JOSé OLIVA/CONTACTOPHOTO/PROFIMEDIA
Ostvareni snovi

Velika ljubav Davora Šukera dobila kćer u 68. godini, curicu je nazvala po sebi

Kćer i imenjakinju Anu rodila joj je u Miamiju surogat majka, što je u Španjolskoj zabranjeno, pa je poput mnogih imućnih Španjolaca iskoristila rupu u zakonu.

Kćer i imenjakinju Anu rodila joj je u Miamiju surogat majka, što je u Španjolskoj zabranjeno, pa je poput mnogih imućnih Španjolaca iskoristila rupu u zakonu.

Španjolskog glumici i televizijskoj voditeljici Ani Obregon ispunila se najveća želja. Postala je mama malene Ane u Miamiju, a bebu je na svijet donijela surogat majka. Trenutak kada je bivša partnerica Davora Šukera ozarena izraza lica izlazila iz američke bolnice sa svojom "mrvicom" u naručju, uhvatili su tamošnji fotografi. Nedugo potom, još uvijek lijepa voditeljica (koju je bivši Vatreni zaprosio dok je sredinom 90-ih bio na vrhuncu slave i igrao za Real Madrid), ukrasila je s kćeri naslovnicu španjolskog tjednika Hola!. Mama i kći nalaze se u Miamiju, smjestile su se u udobnom unajmljenom stanu koji gleda na ocean, upoznaju jedna drugu i uhodavaju. U Americi će ostati još neko vrijeme dok malena dovoljno ne ojača i bude spremna za let zrakoplovom do Madrida.

A kad slete na odredište, samosvjesna glumica koja je potkraj 90-ih bez krzmanja odbila ponudu za brak Davora Šukera (premda su mnoge njene sunarodnjakinje bile spremne na sve ne bi li ga privukle), naći će se u nezgodnoj situaciji, "baražnoj vatri" dijametralno suprotstavljenih španjolskih tabora. Jedan zagovara promjenu španjolskog Zakona o tehnikama potpomognute oplodnje koji zabranjuje surogat majčinstvo, a drugi se tome protivi. Članovi potonjeg tabora mogli bi je napasti i zato što Ana Obregon u još uvijek prilično konzervativnoj Španjolskoj ne podržava instituciju braka, pa ipak se, nedugo nakon 68. rođendana, uspjela ostvariti kao mama. Da stvar bude "gora", lijepa glumica fotografirala se za španjolsko izdanje Playboya u dobi od 62 godine. Pa i više od toga: konzervativcima je "natrljala nos" objavom na svom Instagram profilu. Napisala da je ponosna što dijeli naslovnicu s ikonama poput Madonne, Marilyn Monroe, Kate Moss, Kim Basinger...

Ukratko, konzervativnim sunarodnjacima ne sviđa im se što "prkosna" voditeljica ima dovoljno novca da si priušti luksuz surogat majčinstva u inozemstvu i elegantno zaobiđe sporni Zakon o tehnikama potpomognute oplodnje. Naime, potpuno je legalno da španjolski državljani dobiju sina ili kćer putem surogat majčinstva u drugoj zemlji, uz uvjet da to tamo zakonski uređeno. Primjerice, kao u Americi, kamo odlaze mnogi imućni Španjolci zbog istog razloga kao i Ana Obregon, prenosi portal Sportsfinding.

Kritičari surogat majčinstva pritom ne mare za tužnu činjenicu da je voditeljica 13. svibnja 2020. pretrpjela najteži mogući udarac: njezin 28-godišnji sin Alessa, kojeg je dobila 1992. u vezi sa švicarskim glumcem Alessandro Lequiom, podlegao je karcinomu. Ana Obregon bila je uz njegovo uzglavlje do posljednjeg trenutka, piše portal Sportsfinding.

Naposljetku je pronašla snagu nastaviti dalje i ponovno postati majka. A sada, zbog činjenice da se nalazi između dvije vatre (jedni je hvale, žele iskoristiti njezinu priču i promijeniti zakon, a drugi žestoko kritiziraju), zna što je čeka kad se s bebom vrati u domovinu. Zacijelo je spremna na povećanu medijsku pozornost i praćenje paparazza. Uostalom, sve je to prošla kada je bila u vezi s Davorom Šukerom.

image

Davor Šuker u mladim danima, s trenerom svih trenera, Miroslavom Ćirom Blaževićem

DRAGAN MATIC CROPIX

Dakako, mnoge zanima kako je izgledala njegova prosidba? Španjolski portal Vanitatis prenio je što se krajem 90-ih među njima dogodilo. "Nikad se nisam udavala, ali Šuker me jednom zaprosio", rekla je Ana.

Prisjetila se da su bili na romantičnoj večeri u restoranu u Madridu kad ju je u čaši vina dočekao prsten. Nije ga očekivala ni vidjela: nagnula je čašu, otpila gutljaj, a prsten joj se zaglavio u grlu. Jedva ga je iskašljala.

"Kako sam to mogla pretpostaviti? Već smo skoro krenuli na hitnu pomoć. S takvim iskustvom, tko bi se normalan htio vjenčati?", lakonski se zapitala voditeljica. Inače, potječe iz obitelji imućnih graditelja i mešetara nekretnina u Madridu. Studirala je biologiju, no tijekom studija privikla ju je zabavljačka industrija.

Proslavila se tijekom 80-ih, snimala je filmove i televizijske emisije, tijekom devedesetih vodila je svoj televizijski show dok je početkom 2000-ih glumila je u španjolskoj seriji "Ana y los siete". Financijski je neovisna, ne da se zafrkavati i ostvarila je dosad sve planove: zacijelo nema sumnje da je malena Ana dobila sjajnu mamu i "roll model".

Linker
26. travanj 2024 07:43