Jedan od rijetkih izlazaka sa suprugom Betsy Arakawa  

 SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
U 95. godini života

Rijetki izlazak: Legendarni Gene Hackman pojavio se sa suprugom u javnosti nakon gotovo 20 godina

Početkom godine, jedan od najpoznatijih filmskih negativaca proslavio je 94. rođendan. Nakon gotovo dva desetljeća koliko je prošlo otkako je najavio da se povlači iz svijeta glume, Gene je snimljen u javnosti s 32-godine mlađom ljubavi.

Otkako se odlučio povući u mirovinu, dvostruki dobitnik Oscara, 94-godišnji Gene Hackman, rijetko se pojavljuje u javnosti. Nedavno je njegova šetnja sa 62-godišnjom suprugom Betsy Arakawa u Santa Feu izazvala veliko zanimanje jer je to bilo njihovo prvo zajedničko pojavljivanje u javnosti poslije gotovo dvadeset godina. Glumac koji je 30. siječnja proslavio 94. rođendan, pridržavao se za ruku supruge. Iza njega je više od osamdeset filmova, a bio je sinonim za akcijske projekte i trilere u kojima je često tumačio uloge negativaca.

image

Sporedna uloga u westernu ‘Nepomirljivi‘ donijela mu je drugog Oscara u karijeri, dok je Clint Eastwood osvojio dva, za najbolji film i najboljeg redatelja

EUGENE ADEBARI/SHUTTERSTOCK EUGENE ADEBARI/SHUTTERSTOCK

Dakako, nije to bilo pravilo, no Hackman je u uloge antagonista ulazio maestralno, dajući im dubinu i povod za poteze kojima bi figurativno rečeno, zagorčavao život protagonistima. Primjerice, u filmu "Odmetnuta porota" tumačio je ulogu odvjetnika Rankina Fitcha koji Nicolasu Easteru odnosno Johnu Cusacku svim mogućim sredstvima želi preoteti naklonost porote u važnom sudskom slučaju. U trileru "Pod sumnjom" temeljenom na francuskom filmu "Garde à vue" iz 1981. i britanskom romanu "Brainwash" Johna Wainwrighta, glumi moćnika osumnjičenog za zlostavljanje djeteta koji se suočio s policajcem kojeg glumi Morgan Freeman. Iako je i dalje mogao glumiti, Gene je šokirao obožavatelje kada je u ljeto 2004. dao intervju Larryju Kingu i objavio da odlazi u mirovinu.

image

S Jackom Nicholsonom 1993. godine, na 50-oj dodjeli
Zlatnih globusa

BEI/SHUTTERSTOCK

Producenti su ga dugo nagovarali da se predomisli, no ostao je pri svom. Počeo je pisati, pa je 2008. promovirao svoj treći roman "Escape From Andersonville", piše Daily Mail.

Danas sa suprugom živi na svom ranču nedaleko od Santa Fea i donedavno ga se, unatoč poznoj dobi, moglo vidjeti za volanom kamioneta. U rijetkim prigodama kad ga se može vidjeti u gradu, omiljeni holivudski ‘bad guy‘ privlači poglede sugrađana jer iako su pozne godine na njemu ostavile traga očito i dalje uživa u društvu svoje supruge.

Linker
23. travanj 2024 02:58