Billy Zane

 SAMEER AL-DOUMY AFP
STIGAO U SMOKINGU

Bio je zvijezda ‘Titanica‘, ljubio je Hrvaticu, a u Cannes se vratio u smokingu

Američki glumac Billy Zane proslavio se ulogom glavnog negativca u epskom ljubavnom spektaklu Titanic, a na Azurnoj obali se već danima zabavlja u društvu kolega.

Američki glumac Billy Zane proslavio se ulogom glavnog negativca u epskom ljubavnom spektaklu Titanic, a na Azurnoj obali se već danima zabavlja u društvu kolega.

Njegova filmografija broji više od 170 naslova, no karijeru 58-godišnjeg američkog glumca Billyja Zanea definitivno je obilježila uloga Caledona N. "Cala" Hockleyja, glavnog negativca u epskom ljubavnom spektaklu "Titanic". Odličan scenarij, nezaboravna ljubavna priča, vrhunska produkcija, ali i sjajna gluma Leonarda DiCaprija, Kate Winslet i Billyja Zanea pamte se i 27 godina nakon svjetske premijere "Titanica", no Billy Zane kao da je posljednjih godina propao u zemlju.

image

Od njegove najpoznatije uloge prošlo je 27 godina

VALERY HACHE AFP
image

Smoking i leptir-mašna mu dobro pristaju

CHRISTOPHE SIMON AFP

Zato su mnogi odahnuli kad se u smokingu s leptir mašnom pojavio na crvenom tepihu 77. Filmskog festivala u Cannesu, a na Azurnoj obali i dalje tulumari u društvu kolega kao što je kultni američki glumac Laurence Fishburne.

image

Laurence Fishburne i Billy Zane tulumare u Cannesu u ženskom društvu

AISSAOUI NACER/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Snobovski i sebični zaručnik kojeg je Rose u "Titanicu" ostavila zbog Jacka u međuvremenu se fizički znatno promijenio, a svom društvu u Cannesu je ispričao kako mu je najpoznatija uloga Caledona Hockleya istovremeno bila i blagoslov i prokletstvo, jer ga je zauvijek obilježila.

image

Billy Zane i Kate Winslet u ‘Titanicu‘

MERIE W WALLACE/20TH CENTURY FOX/PARAMOUNT/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Billy Zane je rođen u Chicagu 24. veljače 1966., a danas se uz glumu bavi slikanjem i vođenjem televizijske produkcijske tvrtke čiji je suvlasnik. Privatno s američkim modelom Candice Neill, svojom vječitom zaručnicom, podiže dvije kćeri, a njegova dejting lista uključuje poznata imena kao što su Kate Moss, Kelly Brook i Jasminu Hdaghu, s kojom je u vezi bio 2010.

image

James Cameron, Kate Winslet i Billy Zane na premijeri 3D verzije
‘Titanica‘ u Londonu 2012.

DAVID DETTMANN/SHUTTERSTOCK

Zagrebačka manekenka svojedobno je ekskluzivno za Gloriju opisala kako je upoznala i kako ju je osvojio slavni glumac koji je od nje stariji 18 godina. "Upoznali smo se na white partyju povodom Za Dan nezavisnosti, koji je priredio producent P. Diddy. Svi uzvanici su bili odjeveni u bijelo, a Billy mi je prišao i započeo razgovor. Kad sam mu rekla da radim kao hostesa na partyju, mislio je da se šalim. No, bio je vrlo uporan i nije se htio maknuti dok mu nisam dala svoj broj mobitela. Već me sutradan nazvao, a nakon dva izlaska shvatila sam da je jako drag, zabavan i neodoljiv s tim svojim očima. Priznajem, šarmirao me, a najbolje od svega je što nisam imala pojma tko je on, iako mi je rekao da je glumac i redatelj", ispričala je Jasmina Hdagha.

image

Pozdravio je obožavatelja

VALERY HACHE AFP
image

Sa zaručnicom Candice Neil podiže dvije kćeri

SHUTTERSTOCK
Linker
26. svibanj 2024 17:53