sjajne vijesti

Prestižni Grammy mogao bi završiti u rukama Hrvatice! Thana Alexa Pavelić ima jazz album godine?

Amerikanka hrvatskih korijena nominirana je za glazbenu nagradu Grammy zahvaljujući njezinom albumu "Ona". Thana Alexa Pavelić korijene vuče iz Zagreba i Dubrovnika.

Album "Ona", Thane Alexe Pavelić, nominiran je za Grammy u kategoriji najboljeg vokalnog jazz albuma. Talentirana pjevačica, skladateljica i aranžerka rođena je 1987. godine u New Yorku, a njezin je otac zagrebački odvjetnik Radovan Pavelić, a majka Mercy de Bona Pavelić, iz poznate dubrovačke obitelji Bona, bila je kazališna glumica i vrlo uspješna investicijska bankarica, piše Slobodna Dalmacija. Najprestižnija nagrada u svijetu glazbe mogla bi stići tako i Hrvatici.

Živjela neko vrijeme u Hrvatskoj, školovala se u Americi

Rođena u Americi, Thana krajem osnovne škole s obitelji seli u Hrvatsku, a svoj prvi nastup bilježi u dobi od 13 godina, kada je nastupala u Dubrovniku. Sa 16 godina zapjevala je u zagrebačkom B.P. Clubu, jer je njezin talent uočio legendarni hrvatski jazzer Boško Petrović.

Inače, Pavelić se može pohvaliti dvjema diplomama - onom iz jazz glazbe te psihologije. Iza sebe dosad ima pet albuma hvaljeni debitantski "Ode To Heroes", "New Life" s bubnjarom i suprugom Antoniom Sanchezom, "Fractal Attraction" sa skupinom gitarista Genea Essa te "Friends", snimljen sa sastavom Matije Dedića, a potom i "Ona", o kojem ćemo još dugo slušati!

Linker
17. travanj 2024 00:16