Marko Mrkić i  Antea Franjić u plesnoj školi ”Lijeva i desna”

 VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX
Pijani od ljubavi

Marko Mrkić otkrio kako je upoznao djevojku i planiraju li obitelj: ‘Trenutak nije tako dalek‘

Nakon što je završila još jedna uzbudljiva sezona Plesa sa zvijezdama, Marko Mrkić nastavlja plesati sa svojom životnom i poslovnom partnericom Anteom Franjić, s kojom ga je još prije šest godina spojila Beyonceina pjesma ‘Drunk in Love‘.

Nakon što je završila još jedna uzbudljiva sezona Plesa sa zvijezdama, Marko Mrkić nastavlja plesati sa svojom životnom i poslovnom partnericom Anteom Franjić, s kojom ga je još prije šest godina spojila Beyonceina pjesma ‘Drunk in Love‘.

Dok nas još uvijek trese plesna groznica koju je uzrokovao popularni show Nove TV "Ples sa zvijezdama", gdje su se poznata lica borila za naklonost žirija i publike, gledatelje su zaintrigirali i njihovi mentori. Jedan od njih je Marko Mrkić koji je napustio show zajedno s plesnom partnericom Majom Drobnjaković. Profesionalni plesač, koji se u prethodne dvije sezone probio u finale - prvi put s Viktorijom Rađom, a potom s Jelenom Perić - ovaj put je izletio u polufinalu. No, nije sve u natjecanju, nešto je i u mentoriranju koje mu je od velikog značaja - a posebno ove sezone, kada je iz tjedna u tjedan dokazivao da kineziologinja Maja Drobnjaković unatoč invaliditetu može jednako dobro plesati kao drugi kandidati.

"Bilo mi je najvažnije da Maja zablista i da ostvarimo što bolji rezultat! Doista nismo ciljali na pobjedu, nego smo htjeli pokazati da za osobu s invaliditetom nema prepreka. Stopalo je čovjekov najbolji prijatelj u plesu i omogućuje nam da pokreti budu potpuni i jasni, a mojoj plesnoj partnerici je zbog tjelesnog nedostatka bilo nemoguće izvesti neke pokrete koji se ocjenjuju. Iako je Maja sportašica, svejedno joj je bilo teško. No, ponosan sam na nju jer je sve do polufinala bila ravnopravna s drugim kandidatima", govori Zagrepčanin, koji nas je s godinu dana mlađom djevojkom i poslovnom partnericom Anteom Franjić ugostio u njihovoj plesnoj školi "Lijeva&Desna".

image

Marko Mrkić i Antea Franjić u plesnoj školi "Lijeva i desna"

VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX

"Počeo sam plesati s četrnaest godina. Iako sam još tada smatrao da je to zanimacija samo za cure, upravo je jedna djevojka učinila da promijenim mišljenje. Moja tadašnja simpatija dugo me nagovarala da se s njom upišem na plesni tečaj, i ubrzo nakon što sam to napravio, shvatio sam da se time želim baviti. Mama Ružica je bila oduševljena, uvijek je govorila da dečki moraju znati voditi partnericu po podiju, tati Milenku je moj odabir malo teže pao... Nije mu bilo jasno zašto sam prestao trenirati tenis i počeo trenirati valcer, tango, foxtrot, quickstep... Doista mu nije bilo jasno što pronalazim u tome, a danas je ponosan na sve moje uspjehe. Naime, sudjelovao sam na brojnim natjecanjima, turnirima, nastupao s reprezentacijom Hrvatskog sportskog plesnog saveza i spletom okolnosti završio u showu "Ples sa zvijezdama", opisuje svoj put do zvijezda. Na tom putu, dodaje, već šest godina prati ga njegova Antea.

"Marko je počeo plesati zbog jedne cure, a ja zbog njega. Dok sam još studirala germanistiku na Filozofskom fakultetu, odlučili smo pokrenuti plesnu školu. Složili smo program poduke i krenuli u posao koji super odrađujemo", kaže Antea Franjić, koja je u Zagreb stigla iz Koprivnice. Marka je, kaže, upoznala ispred zagrebačkog bara Alcatraz.

image

Marko Mrkić i Antea Franjić u plesnoj školi "Lijeva i desna"

VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX

"Stajali smo svatko sa svojim društvom, slušala se glazba, a ja sam se zaderao neka netko pusti Beyoncéinu pjesmu "Drunk in Love". Antea je to čula i pustila s bluetooth zvučnika pjesmu. Nakon toga izgovorio sam nekoliko svojih šarmantnih uleta, koje ona nije najbolje prihvatila", prisjeća se plesač, a njegova partnerica dodaje:

"Postoji i druga strana priče... Naime, i prije nego što smo se upoznali zapazila sam Markov profil na Instagramu. Nekoliko mjeseci kasnije, čujem tipa kako se ispred Alcatraza dere da mu netko pusti tu pjesmu. On me, naravno, odmah pitao da odemo na spoj, ali ja sam pristala tek za tri tjedna", govori Antea, koja četiri godine s Markom vodi plesnu školu i imaju otprilike 500 polaznika.

image

Nova TV, Ples sa zvijezdama

Nova TV

"Već sutradan nakon ispadanja iz polufinala vratio sam se na posao. Sad je sezona svadbi, radimo koreografije prvih plesova, održavamo treninge s grupama, uglavnom, intenzivno je. Tek na ljeto ćemo predahnuti", govori Marko Mrkić.

U svom zagrebačkom domu žive sami - nemaju čak ni kućnog ljubimca - ali ne kriju da žele postati roditelji.

"Jednog dana sigurno, i htio bih imati puno djece. Ali trenutačno smo samo ambiciozan mladi par koji je puno toga podredio poslu i stvaranju. Puno komuniciramo, uvažavamo se i podržavamo jedno drugo. Ja ću prvi poslušati što Antea ima za reći, jer nisam upoznao nekoga toliko verbalno spretnog, inteligentnog i duhovitog. S druge strane, ja češće pokrećem inicijativu gdje ćemo i što ćemo raditi. Razgovaramo, naravno, i o djeci i vjerujem da trenutak kad ćemo ih imati nije tako dalek", kaže Marko, a Antea dodaje da se nikamo ne žure te da nisu opterećeni očekivanjima drugih.

image

Antea Franjić

VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX

Zgodan mladić koji svaki dan u naručju drži atraktivnu plesnu partnericu mnogima bi bio razlog za zabrinutost, ali Antea ne samo što nije zabrinuta nego ne pokazuje ni zrnce ljubomore.

"Lako što su lijepe i atraktivne, nego su i pametne, drage i super cure! Ali ne, nema ljubomore, sve je to samo posao, a nekad i lijepo prijateljstvo", kaže kroz smijeh Antea koja je uz posao plesne instruktorice radila u reklamnoj agenciji i bavila se prevođenjem. "Nakon ove sezone planiram zasluženi odmor s djevojkom koju najviše volim, i to negdje daleko. Vjerojatno ćemo otplesati u New York ili Japan", završava Marko.

Linker
17. lipanj 2024 15:35