Ozbiljno je

Odgođena dodjela nagrada Grammy zbog širenja koronavirusa u Los Angelesu

Prema nekim izvorima, dodjela najvažnije diskografske nagarade u Americi održala bi se tek u ožujku.

Dodjela 63. nagrada Grammy, godišnja nagrada za izuzetne doprinose u glazbenoj umjetnosti i diskografiji, koju dodjeljuje NARAS, američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost, a koja se trebala održati 31. siječnja, odgođena je zbog širenja koronavirusa u Los Angelesu, objavili su časopisi Rolling Stone i Variety.

Dva lista pozvala su se na niz izvora po kojima bi se dodjela nagrada za glazbenu industriju mogla održati u ožujku, odnosno prolongirati za dva mjeseca.

Međutim, Recording Academy, koji organizira Grammyje to još nije potvrdio.

Kako je poznato, Los Angeles je suočen s naglim porastom broja oboljelih i umrlih te preopterećenim bolničkim sustavom, a zatvorene su teretane, frizerski saloni i restorani. Stanovnike se poziva da bez potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Organizatori Grammyja prošle su godine objavili da tragaju za novim načinom održavanja svečanosti, bez publike i crvenog tepiha. Tada su objavili i da razmišljaju o organiziranju pojedinačnih nastupa na otvorenom na različitim lokacijama umjesto u dvorani Staples centra u središtu Los Angelesa, u kojoj se okupi 18.000 ljudi.

Linker
19. travanj 2024 13:30