Ostaje u Americi

Deportacija prevarantice desetljeća nije uspjela, Anna Sorokin se uspjela izvući

Njezin odvjetnik uložio je u posljednji tren žalbu na odluku o protjerivanju u Njemačku, pa je odbila napustiti imigracijski pritvor odakle je trebala biti odvedena u njujoršku zračnu luku.

Prevarantica Anna Sorokin, poznata i kao Anna Delvey, ipak nije deportirana u Njemačku nakon što je prošlog mjeseca puštena iz zatvora. U posljednji trenutak odbila je napustiti imigracijski pritvor odakle je trebala biti odvedena u njujoršku zračnu luku. Njezin odvjetnik Manny Arora podnio je zahtjev za odgodu deportacije u posljednji tren, pa lažna nasljednica o kojoj je Netflix snimio mini seriju "Inventing Anna" neće otići u Njemačku dok se ne donese odluka o žalbi, piše magazin Vulture.

Ovo je već drugi pokušaj kojim Njemica ruskog podrijetla pokušava izbjeći povratak u Europu, životu koji je vodila prije nego što je 2013., pod lažnim imenom Anna Delvey, odlučila otići u New York.

Glumila je bogatu nasljednicu i prevarila bogate Njujorčane za stotine tisuća dolara. Lažni identitet uspjela je graditi do 2017. kada je uhićena i osuđena na četiri godine zatvora. Netflix je od nje otkupio priču za 320.000 dolara, no Anna je, čini se, potrošila sav novac kako bi podmirila nagomilane dugove. Ipak neće ostati kratkih rukava jer se pretpostavlja da je dobila unosne ponude za knjigu, intervjue, filmske ili televizijske projekte nadahnute njezinom neslavnom karijerom.

image

Anna "Delvey" Sorokin u zatvoru je bila od 2019.

TIMOTHY A. CLARY AFP

Čitajte i: ‘Projekt Anna napokon stigao na Netflix, doznat ćemo mračne tajne žene koja je prevarila cijeli svijet'

Razlog zbog kojeg je američke vlasti žele protjerati baš u Njemačku činjenica je da je tamo odrasla, nakon što je s obitelji početkom 90-ih napustila Moskvu. Oduvijek su je privlačili moda i život na visokoj nozi, stoga se zaposlila kao pripravnica u modnom magazinu Purple, čija joj je iskaznica bila ulaznica za svijet kojem je htjela pripadati. Kad je raskrinkana, otkriveno je kako je stvorila inventivan sustav prevara i krađa ne bi li postala slavna i financirala stil života kakav si nije mogla priuštiti. Naposljetku se ipak “proslavila”: postala je prevarantica desetljeća čije je ime na crnoj listi mnogih luksuznih dućana.

Linker
11. travanj 2024 22:21