica ili lik koji otkrije određeni problem.”

image

Željko Konigsknecht i Dražen Žarković

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Glavne uloge u seriji imaju Ozren Grabarić i Dijana Vidušin. Ozren nam je opisao kakvog on policajca, nužno stereotipno kreiranog, tumači. "Moj gospodin Oblak po kojemu serija i nosi naziv je malo smušen, malo je u oblacima, a kada razmišlja o nekom slučaju on ispada pomalo trapav i zamišljen, međutim ipak uspije povezati stvari i riješiti problem. Često jer je u oblacima ne vidi što mu se događa u obiteljskom domu, na primjer da mu žena često radi ‘na crno‘, da sin ne može završiti školu, da mlađi sin kao najinteligentniji član stalno nešto mulja i ucjenjuje oko novca. Oblak je izuzetno predan poslu i tu je da ispuni slovo zakona. Ispred nas je četrnaest uzbudljivih, nepretencioznih epizoda koje su vrlo dobro napravljene. Mislimo da publika voli ovakvu vrst žanra."

image

Dijana Vidušin

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Spomenuta supruga koju igra Dijana Vidušin, emotivna je i topla supruga koja voli povremeno raditi s onu stranu zakona. Glumica nam je otkrila prirodu svog lika. "Moj lik predstavlja grubu realnost današnjeg stanja u društvu i državi. Nema posao u struci, ona ga traži, ali ga ne može naći. Na tom putu bavi se polulegalnim poslovima, sivom ekonomijom: peče kolače, radi sendviče, prezentira motore. Radi svega toga dolazi do bračnih svađa. Ozrenov i moj lik to ipak nadiđu do sljedećeg rada na crno", pojašnjava kroz smijeh.

image

Borna Fadljević i Toma Medvešek

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Dvojica njihovih sinova, Bruno (Toma Medvešek) i Ratko (Borna Fadljević), adolescenti, izvor su mnogih problema. Mlađi, Ratko, intelektualno je nadmoćan svima u kući dok se za starijeg Brunu, koji nikako da završi školu, to ne bi moglo reći. Većinu vremena Bruno provodi u lokalnoj birtiji kod Suvog (Zoran Čubrilo) i Ludviga (Goran Navojec) koji se, iako stariji, ne razlikuju previše od njega. Različiti karakteri i sklonosti članova obitelji Oblak izvor su humornih situacija i zapleta, a u svakoj epizodi Nikola rješava i jedan kriminalistički slučaj: provalu u kiosk, krađu automobila, provalu u kvartovski dječji vrtić, sitne prevare. No iako u poslu uspješan, inteligentniji i bolji policajac od svog partnera Požgaja (Igor Mešin) koji ima široku lepezu interesa pa se rijetko stigne posvetiti policijskim zadaćama, kao i od šefa Bože (Željko Königsknecht), nikako da napreduje u policijskoj hijerarhiji.

image

Dijana Vidušin i Ozren Grabarić

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Načelnika Božu igra Željko Königsknecht koji nam je svoj lik kroz smijeh opisao: "Moj policajac nije dobar kao onaj kojeg igra Ozren Grabarić. Prilično je škrt, stalno obećaje unapređenja, ali svoja obećanja ne ispunjava. Ne bih rekao da je primitivan, ali je malo užih pogleda na svijet."

Redatelj Dražen Žarković, uz autoricu i redateljicu Snježanu Tribuson i scenaristu Gorana Tribusona sukreirao je ovu feel good seriju, a s nama je podijelio iskustvo dugogodišnje suradnje s ovom kreativnom obitelji. "Moja je suradnja s Tribusonima počela još s ‘Novogodišnjom pljačkom‘ koju sam režirao dosta davno. Tamo je Snježana meni bila pomoćnik režije, a kasnije sam ja bio njoj. Kasnije smo suradnju nastavili na seriji ‘Odmori se, zaslužio si‘. Autorski tim te serije isti je kao i ove, a ova je serija njezin svojevrsni duhovni nasljednik s dodatkom krimi zaokreta."

Linker
05. ožujak 2024 17:09