Velika trula jabuka

Iz New Yorka s ljubavlju: Prijateljstvo Scorsesea i Lebowitz kao podloga za novi Netflixov hit

Sedmodijelni dokumentarac ‘Velika trula jabuka’ (Pretend It‘s a City), koji se prikazuje na Netflixu, odličan je izbor za sve koji se žele opustiti uz kvalitetan serijal te naučiti nešto novo o New Yorku. Tim više što je nastao u suradnji Martina Scorsesea i Fran Lebowitz.

Prijateljstvo redatelja Martina Scorsesea i spisateljice i novinarke Fran Lebowitz traje desetljećima. On je odrastao u njujorškoj četvrti Mala Italija, a ona u New Jerseyju, prije nego što se doselila u Veliku Jabuku.

I zato nije nikakvo čudo da je ovo dvoje vitalnih i pričljivih stanovnika grada koji nikada ne spava udružilo snage kako bi snimili sedmodijelni dokumentarni serijal ‘Velika trula jabuka’ (Pretend It's a City), koji se prikazuje na Netflixu.

Razgovori slavnog sineasta i žene koja je pisala za Warholov časopis Interview i bila bliska prijateljica nobelovke Toni Morrison prepuni su zabavnih štikleca o New Yorku kakav je nekada bio te kritika na današnji način života gdje ljudi, prema Franinim riječima, uglavnom hodaju buljeći u svoje mobitele, ne primjećujući nikoga oko sebe.

Žena britkog jezika i intelekta, koja prkosi vremenu - nema mobitel i računalo - ali poznaje svaki kutak svoga grada, dovoljan je mamac za sedam polusatnih epizoda koje ćete pogledati u jedno poslijepodne.

Linker
16. travanj 2024 20:49