pohvalan potez

‘Njezina hrabrost svima nam može biti primjer‘: Ocasio-Cortez podržala odluku slavne gimnastičarke koja je šokirala svijet

Američka političarka velika je zagovornica mentalnog zdravlja te zapravo nimalo ne čudi što je stala na stranu sportašice.

Alexandria Ocasio-Cortez (31), američka političarka i aktivistica, predstavnica New Yorka u kongresu, javno je dala podršku Simone Biles (24), američkoj gimnastičarki, povodom odluke Simone da se ne natječe u pet od sveukupno šest disciplina na Olimpijskim igrama radi mentalnog zdravlja.

Najbolja američka gimnastičarka šokirala je svijet kada je stavila sebe na prvo mjesto. Mentalno zdravlje tema je o kojoj se do sad u sportu, rijetko pričalo.

Čitajte i: Najbolja američka gimnastičarka odustala od nastupa u finalu OI, razlog je mentalno zdravlje: 'Borim se...'

image
ROBERT GAUTHIER/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Svoju je podršku Alexandria prvo pokazala na Twitteru. Simone je na Twitteru izjavila "Potpora i ljubav koju sam primila ovih dana pokazalo mi je da sam više nego samo svoja postignuća, što prije nisam mislila", na što se Ocasio-Cortez brzo nadovezala svojim tweetom:

"Ti si heroj i uzor nama svima. Hvala ti što nam pokazuješ kako izgledaj hrabrost, ne samo ona koja se vidi na van, već i ona unutar nas. Činiš našu zemlju ponosnom."

Zagovornica mentalnog zdravlja

Alexandria Ocasio-Cortez, poznata i pod inicijalima AOC, veliki je zagovornik za mentalno zdravlje. Podijelila je svoju osobnu priču kao žrtva seksualnog zlostavljanja, smatra i javno govori kako bi zdravstveno osiguranje trebalo pokrivati i troškove brige o mentalnom zdravlju.

Ona je uistinu predstavnik mladih generacija, te svojim postupcima i pričama pokazuje ženama da razumije probleme današnjice, a time i da javno da podršku onima koje smatra dijelom promjene.

image
Alexandria Ocasio-Cortez
ANDREW SCHWARTZ/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Život Tina Srbića nije mazio: Skoro je odustao od gimnastike, a danas je Hrvatskoj donio srebrnu medalju

Mislim da je ( Simone ) svojim postupcima pokazala da nije uzor samo atletičarima, već i običnim ljudima, pogotovo ženama." Izjavila je AOC jučer TMZ-ju na stepenicama zgrade Capitola u Washingtonu.

Nakon što je šokirala svijet prvom vijesti, Simone Biles, objavila je sretniju novost, a to je da će ipak sudjelovati u jednoj od disciplina, na gredi, te se Biles ponosnoj domovini vratila s broncom oko vrata.

Ocasio-Cortez rekla je kako svojim povratkom, a naravno i dobitkom bronce, Biles pokazuje da brigom o sebi i svojem mentalnom zdravlju, možemo postići odlične rezultate. Pokazala je svijetu, priča Ocasio-Cortez o Biles, kako ne bi trebalo biti upitno što ćemo staviti na prvo mjesto, svoj posao ili mentalno zdravlje!

Linker
18. travanj 2024 21:53