Damjan Tadić / Hanza Media
Svjetska premijera

Premijera najpopularnijeg baleta 'Labuđe jezero' u koreografiji velikog Vladimira Malakhova

Sinoć je u zagrebačkom HNK održana premijera baleta "Labuđe jezero"  Petra Iljiča Čajkovskoga za koju se tražila karta više.

Zagrebački baletni ansambl priprema uvijek s velikim nestrpljenjem dočekivan balet "Labuđe jezero" Petra Iljiča Čajkovskoga, a ovog ga je puta premijerno uprizorio svjetski proslavljen plesač i koreograf Vladimir Malakhov. Malakhov je u svoje popularne interpretacije klasičnih baletnih djela, kakve su "Trnoružica", "Pepeljuga" ili "Bajadera" prvi put uvrstio i "Labuđe jezero", a njegovo prvo uprizorenje ovoga slavnog djela, kreirano je upravo za zagrebački baletni ansambl.

Damjan Tadić / Hanza Media

Glazbenom izvedbom ravnao je Dian Tchobanov, koji je od početka ove godine stalni dirigent u Baletu zagrebačkoga HNK. Scenografiju i kostimografiju osmislio je Jordi Roig sa suradnikom Enriqueom Condeom, svjetlo je oblikovao Deni Šesnić, asistentica koreografa je Emi Hariyama, baletni majstori su Iraida Lukašova, Mihaela Devald Roksandić, Milka Hribar Bartolović, Suzana Bačić, Leonard Jakovina i Ilir Kerni.

U nastavku pogledajte tko je sve pogledao sinoćnju svjetsku premijeru "Labuđeg jezera" u koreografiji velikog ukrajinskog majstora.

Linker
18. travanj 2024 22:58