Fast FWD

ToMa: "Stati pred Papu bio je najljepši trenutak mog života, a supruga me osvaja karakterom"

Mladi glazbenik i radijski voditelj na radiju bravo! otkriva nam kakav je osjećaj stati pred Papu, čime ga je osvojila supruga Marina, koji mu je najveći strah, ali i što misli o Baby Lasagni.

Glazbenik i radijski voditelj na radiju bravo!Tomislav Marić, poznatiji pod umjetničkim imenom ToMa, ovih se dana našao u fokusu javnosti nakon što je u prvoj emisiji nove sezone showa Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato" sjajno utjelovio legendarnog pjevača narodne glazbe Tomu Zdravkovića i svojom izvedbom oduševio žiri, ali i gledatelje. Iako mu je tek 26 godina ovaj rođeni Livnjanin, koji je odrastao u Žepču, već godinama gradi svoj glazbeni put, a široj javnosti predstavio se još 2021. godine kao debitant na Dori. Među brojnim zanimljivim crticama iz njegovog života jedna od zasigurno najzanimljivijih je i ona iz 2015. godine kada je pjevao za papu Franju tijekom njegova posjeta Sarajevu i to na stadionu Koševo pred 70 tisuća ljudi. Kakav je osjećaj stati pred Papu, čime ga je osvojila supruga Marina i koji mu je najveći strah ToMa je otkrio u novom izdanju našeg Fast FWD-a.

Čemu te naučilo konobarenje?

Konobarenje me naučilo dvjema stvarima. Jedno je strpljenje u odnosu i radu s drugim ljudima, a druga stvar je ta da zapravo nikad ne znaš kakav dan netko ima pa jedan osmijeh, jedna kava ili gesta može nekome popraviti dan.

Opiši se u tri riječi...

Malo su tri riječi, ali za sebe volim reći da sam vedar, optimističan i druželjubiv.

Zašto ti je vjera toliko važna?

Zato što mislim da osobu čine dvije komponente, fizička i duhovna tj. religiozna strana. Mislim da tek kad se spoje te dvije komponente čovjek može biti potpun, mislim da je to velik dio mene i zato to nosim vrlo blizu srcu.

Stati pred Papu za mene znači...

Ovo se ne može kratko odgovoriti. To mi je definitivno najljepši trenutak u životu jer kao neki vjernik sama činjenica da sam tu u nekom momentu i mjestu s njim je velika, a u drugom trenutku kad pjevaš za papu to je nešto prekrano.

Da na jedan dan možeš biti netko drugi ti bi bio...

Papa.

image

Više me pjesma dira u srce, a u zadnje vrijeme najviše pjesma "Wonder" Shawna Mendesa

MARKO TODOROV/CROPIX

Koga bi volio emitirati u narednim epizodama showa "Tvoje lice zvuči poznato?"

Tu smo sad malo na skliskom terenu jer ne smijem spojlati, možda sam neke i već i imitirao, ali volio bih se definitivno naći u nekim oprečnim trenucima, primjerice da mi daju Jennifer Lopez, nešto što je ful kontra mog karaktera i glazbenog opusa.

Da se snima film o tebi kome bi povjerio glavnu ulogu?

Zvijezdi Netflixove serije "One day", Leu Woodallu.

Glazbeni snovi...

Imati barem jednu pjesmu koja je generacijska, koja će biti ono što evergreen jest.

O čemu najčešće maštaš?

Znam da je klišej odgovor, ali stvarno, stvarno maštam o tome da jednog dana kada budem star, sijed i pred kraj ovog svog puta da stvarno mogu reći onom klincu s početka tog puta da je dao sve od sebe i uspio ostvariti svoje snove.

Preseljenje u inozemstvo?

Kao opcija ne... Ipak volim više Hrvatsku nego bilo koju drugu zemlju.

Što te privuklo na supruzi, a što zadržalo?

Privuklo me to što je jedna prekrasna mlada djevojka, a zadržalo me to koliko je beskompromisno svoja, koliko će kontrirati meni ako zna da treba kontrirati i koliko me voli.

image

Na Dori je debitirao 2021. godine s pjesmom "In The Darkness"

MARKO TODOROV/CROPIX

Najbolji i najgori dejt s Marinom...

Najbolji dejt s Marinom mi je bio prvi dejt na splitskoj rivi i to je nešto što ću pamtiti valjda zauvijek, najgori se možda još nije ni dogodio, valjda ni neće...(smijeh)

Posao na radiju ili pjevanje?

Pjevanje, oprosti šefe (smijeh).

Što prvo napraviš kad se probudiš?

Nažalost, prvo kad se probudim otvaram društvene mreže.

Čega se najviše bojiš? Koji je tvoj najveći strah?

Vjerojatno kao i svakoj osobi strahovi se vežu uz obitelj, previše volim ljude oko sebe i vezan sam uz njih da bi zapravo moj najveći strah bio gubitak bilo koga od njih. Valjda to nije prepatetično...

Najbolje se osjećam kad?

Kad pjevam...

Koja te pjesma pogađa ravno u srce?

Više me pjesama dira u srce, ali u zadnje vrijeme pjesma "Wonder" Shawna Mendesa jer ima predobar tekst i cijela atmosfera te pjesme je idealna.

Klub ili kafana?

Kafana.

Što ti najviše, osim obitelji, nedostaje iz Žepča?

Prijatelji.

Slušaš li svoje pjesme kad ih puštaju na radiju?

Pa slušam, naravno da pojačam radio i uživam.

Debitantski album je za mene...

Najveći uspjeh do sad. Imati taj CD u rukama, odraditi svoj prvi solistički koncert i znati da sam tu jednu kvačicu na svom glazbenu putu stavio je ogromna stvar.

Što misliš o Baby Lasagni?

Fantastičan, di si bio do sad brate....

image

Pjevanje mu je, kaže, ipak draže od posla na radiju

MARKO TODOROV/CROPIX
Linker
29. ožujak 2024 13:32