Nevena Rendeli i Mak Vejzović s kćerima Leom, Mare i Vitom
 Vedran Peteh / Cropix
OBITELJSKA STVAR

Nevena Rendeli: 'Kada sam upoznala Makovu djecu bilo je kaotično, danas smo svi velika sretna obitelj'

Po čemu je posebna njihova obitelj poznati će nam svakoga tjedna otkrivati u našoj novoj rubrici Obiteljska stvar. Voditeljicu i poduzetnicu Nevenu Rendeli i njezinog supruga, HTV-ovog snimatelja Maka Vejzovića prve smo ugostili i doznali kako izgleda svakodnevica s trogodišnjim blizankama Leom i Mare te jednoipolgodišnjom Vitom. Oni su nas dočekali u svom domu u kojem su glavne šefice - njihove tri curice.

Iako joj se danas studentski život čini podcijenjen, Nevena Rendeli Vejzović (39) je svjesna da - nema natrag. Njihove tri djevojčice jedna drugoj do uha neizmjerno ih usrećuju, a kada im se pridruže Makova djeca iz prvog braka, tinejdžeri Lola i Oleg, u njihovom domu vlada pravo veselje.

O izazovima majčinstva govori samo za Gloria.hr

"Trenutak kada sam upoznala Makovu djecu bio je kaotičan, ali takve stvari i jesu kaotične. Ipak, mislim da im nije bio traumatičan. Bili su pripremljeni za to i spremno su me dočekali. Danas imamo odličan odnos. U njihov život ušla sam u formativnim godinama pa smo uspjeli ostvariti kontakt i smatram ih djelom cijele naše šire obitelji. Mislim da se i oni dobro osjećaju s nama" priča nam Nevena.

Prema svojim djevojčicama je popustljivija od supruga, koji je veći autoritet i bolje postavlja granice.

Nevena to pripisuje Makovom iskustvu. No, priznaje nam, i ona katkad povisi glas.

"U situacijama kad od ranog jutra krene krš i lom, treba mi pet minuta da se maknem i duboko udahnem. Vježbam meditaciju joga smijeha i sve sam tehnike svladala kako bi ostala prisebna i preživjela dan s troje male djece ", kaže u šali. Svakodnevicu opisuje jednom riječju - hektična, a uzbudljivo je i tijekom noći, jer tijekom svake imaju "rošadu".

Vedran Peteh / CROPIX
Nevena kaže kako u njihovoj obitelji definitivno postoje dani kad od jutra krene krš i lom.

"Curice spavaju u svojoj sobi u krevetu na kat, a Vita u dječjem krevetiću iz kojeg uspije sama izaći tako da tijekom noći Mak završi u dnevnom boravku, a njih tri kod mene u krevetu. Zatim ja moram ustati jer više nema mjesta".

Vrijedne divljenja

Tijekom dvogodišnjeg porodiljskog shvatila je da se divi ženama koje su život posvetile isključivo djeci, suprugu i kućanstvu.

Biti domaćica težak je i iscrpljujuć posao. Uvjerio se u to i Mak, koji je porodiljni koristio s blizankama, a iskoristit će svoje pravo i s Vitom.

Vedran Peteh / Cropix
Nevena Rendeli Vejzović sa svoje tri djevojčice

"Jako mu se to svidjelo", govori Nevena hvaleći supruga koji joj je bio i velika podrška kada je dala otkaz na HRT-u te u ožujku pokrenula svoju tvrtku za odnose s javnošću i organizaciju evenata. No, ključ u bravu stavila je i prije nego što je pokrenula posao jer je ubrzo proglašen lockdown.

"Sjedila sam, blejala u zid i pitala se što ću sada, kako ću dalje" prisjeća se Nevena kojoj neumoljivi vrtuljak sreće svakodnevno donosi uspone i padove u poduzetničkom svijetu. Padove posebno kada dobije poziv porezne uprave, a uspone kada priprema nove projekte, poput Festivala zdravlja, koji će se ove subote održati u parku Maksimir.

ČITAJTE I:

Ekskluzivne fotografije izlaska iz rodilišta: Nevena Rendeli i Mak Vejzović svoje curice vode kući

Odluka koja je sve digla na noge: 'Jeziva bol. Spavala bih na betonu, ali ju ne bih ostavila samu u bolnici'

Za cijepljenje djece uvijek treba naći vremena, pa i u vremenu korona virusa

Linker
27. ožujak 2024 05:26