edukativno druženje

Mnogi poznati roditelji uživali su sa svojim mališanima na premijeri predstave ‘Praljudi‘

Predstava je posvećena običajima i ritualima neandertalaca, ljudima koji koji su prije tristotinjak tisuća godina naseljavali dijelove Europe i Azije.

U zagrebačkom Kazalištu Trešnja u petak 14. listopada 2022. održala se predstava "Praljudi" koja je okupila mnoge poznate roditelje koji su poveli svoje mališane na putovanje kroz kameno doba paleolitika. Gledatelji su mogli doznati kako su živjeli i izgledali neandertalci, do kojih su otkrića došli, što su jeli i radili.

Predstavu nije mogla propustiti ni voditeljica Anja Alavanja Viljevac koja je na predstavu stigla sa sinovima Ivorom i Jakovom, kao ni glumica Mirna Medaković Stepinac s kćeri blizankama Kajom i Zorom.

image

Mirna Medaković Stepinac s kćerkama.

NERA SIMIC CROPIX
image

Marijana Mikulić sa sinom.

NERA SIMIC CROPIX
image

Anja Alavanja Viljevac sa sinovima.

NERA SIMIC CROPIX

Tu je bila još glumica Marijana Mikulić sa sinom Jakovom, poznata kvizašica Morana Zibar s kćerkom Katjom, majka Ljupke Gojić Mikić Željka Barać Gojić s unukama Mari Danom i Milom Amelie, glumica Daria Knez Rukavina s kćerima Ninom i Evom i brojni drugi gosti.

image

Morana Zibar s kćerkom.

NERA SIMIC CROPIX
image

Daria Knez Rukavina s kćerima Ninom i Evom.

NERA SIMIC CROPIX

Predstava prati obitelj neandertalaca i njihovu svakodnevicu. Redatelj Radovan Ruždjak dodijelio je glavne ženske uloge kćeri i majke glumicama Dubravki Lelas i Ivani Bakarić, a muške Silviju Mumelašu (otac), Aleksandri Naumov (sin), Matiji Čigiru (stranac) i Sanji Hrenar (antilopa).

"Zapravo smo željeli pokazati da su problemi uvijek isti, baš kao i nagoni, te strasti koji nas pokreću bez obzira na stupanj razvoja, te oruđa koje koristimo... Zapravo se u smislu čovječnosti ništa bitno nije promijenilo od tog pradoba kad se živjelo jednostavno, teško, mučno i kratko do danas kad razmišljamo o osvajanju svemira i životu na drugim planetima", rekla nam je Dubravka Lelas u intervjuu za Gloria.hr.

image

Željka Babić Gojić s unukama.

NERA SIMIC CROPIX
image

Petra Kurtela

NERA SIMIC CROPIX
image

Marin Klismanić

NERA SIMIC CROPIX
image

Filip Vidović

NERA SIMIC CROPIX
image

Višnja Babić i Slavko Juraga.

NERA SIMIC CROPIX
Linker
20. travanj 2024 22:43