prvi festival

Nova nada: Malia Obama prošetala crvenim tepihom i predstavila debitantski redateljski film

Starija kći bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame i njegove supruge Michelle napisala je i režirala prvi filmski uradak. Premijera kratkometražnog filma "Hearts" održana je na Sundance Film Festivalu u Salt Lake Cityju.

Starija kći bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame i njegove supruge Michelle, 25-godišnja Malia Obama napisala je i režirala kratki film te prvi put prošetala crvenim tepihom nekog filmskog festivala. Premijera kratkometražnog filma "Hearts" održana je na Sundance Film Festivalu u Salt Lake Cityju. Priča koju je Malia odlučila ispričati, prati ožalošćenog sina kojemu je majka preminula i ostavila oporuku s neobičnim zahtjevom.

image

Premijera kratkometražnog filma "Hearts" održana je na Sundance Film Festivalu u Salt Lake Cityju.

DIA DIPASUPIL GETTY IMAGES VIA AFP

"Film govori o izgubljenim predmetima i usamljenim ljudima te opraštanju i žaljenju, ali također pokušava otkriti trenutke nježnosti i bliskosti. Nadamo se da ćete uživati u filmu i da ćete se zbog njega osjećati malo manje usamljenima ili da će vas barem podsjetiti da ne zaboravite na ljude", rekla je Malia u predstavljanju festivala.

Inače, ovo je njezin prvi kratkometražni film i redateljski debi. No, već je nekoliko puta pokazala da nije samo slučajna prolaznica u filmskom svijetu. Naime, još je u srednjoj školi radila kao pripravnica u televizijskim studijima u New Yorku i u Los Angelesu, među ostalim na setu serije "Extant" s Halle Berry u glavnoj ulozi te s ekipom serije "Girls". Nakon što je diplomirala na Harvardu, priključila se scenarističkoj ekipi televizijske serije "Swarm" koju su zajedno kreirali Donald Glover i Janine Nabers.

image

Malia s ocem, bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom i majkom Michelle Obama

MANDEL NGAN AFP

S Janine Nabers napisala scenarij za petu epizodu pod nazivom "Girl Bye" i impresionirala svoju stariju kolegicu. "Ima nevjerojatne i ludo zabavne ideje. Sjajna je scenaristica, potpuno posvećena zanatu i zaista je dala veliki doprinos seriji," rekla je tom prilikom poznata scenaristica i producentica o mladoj zvijezdi.

Linker
25. travanj 2024 13:42