Zadnji koncert

A sad adio! Nakon jedanaest godina violinističkog ludila opraštamo se od 2Cellosa!

Violinistički dvojac Stjepan Hauser i Luka Šulić od svojih obožavatelja oprostili su se na rasprodanoj turneji, a posljednji koncert održali su na Novom Zelandu.

Svjetski poznati violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić u novozelandskom Aucklandu su održali posljednji koncert i završili veliku svjetsku turneju Dedicated na kojoj su zadnji put nastupali pod imenom 2Cellos. Ono što je započelo kao mladenački buntovni eksperiment prije jedanaest godina, na kraju je oduševilo milijune njihovih obožavatelja diljem svijeta. Svojim jedinstvenim izvedbama osvojili su svijet, a sad je došlo vrijeme da se jedinstvena glazbena atrakcija oprosti od svoje publike i krene dalje, svatko na svoju stranu.

image

Završnica koncerta u Novom Zelandu

INSTAGRAM

“Osjećamo da je ovo pravi trenutak da se oprostimo kao duo jer se nalazimo na svojoj najvišoj razini. Bolje se oprostiti kada si na vrhu nego kad počneš tonuti”, izjavio je nedavno 35-godišnji Luka Šulić. “Smatramo da smo tijekom ovih više od deset godina postigli sve o čemu smo sanjali, pa i više od toga, te je sada došlo vrijeme da se posvetimo svojim individualnim projektima”, dodao je.

image

Fotografije govore više od riječi

INSTAGRAM

Duo 2Cellos nastao je 2011. godine kada su Šulić i Hauser, bivši polaznici Muzičke akademije u Zagrebu, nakon dugogodišnjeg sviranja klasične glazbe na violončelima obradili pjesmu “Smooth Criminal” Michaela Jacksona. U njihovoj promociji veliku je ulogu odigrao glazbeni velikan Sir Elton John, koji je Hausera i Šulića pozvao da mu budu predgrupa na njegovoj svjetskoj turneji, a ostalo je - povijest.

image

Stjepan Hauser

GORAN SEBELIC/CROPIX

“Naše predstave su prekrasne, velike. Sigurno da individualno više nikada nećemo proživjeti takvo iskustvo, to ‘ludilo’ rock&rolla. No više nemamo materijala za snimanje, a i također nije preostalo puno kompozicija koje bi dobro zvučale na violončelu. Teško je stoga postići nešto novo”, objasnio je Šulić.

image

Na oproštajnoj turneji odradili su dva konceta u australskom Brisbaneu

INSTAGRAM

2Cellos se od svoje publike opraštaju nakon šest studijskih albuma.

"Naravno da bi smo mogli nastaviti održavati ovakve spektakle kao 2Cellos, jer ih obožavamo, ali osjetili smo da je trenutak da se naši putevi raziđu te počnemo raditi nešto novo prije nego što kao umjetnici upadnemo u određenu rutinu", istaknuo je.

Tijekom posljednjih godina zajedničkog rada Luka Šulić i Stjepan Hauser su istovremeno radili na svojim individualnim glazbenim projektima.

image

Oduševili su i Egipćane

INSTAGRAM

"Time naša osobna budućnost više nije bila toliko vezana uz 2Cellos. Stoga je i naš međusobni odnos postao bolji nego ikada”, zaključio je Luka Šulić.

Linker
21. travanj 2024 16:33