Eva Mendes, glumica

 ZELIG SHAUL/ACE PICTURES/SHUTTERSTOCK
Rijedak istup

Eva Mendes o obitelji, životu u 50-ima i novim izazovima: "Nisam ovako zamišljala svoj put"

Pedesetogodišnja glumica otkrila je kako živi bez snimanja filmova, odgaja kćeri koje ima sa zvijezdom filma ‘Barbie‘ i kako je došla na ideju o lansiranju proizvoda za čišćenje koji obožavaju žene diljem svijeta.

Pedesetogodišnja glumica otkrila je kako živi bez snimanja filmova, odgaja kćeri koje ima sa zvijezdom filma ‘Barbie‘ i kako je došla na ideju o lansiranju proizvoda za čišćenje koji obožavaju žene diljem svijeta.

Nedavno proslavljen, okrugli 50. rođendan, američku glumicu i poduzetnicu Evu Mendes ispunjava posebnim osjećajima. O tome kako doživljava ulazak u zrelije godine, kako izgleda njen pomno čuvan obiteljski život i kako se snašla kao poduzetnica, majka dviju kćeri te životna partnerica/supruga holivudskog glumca Ryana Goslinga, otkrila je magazinu People. Jedna od najljepših žena svijeta ispričala je da ranije nije mogla zamisliti kako će joj izgledati život u pedesetoj, a sada je "sretna što je ispalo kako je ispalo".

"Vidim svoju mamu kako stari. Vidim sebe kako starim. Vidim svoju djecu kako rastu. Osjećam se tako zahvalno," rekla je i dodala da se dobro osjeća u svojoj koži, živi u skladu s vlastitim ritmom i ne može biti zadovoljnija.

"Ne podliježem pritisku društva. Što god poželim učiniti, učinim", rekla je zvijezda filma "Korak ispred" s Denzelom Washingtonom koji ju je 2003. lansirao među zvijezde. Otkrila je da ranije nije mislila da će zbog majčinstva napustiti glumu, no u međuvremenu je promijenila mišljenje.

image

S Ryanom Goslingom u filmu ‘Grijesi očeva‘ koji ih je spojio

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

"Mislim da nisam ovako zamišljala svoj život nakon 30. godine. Nisam imala sliku o tome kako želim da moj život izgleda, ali sam sretna što je ispalo tako kako jest. Nisam mislila da ću imati djecu i ostati kod kuće. Stvarno sam sretna što je takav muškarac ušao u moj život i natjerao me da se predomislim o svim tim stvarima", rekla je ciljajući na šest godina mlađeg kanadskog glumca Ryana Goslinga s kojim ima osmogodišnju djevojčicu Esmeraldu te godinu dana mlađu Amadu. Baš zato je odluka ostaviti po strani glumačku karijeru prije deset godina, bila najlakša koju je ikada donijela.

Na upit o tome što bi, puna samopouzdanja, učinila s 50 godina, a ne bi imala hrabrosti napraviti s 25, suvlasnica brenda za čišćenje Skura Style, koja će u rujnu ove godine objaviti i svoju prvu knjigu o roditeljstvu i djeci "Desi, Mami, and the Never-Ending Worries", odgovorila je: "Odgajati djecu. Kad sam s 40 godina ostala trudna, drugima je to bila velika stvar. A kad sam u dobi od 42 godine opet ostala trudna, ljudi su mi pričali: "O moj Bože, bit ćeš tako umorna" ciljajući na to da treba imati djecu u 20-ima. Odvratila sam da je to najgluplja stvar koju sam ikada čula. Usput rečeno, potrebno je samo malo više strpljenja. Mislim da u svojim 20-ima nisam bila spremna za to, pila sam i pušila. Definitivno ne bih mogla odgajati djecu u bilo kojem drugom razdoblju svog života, osim sada", rekla je.

Kad se razgovor poveo o njezinom odjevnom stilu, rekla je da preferira lepršave haljine, podignutu kosu i velike naušnice. Zvijezda trilera "Grijesi očeva" iz 2012. na čijem je setu upoznala Ryan Goslinga te akcijskog spektakla "Prebrzi i prežestoki" iz 2003., pritom je rekla da nema želju isticati atribute ljepote.

"Ne osjećam više potrebu ništa pokazati. Ja sam dobro. Osjećam se kao da sam tako davno odlučila, pogledam unatrag i samoj sebi kažem: ‘Zašto? O moj Bože!‘. Možda je to zato što imam cure?", izjavila je.

Kako je Eva Mendes među rijetkim holivudskim zvijezdama koja je, umjesto marke odjeće ili kozmetike 2022. godine, u suradnji s Lindom Sawyer i Alison Matz pokrenula posao sa spužvicama za čišćenje, mnoge zanima kako je dobila ideju?

Rekla da je negdje pročitala kako su "spužve za čišćenje prljavije od zahoda", a na kraju je s partnericama lansirala spužvicu Skura Style u kojoj se, zbog posebnog materijala od kojeg je napravljena, u osjetno manjoj mjeri taloži nevidljiva nečistoća.

Budući da je razgovor krenuo u pravcu čišćenja, uslijedilo je pitanje o raspodjeli kućanskih obaveza između nje i Ryana Goslinga? "Nisam baš neka kuharica pa moj muškarac kuha dok ja čistim. Ne znam kuhati", otkrila je glumica koja je, na kraju rijetkog intervjua, ponešto je ispričala i o svojoj prvoj knjizi.

"Temelji se na mom iskustvu s djecom, njihovim stavljanjem u krevet, ali i brigama koje imamo cijeli dan, koje nas najviše muče neposredno prije nego što zaspimo. Imam štošta reći o toj temi i nadam se da će drugi roditelji uživati u čitanju", zaključila je glumica.

Linker
26. svibanj 2024 04:32