TOBIAS SCHWARZ AFP
U napetoj završnici

Švicarska je pobjednik Eurosonga, Baby Lasagna osvojio drugo mjesto

Iako je bio favorit publike, našem predstavniku pobjeda je izmakla za dlaku.

Iako je bio favorit publike, našem predstavniku pobjeda je izmakla za dlaku.

Eurosong iduće godine dolazi u Švicarsku. Njihov predstavnik Nemo s pjesmom "The Code" u napetoj je završnici osvojio najviše bodova, točnije 591, te tako zauzeo prvo mjesto na 68. izdanju Eurovizije u Malmöu u Švedskoj. Pobjednik publike uvjerljivo je bio naš Baby Lasagna koji je sa svojim hitom "Rim Tim Tagi Dim" osvojio fantastično drugo mjesto sa sveukupno 547 bodova.

Naš predstavnik je u finalnoj večeri nastupio 23. po redu, a svojim je energičnim nastupom još jednom izazvao pravu euforiju u Areni, dok je mnogobrojna publika pjevala i plesala s njim. Ponovno nisu izostale niti pozitivne reakcije na društvenim mrežama koje su samo još jednom potvrdile kako je Baby Lasagna od samog početka zasluženo bio jedan od glavnih favorita.

Unatoč razočarenju brojnih obožavatelja koji su se nadali pobjedi Hrvatske, ovo je i dalje naš najbolji rezultat na Eurosongu od samostalnosti što je uistinu velika stvar. Najbolji rezultat, osim Baby Lasagne, na ovom su glazbenom natjecanju ostvarile Doris Dragović 1999. i Maja Blagdan 1996., kada su obje osvojile četvrto mjesto.

Linker
26. svibanj 2024 09:43