povratak u formu

Samo pet tjedana nakon poroda, Serena Williams vratila se vježbanju uz najstrožu ‘šeficu‘

Nakon traumatičnog iskustva poslije rođenja prve kćeri kada je skoro izgubila život, slavna tenisačica pokazala je da joj je drugi porod prošao u najboljem redu i da se polako vraća svakodnevnim aktivnostima među kojima je i vježbanje u teretani pod budnim okom starije kćerkice Olympije.

Izgleda da se bivša teniska zvijezda Serena Williams, koja je prije samo šest tjedana rodila drugu kćer, odlučila što prije ‘obračunati‘ s trudničkim viškom kilograma. Na svom Instagramu objavila je fotografiju iz svoje teretane kako radi vježbe za trbušne mišiće dok joj asistira šestogodišnja kći Olympia. Fotografija je tako snimljena da se tenisačici ne vidi lice zbog Olympijine bujne kovrčave kose pa se dobiva iluzija kako je to Serenina kosa. Tenisačica je uz fotografiju napisala - ‘"Olympia me gleda kako pokušavam ponovno pokrenuti svoje trbušne mišiće. Stiže fitness!"

image

Efektna fotografija vježbanja uz nadzor kćeri

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

A čini se kako je Serena nakon rođenja malene Adire River u puno boljoj kondiciji nego kada je carskim rezom na svijet donijela Olympiju.

Poslije poroda, tenisačica nije mogla normalno disati te je rekla liječnicima da sumnja na krvne ugruške u plućima s obzirom na to da je neposredno prije porođaja prestala uzimati lijekove protiv zgrušavanja krvi koje je inače uzimala. “Jedva sam liječnike nagovorila da me pregledaju. Prvo sam dobila plućnu emboliju, a onda su mi zbog snažnog kašlja popucali šavovi od carskog reza. Ležala sam na operacijskom stolu i liječnici su mi otkrili golemi hematom na trbuhu. Ugrušak mi je u bilo kojem trenutku mogao ući u pluća pa su mi ugradili mrežice u žile."

image

Sretna obitelj

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Nakon toga morala je na tri operacije i šest tjedana provela je u bolničkom krevetu, a nakon svega pala je i u postporođajnu depresiju.

"Žene svakako trebaju pričati više o tome jer je period nakon poroda kao četvrto tromjesečje. I to je dio trudnoće. Jednog dana nisam mogla pronaći bočicu za hranjenje i to me toliko pogodilo da sam počela plakati. Željela sam biti savršena majka, a imala sam osjećaj da u tome ne uspijevam", priznala je za Harper‘s Bazaar.

A o porodu druge kćerkice koju je dobila sa suprugom Alexisom Ohanianom, još se nije javno oglasila. Smanjila je i pojavljivanje na društvenim mrežama, ali po svemu sudeći sve je prošlo u najboljem redu. A to je potvrdio i njezin suprug, inače suosnivač društvene mreže Reddit, koji je povodom rođenja kćerkice na Twitteru napisao "Dobro došla, Adira River Ohanian. Zahvalan sam što mogu reći da se naša kuća multiplicira s ljubavlju: sretna i zdrava novorođena djevojčica i sretna i zdrava mama. Zahvalan sam. Serena Williams dala si mi još jedan neopisiv dar - ti si GMOAT (Najbolja mama na svijetu). Hvala nevjerojatnom medicinskom timu koji se brinuo o mojoj supruzi i našoj kćeri. Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam Olympiju upoznao s mlađom sestricom.‘‘

A Serena se sada u potpunosti može posvetiti malenoj Adire, jer se točno prije godinu dana odlučila definitivno oprostiti od teniskih terena. Dok je krajem 2017. bila dva mjeseca trudna s Olympijom, osvojila je svoj sedmi Australian Open i s 35 godina zasjela na prvo mjesto ATP ljestvice kao najstarija igračica u povijesti tenisa.

Linker
22. travanj 2024 02:33