U 80. godini

Preminuo Jerry Springer, voditelj jednog od najkontroverznijih televizijskih showova

The Jerry Springer Show prikazivao se punih 27 godina. U njemu je ugošćivao ljude, često s margina društva, koji su se pred kamerama svađali i tukli, dok bi publika u studiju skandirala voditelju.

Slavni američki televizijski voditelj Jerry Springer preminuo je danas u 79. godini života. Glasnogovornik obitelji izjavio je da je Springer umro „nakon kratke bolesti”, a neki izvori govore da mu je prije nekoliko mjeseci dijagnosticiran rak gušterače, objavio je TMZ.

image

Jerry Springer

DENNIS VAN TINE/AVALON/PROFIMEDIA

Najpoznatiji je Springer bio po kontroverznom The Jerry Springer Showu koji se prikazivao punih 27 godina. U njemu je ugošćivao ljude, često s margina društva, koji su se pred kamerama svađali i tukli, dok bi publika u studiju skandirala voditelju. Prije televizijske karijere Springer se bavio politikom, nije uspio ući u Kongres, ali je uspio postati gradonačelnik Cincinnatija. I njegova se emisija isprva bavila politikom, ali gledanost je tada bila slaba. Kada se prebacio na bizarne sukobe običnih ljudi skočila je u nebesa, a vrhunac popularnosti doživio je u kasnim devedesetima, kada je znao po gledanosti preteći i Oprah Winfrey. Show je tada jedno vrijeme bio prikazivan i kod nas. Konačno je ugašen 2018. godine, a Springer je imao i druge televizijske projekte. Posljednji je put na televiziji nastupio prošle sezone u showu "The Masked Singer" u kojem je pjevao pjesmu Franka Sinatre. Iza njega je ostala kći Katie Springer, a nadživjela ga je i starija sestra Evelyn Springer.

Linker
24. travanj 2024 12:50