mjesecima leži u bolnici

Obitelj i prijatelji Kiće Slabinca nema mira jer njegov oporavak još traje, ali ne gube nadu

Slavonskom hitmakeru poznatom po pjesmama kao što su "Zbog jedne divne crne žene" i "Slavonska sam lola" ugrađeno mu je u srpnju nekoliko premosnica, no nakon prve operacije uslijedile su još dvije, a oporavak u bolnici još uvijek traje.

Pjevač Kićo Slabinac (76) je već dva i pol mjeseca u zagrebačkom KBC-u i zdravstvena situacija ponovno mu se pogoršala.

"Taman kad pomisliš da je našem Kići krenulo na bolje, doznaš da se njegovo zdravlje opet pogoršalo. Situacija se mijenja svakih par dana. On se bori. On se ne da. Ali, nikako da dođe dan u kojem bismo svi mogli odahnuti i reći: najgore je prošlo", opisuju stanje legendarnog slavonskoga glazbenika njegovi najbliži za Jutarnji list.

"Opet je podlegao upalama", kažu Kićini prijatelji, koji kažu da uz Kiću najemotivnije proživljavaju njegovi sinovi Pavao (41) i Ivan (39).

- Zamislite kako je to kad ti tata već mjesecima leži u bolnici, pri čemu ga zbog epidemioloških mjera propisanih zbog koronavirusa ne možeš ni vidjeti, ni čuti, ni pogladiti ga po ruci, niti ga poljubiti. ", kažu njegovi najmiliji.

image
Nastup na 60.Splitskom festivalu zabavne glazbe.
FOTOGRAFIJE: DUJE KLARIC/CROPIX CROPIX

Kada je sve to krenulo Ivan, koji radi kao bolničar na Rebru, u par je navrata uspio vidjeti svog tatu, ali kako se korona razbuktala, sada poštuje propise i ne želi i ne može svojim dolaskom u očevu bolničku sobu ugroziti ni svog tatu ni ostale bolesnike.

Oporavak se zakomplicirao jer mu zbog prekomjerne težine rana na prsnom košu nije zarastala kako treba. Posljedica toga su bili respiratorni problemi, a kada je kašljao, popucale su žice kojima su kardiokirurzi zatvarali prsnu kost.

Glazba je njegov put

Krunoslav Kićo Slabinac rođen je 28.03.1944. u Osijeku. Od malih je nogu pokazivao talent za glazbu, već je u školi svirao tamburicu i nastupao u dječjem kazalištu.

Prve je značajnije uspjehe postigao s rock sastavom Dinamiti, a nakon odsluženog vojnog roka odvažio se na samostalnu karijeru. I nije pogriješio.

1969. bio je zapažen na Splitskom festivalu skladbom "Samo zbog ljubavi", nastalom u suradnji s Nikicom Kalogjerom, a 1971. predstavljao je bivšu državu na natjecanju za pjesmu Europe. Pjesmom "Tvoj dječak je tužan" osvaja 14. mjesto, a zatim nastavlja nizati hitove pjesmama kao što su "Pokloni mi jedan dan", "Zbog jedne divne crne žene"...

2006. ponovno oduševljava publiku dvostrukim albumom pod nazivom "Zlatna kolekcija" na kojem se nalaze hitovi "Vesela je šokadija", "Seoska sam lola", "Ako zora ne svane".

Čitajte i:

Tužna vijest Pošlo je po krivu: Nakon rutinske operacije, Kićo Slabinac bori se za život

Linker
19. travanj 2024 20:23