Instagram @maremikulic
Namaste!

Naporne vježbe kojima poznate Hrvatice dolaze u formu: Glumica kreće u elitni klub gipkih dama

Glumica Marijana Mikulić je nedavno obznanila rat lošoj formi i nezdravom načinu života, a sada je pokazala da polako savladava neke od zahtjevnih položaja iz prakticiranja joge. Brojne Hrvatice tim načinom vježbe održavaju zdravo tijelo i zdrav duh.

Glumica i majka trojice dječaka Marijana Mikulić svoje vjerne pratitelje na društvenim mrežama redovito zabavlja crticama iz svakodnevnog života. Iskreno govori o svemu, dobrom ili lošem i gotovo nikad ne uljepšava stvari. Tako je nedavno najavila kako kreće s ozbiljnim vježbanjem da se vrati u formu. Sada je prvi put i podijelila neku fotografiju vježbanja, otkrivši za koju vrstu vježbanja se odlučila.

"Daleko je to još od stoja nekog. Ali za mene je ovo svemir. Nakon zadnje fotke je slijedio skotrlj, to nisam stavila", iskreno je napisala glumica uz fotografije na kojima je vidljivo kako je pokušala izvesti stoj na glavi.

Taj je položaj jedan od naprednijih u prakticiranju joge iz čega je vidljivo da je Marijana ozbiljno shvatila svoje obećanje da će se posvetiti vježbi.

Početkom rujna opisala je kako ima upale mišića od laganih vježbi s fizikalne terapije te da se jedva popne uz dva kata stepenica - to je za glumicu bio prijelomni trenutak. "Dosta je bilo, samo kuham, pečem, smišljam što ću skuhati, ispeći, pojesti. A zapustila sam formu, kondiciju, a time i zdravlje", napisala je Marijana. Dodala je kako će, barem za početak vježbati uz online treninge kako ne bi imala izgovora zbog zatvaranja teretana.

Joga je odličan način tjelovježbe za razgibavanje tijela i postizanje elastičnosti, kako za napredne vježbače, tako i za one koji imaju problema fizikalne prirode. Ako Mikulić nastavi marljivo i predano vježbati uskoro bi mogla bi se mogla pridružiti krugu poznatih Hrvatica kojima je joga jedan od omiljenih načina vježbe kojim održavaju dobru formu i zdravlje.

Poznate dame na svojim društvenim mrežama često s pratiteljima dijele način vježbe, uz to pokazuju i da se vježbati jogu može bilo gdje - i na putu, i na plaži, na terasi, u dječjoj sobi, u kuhinji... Bitna je samo volja i dobra prostirka.

Ana Herceg - učiteljica joge

Jedna od naprednijih vježbačica je glumica Ana Herceg, ona uz titule glumice i radijske voditeljice ima i onu učiteljice joge. Ana s pratiteljima često dijeli video snimke u kojima izvodi neke od iznimno zahtjevnih položaja koji su ipak nedostižni većini početnika, pogotovo onima koji nemaju podlogu vježbanja sportova poput gimnastike. Posebno su atraktivni njezini stojevi na rukama i vježbe u kojima razvije snage ruku koje izvodi u kuhinji.

Mirna Zidarić - strastvena vježbačica

Sportska novinarka i voditeljica Mirna Zidarić jogu vježba godinama i to gdje god se nalazi - na putovanju, na kamenu, na plaži, u stanu. Ovog ljeta našla se u nezavidnoj situaciji nakon što je oboljela od koronavirusa, a HRT-ova novinarka jedna je od rijetkih koja je u javnosti progovorila i o negativnim stranama i simptomima koje je doživjela. Kada je konačno dobila negativan rezultat, Mirna je to 'proslavila' vježbanjem joge.

"Svaki dan počinjem jogom. Kada imam vremena, vježbam 45 minuta, a ako sam u žurbi, odradim dvadeset minuta treninga. Nakon joge u novi dan krećem čila, vedra i vesela", svojedobno je izjavila.

Severina - joga kao raznovrsnost vježbanja

Pjevačica Severina Kojić velika je zagovornica tjelovježbe i zdravog načina života, već dugi niz godina propagira vježbanje četiri puta tjedno, a za bolju učinkovitost angažira i privatne trenere. Takav joj režim osim izvrsne figure omogućava i dobru formu za višesatno plesanje i pjevanje na sceni. Prije nekoliko godina Severina je otkrila da je u rutinu vježbanja uključila i ashtanga jogu.

Svojim se discipliniranim vježbanjem i na putovanjima, često znala i pohvaliti na Instagramu. "Ashtanga yoga mi je odlična i te vježbe smatram najtežim vježbama koje sam ikad probala. Odlična je i za tijelo i za glavu", kazala je Severina.

Pročitajte i:

Domaća glumica otkrila koliko se udebljala od mature i zašto nikad neće odustati od minice

Obiteljska idila Marijane Mikulić, nakon mora posjetili Hercegovinu: 'Upoznajemo mamin kraj'

Zašto je 'yoga retreat' postao jedan od omiljenih načina opuštanja i odmora mnogima?

Otkrila tajnu: Kako Miranda Kerr balansira u svim svojim ulogama i pritom izgleda savršeno?

Linker
18. travanj 2024 03:03