Kronologija ljubavi

Druga šansa za ljubav: Leonarda i Zvone Boban preživjeli su sve izazove i opet žive zajedno

Modna dizajnerica i legendarni Vatreni nakon tri godine odvojenog života ljubavi su odlučili dati novu šansu. Zajedno odgajaju petero djece, a koliko se međusobno vole dalo se naslutiti i prošle godine kada je Leonarda u intervjuu istaknula da Zvonu "još uvijek zove svojim mužem i on nju ženom".

Tri godine nakon što su iznenadili javnost i otkrili da više neće živjeti zajedno jedan od najskladnijih parova na domaćoj sceni, Leonarda i Zvonimir Boban, ljubavi su odlučili dati novu šansu. Modna dizajnerica potvrdila je šuškanja o njihovom pomirenju i time još jednom dokazala da je ljubav itekako nepredvidljiva. "Istina je, Zvone i ja opet smo zajedno, jako smo sretni", ekskluzivno za Story potvrdila je Leonarda svoju vezu s legendarnim Vatrenim. Mnoge je iznenadila i kada je krajem 2023. godine u jednom intervjuu, govoreći o majčinstvu rekla da Bobana još uvijek zove svojim suprugom.

"S mojim mužem sam u divnim odnosima. Što se tiče djece, to smo sve uklopili u jako lijepu obiteljsku situaciju. I on mene i dalje zove ženom pa 33 godine smo zajedno", ispričala je Leonarda za In Magazin koja je sa Zvonom posvojila četvero djece. Prvo dijete, Mariju, par je posvojio krajem devedesetih, a 2003. godine obitelji je stigao Gabrijel. Kasnije su posvojili blizance, Martu i Rafaela, a 2009. godine postali su biološki roditelji djevojčice Ruže.

Iako su proživjeli uspone i padove čini se da je njihova ljubav izdržala sve izazove pa sada ponovno poput tinejdžera uživaju u zajedničkom životu, a tim povodom odlučili smo se prisjetiti kronologije njihove ljubavne priče.

image

Leonarda Boban prošle godine u jednom je intervjuu rekla da Zvonu još uvijek zove - mužem

VEDRAN PETEH/CROPIX

Godina je 1989., mlada Leonarda prodavačica je u jednom zagrebačkom butiku, a Zvonimir Boban perspektivni Dinamovac koji slučajno ulazi u taj butik kako bi kupio sako, ali ostaje zatečen Leonardinom ljubaznošću i manekenskom ljepotom. Nema hrabrosti prići joj pa dolazi više puta promijeniti sako pod izlikom da mu ne odgovara. Nakon nekoliko dolazaka, ipak skuplja hrabrost i poziva je na spoj.

Leonarda i Zvonimir Boban uskoro postaju jedan od najzanimljivijih i najomiljenijih parova hrvatske scene. A da je riječ bila o pravoj ljubavi dokazali su već dvije godine kasnije kada je Lea odlučila otići s njim u Milano na deset godina jer mu je ponuđen ugovor s AC Milanom.

Vjenčanje u Milanu

U prosincu 1993. vjenčali su se u milanskom matičnom uredu, a slavlje se održalo u otmjenom talijanskom restoranu. U lipnju 1994. organizirali su raskošno crkveno vjenčanje u Zagrebu, u crkvi Sv. Marka. Leonarda je blistala u vjenčanici talijanskog dizajnera Lorenza Rive.

Prva kći Marija

Godina koja je unijela najveće promjene u njihove živote i obogatila ih emocijama koje do tada nisu poznavali bila je 1996. Iako isprva Zvone nije bio spreman na posvojenje djeteta, kasnije je ispričao kako im je to bila jedna od najboljih odluka u životu – posvojenje djevojčice Marije.

image

Nakon dugih 17 godina čekanja, u studenom 2009. na svijet je stiglo njihovo prvo biološko dijete – djevojčica Ruža

GORAN MEHKEK/CROPIX CROPIX

"U početku sam govorio Lei da bi valjalo malo pričekati dok ne dođu naša djeca, pustiti vremenu da pokaže koliko je ravnoteže u našem životu pa se tek onda odlučiti na posvajanje. Ali kad je ta odluka sazrela u nama, više nas ništa nije moglo pokolebati. Lea i ja zavjetovali smo se u Međugorju da ćemo djevojčici, ako je ikada budemo imali, dati ime Marija. Marija je majka svih nas, to je ime uzvišeno i sveto, naše je, tako se zove i moja majka, ono u sebi sadržava svetost, religioznost, tradiciju, povijest, svu moju i Leinu ljubav. Sve nas veže uz našu Mariju", rekao je tada Boban. Ni njegova supruga Lea nije krila sreću zbog odluke koja im je promijenila život. "Marija je preslikana ja, stalno lutkama navlači krpice, a i ona se jako voli odijevati. Ja sam joj velik uzor u svemu i stalno me oponaša i hvali", kazala je.

Pet godina nakon Marije posvojili su i dječaka Gabrijela, a 2007. obitelj su postali i za dvoje blizanaca, posvojili su djevojčicu Martu i dječaka Rafaela. Unatoč neizmjernoj sreći Lee i Zvone Bobana s četvero posvojene djece, par je i dalje ustrajao u želji da dobije biološko dijete. To im se i ostvarilo samo godinu dana kasnije – na 15. godišnjicu braka, 2008. Lea je saznala da je trudna. No, suočeni s tužnim iskustvom iz 2001., kad je Leonarda izgubila bebu, bračni par Boban bio je oprezan u očekivanjima i izjavama. Zahvaljujući golemoj pozitivnoj energiji, ali i Zakonu o umjetnoj oplodnji, nakon dugih 17 godina čekanja, u studenom 2009. na svijet je stiglo njihovo prvo biološko dijete – djevojčica Ruža.

image

Naslovnica Glorije u ožujku 1997. godine, nakon krštenja njihove prve kćeri Marije

DRAGAN MATIC/CROPIX

40 dana suza za Ružu

Iako je mogla birati privatne poliklinike u kojima će roditi, Ružu je na svijet donijela carskim rezom u zagrebačkoj bolnici Merkur u 41. godini života. Djevojčica je imala samo dva kilograma, a kako je rođena ranije, morali su je odmah preseliti u Vinogradsku bolnicu na specijalizirani odjel za nedonoščad.

"Još ne mogu vjerovati da sam rodila. Beba je preslatka. Tako je sitna, malena, ali vrlo živa. Rodila sam carskim rezom u bolnici Merkur, s epiduralnom anestezijom, jer sam željela biti posve svjesna i vidjeti svoju bebu čim dođe na svijet. No ruke su mi bile ‘razapete‘ - na obje sam nešto dobivala intravenozno - i nisam je mogla primiti. Položili su mi je na obraz, bila je sićušna kao mačkica, čitava mi je stala na lice. Kako je rođena ranije, morali su je odmah premjestiti u bolnicu u Vinogradskoj. Ja u jednoj bolnici, ona u drugoj, plakala sam cijele dane, doktori su me počeli izbjegavati, okretati glavu kad bi me ugledali u suzama. Četvrti dan nakon carskog reza tražila sam da me puste van na moju odgovornost jer sam bila odlučna da vidim Ružu i da je kasnije dojim. Počela sam se izdajati već u bolnici, a kad sam došla doma, nisam mogla voziti zbog reza pa me Zvone u nekom poluležećem položaju dvaput dnevno vozio kod Ruže da se malo družimo, da je nahrane na bočicu mojim mlijekom. Bila je 40 dana u bolnici, ja sam 40 dana plakala; Zvone je morao smirivati situaciju radi djece", rekla je tada Lea.

Pomirenje

Slavni supružnici često su naglašavali kako svoje petero djece vole jednako te da je razlika samo u tome na koji su način postali njihovom djecom. "Moj najveći životni uspjeh je da sam ih sve petero povezala. Gledali su moj trbuh kad sam čekala Ružu, jedva čekali da se rodi, a sad je - obožavaju", ispričala je jednom prilikom Leonarda Lončar koja je i nakon razlaza sa Zvonom, u svibnju 2021. godine, ostala u korektnim odnosima. "Voljela bih se zaljubiti, ali zasad još nikoga ne vidim u šumi...", rekla je u intervjuu u listopadu 2023. godine ne sluteći da će joj život nekoliko mjeseci kasnije u život vratiti čovjeka s kojim je izgradila obitelj da nakon duže pauze nastave upravo tamo gdje su stali te 2021. godine kada su odlučili krenuti odvojenim putevima. U njihovom slučaju izreka "ako nekog voliš pusti ga, ako ti je suđen vratit će se" pokazala se sasvim istinitom.

image
PRIVATNI ALBUM
Linker
07. ožujak 2024 18:32