U slastičarnici Magnolia već su ispunili blagdansku želju

 JASMINA BAGARIć
Jestive kuglice

Magnolia ima neodoljive kolače u obliku božićnih kugli - dolaze u tri okusa, a izgledaju kao mala umjetnička djela

Zagrebačka slastičarnica predstavila je limitiranu kolekciju ručno rađenih kuglica s iznenađujućim okusima i teksturama, od pistacija i malina do karamela i tonke.

Zagrebačka slastičarnica predstavila je limitiranu kolekciju ručno rađenih kuglica s iznenađujućim okusima i teksturama, od pistacija i malina do karamela i tonke.

Koliko smo puta, zadivljeni nečijom okićenom jelkom, rekli: „Kuglice su tako slatke da bismo ih mogli pojesti.” Stoga su u zagrebačkoj slastičarnici „Magnolia” osluhnuli blagdansko oduševljenje ukrasima – i ponudili ostvarenje želje.

image

Nježne, kremaste i uvijek stvaraju onaj wow trenutak

JASMINA BAGARIć

Predstavili su ograničenu ediciju kreativno osmišljenih kuglica koje ne idu na bor, već na stol. Mala blagdanska delicija dolazi u pakiranju od tri komada, ručno su rađene, nježne, kremaste i uvijek stvaraju onaj wow trenutak. Božićna kuglica – tamna čokolada je raskošan mousse koji obavija baršunasti crémeux (slatka krema čija je tekstura između umaka i moussea), dok nježno hrskavi crunchy od mliječne čokolade daje savršen kontrast.

image

Kuglica od tamne čokolade u formi raskošanog moussea koji obavija baršunasti crémeux

JASMINA BAGARIć

„Radi se o dubokom, profinjenom i klasično čokoladnom doživljaju za one koji vole čistu eleganciju kakaa”, kaže Jasmina Bagarić, suvlasnica zagrebačkih slastičarnica Magnolia.

Slijedi podjednako neodoljiva božićna kuglica Pistacio & malina: kremasti mousse od pistacija savršeno je izbalansiran s osvježavajućim „srcem” od malina. Donosi voćnu kiselinu i svježinu okusa. Sve zaokružuje crunchy od bijele čokolade, stvarajući spoj profinjenih nota – orašastog i voćnog – lagan, svjež i neodoljivo aromatičan.

image

Božićne kuglica namijenjene stolu stižu u tri okusa

JASMINA BAGARIć

Doznali smo i to da je treća kuglica iz limitirane blagdanske edicije očaravajuća kombinacija karamela i aromatičnog začina tonke. Najprije osjećamo mousse od karamela, slijedi osvježavajući umak od manga, dok se na dnu krije speculoos crunchy s bijelom čokoladom i daškom limete.

„Toplo, aromatično i egzotično u isto vrijeme, ukratko, radi se o modernom blagdanskom desertu s karakterom”, zaključuje Jasmina Bagarić.

03. prosinac 2025 11:03