Svi o tome pričaju

Hrvatska na Netflixu: U novom filmu Leonarda DiCaprija prikazane scene zalaska sunca iz Zadra

U posljednjih scenama izmjenjuju se različite lokacije diljem svijeta, a u jednom trenutku gledatelji su mogli primijetiti skupinu turista kako gleda pad meteora na jedinstvenoj lokaciji...

"Don't look up" dugoočekivani je filmski hit sa sjajnom glumačkom postavom koji je brzo prikupio pozitivne komentare, a Hrvate je posebno zaintrigirao dio u kojem se prikazuje Hrvatska. U posljednjih scenama, izmjenjuju se različite lokacije diljem svijeta, a u jednom trenutku gledatelji su mogli primijetiti skupinu turista kako gleda pad meteora na jedinstvenoj lokaciji - Pozdrav suncu u Zadru!

Iako film nije sniman u Hrvatskoj, već je riječ o snimci koju je produkcija otkupila za potrebe filma, brojni obožavatelji nisu propustili priliku da uhvate isječak iz filma i prokomentiraju ga na društvenim mrežama.

Bez obzira na to što je lokacija snimanja ostala samo u Hollywoodu, uvijek će nam biti drago vidjeti i Hrvatske lokacije kao neiscrpne inspiracije za snimanje filmova i serija. Prisjetimo se samo serije "Igre prijestolja", filma "Mamma Mia","Ratovi zvijezda" i brojni drugi.

image
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Znanstveno-fantastična satira na račun današnjeg društva prati dvoje astronoma koji pokušavaju upozoriti čovječanstvo na približavanje kometa koji će uništiti Zemlju. Redatelj Adam McKay želio je skrenuti pozornost na klimatske promjene, može se reći da je to i uspio kroz sjajne slike i prizore koji upotpunjuju njegovu poruku.

image
NIKO TAVERNISE/NETFLIX/THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Čitajte i: BACITE POGLED NA TRAILER! FILM S JENNIFER LAWRENCE, MERYL STREEP I LEONARDOM DICAPRIJEM USKORO JE VANI

Film o kojem se dugo pričalo i raspravljalo napokon je ugledao svjetlo dana, a o njegovoj važnosti ne treba puno ni pričati. Brojne su rasprave pokrenute o smaku svijeta, a unazad nekoliko godina često smo se pronašli u raspravama baš o toj temi. Zato i ne čudi činjenica da je ovaj film podigao toliku prašinu. U filmu, apsolventica astronomije Kate Dibiasky i njezin profesor Dr. Randall Mindy proveli su istraživanje o kometu iz solarnog sistema te pokušavaju upozoriti javnost na opasnost koju on donosi slijetanjem na Zemlju.

image
SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Problem nastaje kada stanovništvo, političari i mediji ignoriraju činjenicu koja je potkrijepljena dokazima te ih sve to skupa jako zabavlja sve dok se polako ne krene događati sve ono čemu su se smijali.

Dvoje astronoma kreću na medijsku turneju kako bi dokazali čovječanstvu što ih stvarno čeka prije nego što bude prekasno da samo "pogledaju gore."

Moramo priznati kako su događaji doista inspirirani stvarnim svijetom, a samo ignoriranje upozorenja i znanstvenih dokaza doista relevantno za naše društvo. Osim zanimljive i aktualne teme, slavna lica su zasigurno razlog zašto se o ovome filmu toliko priča, što i ne čudi kada glavne likove utjelovljuju Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill i Timothee Chalamet.

Linker
24. travanj 2024 05:00