Težak period

Otvorio dušu o mučnom iskustvu: Ben Affleck otkrio da je bio očajan te je previše pio

Glumac se iz ralja alkoholizma spasio zahvaljujući bivšoj supruzi, koja ga je preklinjala da potraži pomoć, što je i učinio 2018.

Ben Affleck priznao je da je bio očajan i previše pio dok je snimao jako kritiziran film "Liga pravde" (Justice League). Bilo je to 2016., a glumac je objasnio da mu je rad na tom filmu o superherojima ostavio gorak okus u ustima, zbog čega je odustao od prijašnjih planova da režira film o Batmanu. "Zbog ‘Lige pravde‘ sam otišao. Nikad više ne želim raditi ništa od toga, jer ne odgovaram tome. To je bilo najgore iskustvo koje sam doživio u biznisu koji je prepun nekih sranja. Slomilo mi je srce", iskren je bio Ben u intervjuu za Hollywood Reporter.

Produkcija je od samog početka "štekala", bila je prepuna ispravaka i prepravki i ponovnih snimanja s redateljem Jossom Whedonom, koji je došao nakon što je originalni redatelj Zack Snyder odstupio zbog privatne tragedije - smrti kćeri. "Javila se ideja da će netko doći (bio je to Whedon), kao, ‘Spasit ću vas, snimat ćemo 60 dana i napisat ću sve ponovo oko onog što imate. Znam tajnu‘. A nije bila tajna. To je bilo teško", opisao je glumac. U tom se periodu odao piću.

image

Liga pravde: Ben Affleck Jason Momoa, Gal Gadot, Ezra Miller, i Ray Fisher

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

"Počeo sam piti previše. Bio sam u hotelu u Londonu, bilo je ili to ili da skočim kroz prozor. I razmišljao sam kako to nije život kojeg želim. ‘Moja djeca nisu ovdje. Ja sam očajan‘", prisjeća se teškog perioda Affleck. Glumac i redatelj s bivšom suprugom Jennifer Garner ima troje djece - Violet (17) i Seraphinu (14) te sina Samuela (11). Par jeu to vrijeme bio svježe razdvojen, nakon deset godina braka rastali su se 2015.

Dodao je kako mu ni uloga kultnog superjunaka Batmana nije bila zadovoljavajuća ni ispunjavajuća, jer je većinu vremena bio "znojan i premoren". Obožavatelji DC Comicsa zahtijevali su da studio objavi i Snyderovu verziju istog filma. Affleck je kazao da je odradio jedan dan sa Snyderom, prije nego je sada slavni "Snyder-cut" objavljen 2021. "Otišao sam i snimio to. I sada je (Liga pravde Zacka Snydera) moj najbolje ocijenjen film na IMDb-u. Nikad mi se nije dogodilo da od samog dna skočim na vrh- Retroaktivno to je hit. I odjednom sam dobivao sam čestitke zbog sudjelovanja u takvoj bombi", objasnio je glumac.

image

Jennifer Garner i Ben Affleck

MARKSMAN/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Unatoč tome što je odbio sudjelovati u filmovima o superjunacima, ipak se pojavio u kratkoj cameo ulozi u filmu "The Flash". "U filmu sam pet minuta, stvarno je odlično", kazao je. Nakon što je mučno snimanje završilo Affleckov problem s alkoholom ipak nije, sve dok ga bivša supruga nije preklinjala da potraži pomoć. To je učinio 2018. godine i otad je trijezan. Sada se opisuje kao lice s postera za "glumački alkoholizam i oporavak", zbog svoje javne borbe s ovisnošću.

Linker
18. travanj 2024 16:44