Najgore je prošlo

Faruk iz ‘Lud, zbunjen, normalan‘ o borbi s bolešću: ‘Nisam bio 40 dana na sceni‘

Iza omiljenog Faruka izazovan je boravak u bolnici i operativni zahvat, a dok se borio za zdravlje, nad njim je bdjela supruga Jasna s kojom je 30 godina u braku.

Sarajevski glumac Senad Bašić ostavio je iza sebe izazovno životno razdoblje. Popularni Faruk iz serije "Lud, zbunjen, normalan" vratio se prošlog tjedna na scenu Kamernog teatra 55 i glumeći u predstavi "Umri muški" proslavio je njen 33. rođendan. Bila je to i njegova intimna proslava jer je poklonom pred razgaljenom publikom, koja ga je pljeskom na kraju predstave nekoliko puta vraćala na pozornicu, označio kraj svojih nevolja sa zdravljem.

Borio se s teškom bolešću, o čemu piše Avaz, bio je u bolnici, podvrgnut je i operativnom zahvatu, a sada je, na sreću, sve u redu. "Nisam bio 40 dana na sceni", rekao je.

Bolest koju je imao utjecala je i na Senadov glas, koji je za poziv glumca veoma bitan, ali sada se i glas stabilizirao.

"Dobro je, zasad sam zadovoljan", dodao je, a govoreći o tome kako je psihički podnio taj težak period, istaknuo je: "Tko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro."

Poslije prisilnog "odmora", glumac se entuzijastično bacio na posao. Osim spomenute predstave, igra i u komadu "Kralj Tvrtko", a očekuju ga i dvije filmske premijere: film "Praznik praznine" Jasmina Durakovića ljetos je imao premijeru na Filmskom festivalu u Puli te hrvatsko-austrijska produkcija "Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)" scenariste i redatelja Pave Marinkovića. Premijere tog filma bit će u Zagrebu i Beču.

Dok se borio s bolešću, uz omiljenog Faruka bdjela je njegova supruga Jasna s kojom je već trideset godina u braku. Imaju odraslu kćer Hanu i sina Skendera te unuku Enu. U jednom intervjuu prije pet godina, glumac je otkrio kako se unuka s mamom Hanom preselila u Njemačku.

Linker
16. travanj 2024 21:32