Sharon Stone

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
iznenađujuće?

Sharon Stone tvrdi da samo dva glumca s kojima je radila nisu ženomrsci, otkrila je tko su oni

‘Radila sam s nekima od najvećih muških filmskih zvijezda, to su glumci koji mogu biti naši heroji na ekranima, ali njihova druga strana prilično je jadna‘, izjavila je slavna glumica.

‘Radila sam s nekima od najvećih muških filmskih zvijezda, to su glumci koji mogu biti naši heroji na ekranima, ali njihova druga strana prilično je jadna‘, izjavila je slavna glumica.

Tijekom glumačke karijere dulje od 40 godina holivudska zvijezda Sharon Stone (64) radila je s cijelim nizom slavnih i manje slavnih muških kolega, ali gotovo svi na nju su ostavili loš dojam. Svi osim dvojice.

"Većina njih bila je ženomrzački raspoložena. Bila sam žrtva gotovo sustavne mizoginije. Radila sam s nekima od najvećih muških zvijezda filmske industrije, to su glumci koji mogu biti naši heroji na ekranima, ali njihova druga strana prilično je jadna. Dok bih snimala krupne planove doslovno su mi govorili što bih po njihovom mišljenju trebala raditi. Tako podcjenjivački”, rekla je Sharon Stone između ostaloga u razgovoru za Variety.

image

Sharon Stone i Robert De Niro u sceni iz Casina

UNIVERSAL/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Svijetli primjeri

Ipak, imala je sreće raditi i s dva svijetla glumačka primjera.

"Među takvim ženomrscima nije Robert De Niro. Nije ni Joe Pesci, ne, ti dečki nisu takvi", istaknula je.

Sve troje glumili su u slavnom filmu "Casino" redatelja Martina Scorsesea iz 1995. godine. Dodala je i da se seksizam očitovao u tome što je ostali kolege jednostavno nisu slušali i nisu joj dopuštali da svojom glumačkom izvedbom utječe na njihovu.

image

Sharon Stone i Joe Pesci snimljeni 2003. godine

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nije ih imenovala, ali...

Osim kroz loše ponašanje muških kolega, mizoginost cijelog sustava osjećala je i kroz uloge koje su joj se nudile.

"Pozivali su me u filmove u kojima bih trebala biti gola ili su mi nudili uloge luđakinja, sociopatkinja. Nisu mi nuđeni mudri i osjetljivi likovi. Zbog mog izgleda doživljavali su me kao Barbie i teško su mi davali mogućnost da budem nešto drugo", izjavila je Sharon Stone.

Premda nije imenovala kolege koji je na setu nisu poštovali, letimičan pogled na njezinu filmografiju pokazuje da je snimala s Richardom Chamberlainom, Michaelom Douglasom, Forestom Whitakerom, Arnoldom Schwarzeneggerom, Williamom Baldwinom, Russellom Croweom i mnogima drugima.

Linker
18. srpanj 2024 15:21