GORAN BEROVIC
Ponešto za svakog

Zagrebački klub ‘Peti kupe‘ nudi najbolju zabavu u gradu, a ovo su naše preporuke

U Petom Kupeu svoj novi album predstavlja Max Juričić kao Plesač sporog stepa, a stiže i popularni klupski program "Sutra je subota".

U Petom Kupeu svoj novi album predstavlja Max Juričić kao Plesač sporog stepa, a stiže i popularni klupski program "Sutra je subota".

Na novi Locco Motion Session u utorak u Petom Kupeu stigao je slovenski bend Zhlehtet, a Ilija Rudman promovirao je osmi studijski album u srijedu na terasi kluba. Svoj novi album predstavlja danas, 15. lipnja i Max Juričić kao Plesač sporog stepa, a stiže i popularni klupski program "Sutra je subota”.

Danas, 15. lipnja Plesač sporog stepa, odnosno Max Juričić promovirat će novi album „Sunčana strana Mjeseca 1”, i to uz slobodan ulaz za posjetitelje. Kritičari su ga već nazvali neodoljivo šarmantnim albumom za nadolazeće ljeto za sve kojima je do zdravog eskapizma, slavljenja života, vedrine i optimizma. Albumom tako odjekuju karipski ritmovi, melodije Havaja, izraelski klezmer te sjevernoafrički i dalekoistočni zvukovi.

image
Privatna arhiva

Devedesetih je s Vješticama predvodio world music scenu, a početkom ovog stoljeća sa Šo!mazgoon i Gego&Picigin bendom pokrenuo otočki val. Unatoč slavnoj prošlosti i velikom utjecaju na domaću rock scenu, Max je i dalje vrlo produktivan, kako kroz bend „Ljetno kino” kojeg vodi od 2009. godine, tako i s recentnijim Plesačem sporog stepa.

Osim toga, bend Soul Shadows stiže na velika vrata 16. lipnja od 17 sati te se vraćaju kao najbolji soul-funkeri iz Amsterdama i Zagreba. Oni su rezidenti amsterdamskog Bourbon Street cluba, a o njima se raspisao i najpoznatiji svjetski portal za soul glazbu Soultracks koji je objavio njihove singlove uz sjajne recenzije, naglašavajući da je to prvi europski bend koji svira soul svjetske kvalitete. Bend se može pohvaliti i nastupima s Marijom Biondijem, Beyonce, Smoove&Turrellom, a dobili su i poziv Gregoryja Portera za zajedničku svirku.

image

Soul Shadows

Privatna arhiva

Nakon dva uvodna povratnička rasplesana tuluma, klupski program Sutra je subota, također 16. lipnja poziva na ukrcaj u Peti Kupe.Logičan slijed bio je da ova popularna klupska večer nađe mjesto u klubu koji se posljednjih godinu dana etablirao kao pravi izbor za zabavu, izlazak i opuštanje u Zagrebu.

image

Max Juričić

Privatna arhiva

Da nema švercanja na podiju pobrinut će se uigrani DJ trojac - Rea, Mirzaisfab i Indy koji nam donose mash-up setove s puno hip-hopa, r‘n‘b-a, dancehalla, afrobeata, housea i drugih stilova. Očekujte puno raznovrsne plesne muzike, dobru zabavu, rasplesanu ekipu i zadnji pozdrav proljeću na plesnom podiju!

image
Privatna arhiva
Linker
29. travanj 2024 01:03