Getty Images
#ostajemdoma

Jamie u ekspresnom roku snimio seriju kuharskih emisija s receptima za karantenu

U samo tri dana poznati kuhar osmislio je recepte i snimio pet epizoda novog načina prehrane, onog u karanteni, s ograničenim pristupom namirnicama i praktičnim savjetima kako što bolje iskoristiti ono što imamo u smočnicama.

Mnogima omiljeni kuhar - Jamie Oliver, upitao je svoje pratitelje na Facebooku da mu kažu što bi mogao učiniti za njih istog trena, jer su se i Britanci prošlog tjedna pridružili ostatku svijeta koji je zatvoren u izolaciju i karantenu. Odgovor nije morao dugo čekati, u ovo vrijeme kada svi imamo smanjen pristup onome na što smo navikli, ljudi su mu vrlo jasno i precizno rekli što od njega žele - jednostavne recepte, koje mogu napraviti brzo, koristeći namirnice iz smočnice, te da im ponudi idealna rješenja za jela koja se mogu zamrznuti.

U manje od tjedan dana Jamie je napravio ono što su htjeli, naime, u samo tri dana snimio je seriju od pet epizoda - a prva je objavljena ovog ponedjeljka.

Jamie je novu seriju nazvao "Jamie: Keep Cooking and Carry On", što je igra riječi na poznati britansku uzrečicu "Keep Calm and Carry On".

Baš kao i te motivacijske riječi koje je putem plakata britanska vlada 1939., uoči početka Drugog svjetskog rata, proširila po zemlji, Jamie sada želi olakšati trenutke svojim sugrađanima koji se nalaze u izolaciji i ograničen im je pristup namirnicama. A zahvaljujući internetu može ih olakšati svima u svijetu koji govore engleski.

Goli kuhar objasnio je kako je cilj njegove nove serije pružiti recepte u kojma je moguće jednostavno zamijeniti, ili potpuno izbaciti neke namirnice - ovisno o onome što imate u kuhinji. Također vam želi pomoći da iskoristite zamrzivač, ali i tamne skrivene kutke smočnica, kako se ništa ne bi bacilo.

Očekujte recepte poput vegetarijanskog čilija (u koji se lako može dodati meso, ako to preferirate) i mnogo recepata s tjesteninom - kao i jednostavne recepte za domaće tijesto, jer postoji mogućnost da ga u dućanima nećete naći. Jamieve recepte za karantenu možete pronaći na njegovoj Facebook stranici.

Čitajte i:

Linker
31. svibanj 2023 21:40