slatko iznenađenje

Bivša Miss Universe presretna zbog druge trudnoće: ‘Razlika između beba bit će 11 mjeseci‘

Bivša Miss Universe Mia Žaja ugostila nas je u svom domu i ispričala nam sve o drugoj trudnoći, ali i prvim mjesecima s kćerkicom Elinom.

"Kupi sve testove", rečenica je koju će bivša Miss Universe Mia Žaja zauvijek pamtiti. Izgovorila ju je na Staru godinu kad su se ona, suprug Filip Žaja i tada skoro četveromjesečna kći Elina borili s virozom. Filip ju je shvatio doslovno, a zahvaljujući tome doznali su da će se njihova obitelj povećati za još jednog člana.

Miji je termin 12. kolovoza, što znači da će razlika između malene Eline i njenog brata iznositi samo jedanaest mjeseci.

"Malo sam bila uplašena, uplašila sam se izvedbe života s dvije bebe u tako malom periodu. No tada nam se dogodilo nešto što nismo očekivali, mislila sam da bismo mogli izgubiti bebu nakon što je došlo do krvarenja jer sam dojila. To mi je bila potvrda da tu bebu jako želim i jedva čekam. Sad mi je drago što se sve tako dogodilo", priča nam Mia dok pored nje na kauču spava Elina.

image

Mia nas je ugostila u svom domu i otkrila nam sve o majčinstvu i drugoj trudnoći

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Otkriva da je suprug bio najsretniji, kao i njihovi najbliži, iako nitko nije očekivao da će se obitelj tako brzo proširiti. "I njegova i moja mama su nam velika podrška i pomažu nam s čuvanjem. Zaista smo blagoslovljeni s dvije bake i dva djeda, ali i prabakama i pradjedima", govori Mia.

Priznaje da joj je razlika između prve i druge trudnoće je ogromna. Iako ima sreće što su joj obje trudnoće prilično lagane, s Elinom su joj prva tri mjeseca bila puno teža. "Nisam se ni u prvoj trudnoći previše žalila, ali vidim razliku u drugoj kako vrijeme odmiče. Ti muški hormoni u meni bude osjećaj sreće, ništa me ne može naživcirati, a nemam ni mučnine", opisuje i u šali dodaje da joj se čini da je skoro cijelo vrijeme trudna, jer je imala samo dva mjeseca pauze u kojima se, kaže, nije ni očistila od trudničkih hormona. Razlika je i u njenoj spremnosti na promjene koje žensko tijelo i psiha prolaze.

image

Razlika između Eline i brata bit će 11 mjeseci

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Nešto sam čitala o trudnoći, ali nisam pristaša toga da se takvi odgovori pronalaze na internetu, jer tamo svašta piše. Sad se borimo s atopijskim dermatitisom pa volim vidjeti tuđe savjete i provjeriti što je nekome pomoglo, makar je to sve individualno tako da biram koje ću sadržaje guglati, a za koje ću pitati stručnjake. Što se trudnoće s drugim djetetom tiče, ne guglam ništa jer mi je sve jasno, pogotovo jer mi je sjećanje ovako svježe", kaže sa smiješkom.

Dodaje da je ni prvi put nije bilo strah poroda te je imala prekrasno iskustvo na Svetom Duhu, gdje je i radila godinu dana. "Ponovila bih porod još sto puta, jest da je dugo trajalo, ali bio je to baš školski primjer poroda. Mislila sam i pripremila sam se na to da će biti puno teže. Kad sam rodila Elinu i doživjela taj prvi nalet sreće, rekla sam svom Filipu i doktoru da bih rodila deset puta, a oni su se nasmijali. Sad kad bolje razmislim ne bih, jer mi se ne da biti trudna deset godina", šali se.

image

Mama i kći dane provode u igri

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Od Elinina dolaska na svijet najviše ju je iznenadilo koliko vrijeme brzo leti, odnosno koliko se brzo beba koja nije mogla sama držati glavicu preobrazila u malu djevojčicu. "Kad se dijete nauči samostalno držati na rukicama i na trbuhu te kad može držati glavicu i svi je mogu uzeti u ruke, odjednom iz bebe postane dijete. Ona je super beba, nismo imali problema ni s grčevima, a zbog zubića se samo malo češće budila, inače se budi noću samo jednom za hranjenje", priča nam.

Upravo zbog tog vremena koje nemilosrdno protječe, a Elina će možda i hodati kad brat stigne, Mia je već počela pripremati stvari za dječaka. Kako bi joj bilo lakše s dvije bebe ispod godine dana, priznaje da je usvojila neke od savjeta koje novopečene majke često slušaju.

image

Bivša Miss Universe već priprema robicu za svoje drugo dijete

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Spava u svom krevetiću zato što znam da će mi tako biti lakše, ne uspavljujem je na rukama jer ću uskoro biti u visokom stupnju trudnoće i neću je moći tako uspavljivati. Ono što mi je korisno sam usvojila. Možda sam je malo i razmazila, ona jako voli pažnju, a ja joj ju dajem. Ne mogu otići skuhati ručak, moram se igrati s njom, jer se ona ne voli igrati sama", govori dok se Elina polako budi.

image

Malena Elina jako je društvena beba

NEJA MARKICEVIC CROPIX

Otkriva nam i da je djevojčica prava kopija svog tate. "Osim nosa, on je moj. Svi su me uvijek pitali kod kojeg sam doktora operirala nos, a ja bih odgovarala da je to moj nos i sad sam dobila dijete koje ima moj nos. No osim toga, ona obožava društvo i ljude poput njenog tate", dodaje Mia dok promatra kćerkicu.

image

Elina je prava mala gurmanka

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Baš zbog te njene društvene prirode mama i tata bez problema mogu s njom otići na ručak u restoran ili se naći s prijateljima na kavi.

"Jedino što mi nedostaje je vrijeme za sebe. Mislila sam da će ga manjkati, ali nisam mislila da će ga manjkati u tolikoj mjeri. Što se tiče stvari za koje sam mislila da će mi nedostajati, poput izlazaka i klubova, to mi ne nedostaje. Imala sam priliku izaći dok su je bake čuvale, međutim cijelo vrijeme mi je u glavi da mi je beba doma i više mi to nije užitak", priča nam Mia.

image

Prinova stiže u kolovozu

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Iskustvo slično Mijinom očekuje i pjevačicu Rihannu, koja se na ovogodišnjem Super Bowlu pojavila s poprilično zaobljenim trudničkim trbuščićem. Rihanna i A$AP Rocky lani su postali roditelji, a njihov je sinčić sredinom veljače napunio devet mjeseci.

"Baš sam s nekim pričala neki dan da je presmiješno da smo u isto vrijeme bile trudne i sad smo ponovno trudne. Ona je meni bila najdraža pjevačica dok sam bila mlađa. Smiješno mi je kako se sad šale da znamo zašto njega zovu A$AP", šali se Mia.

image

Mia i njen suprug Filip imaju podršku obitelji

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Linker
01. travanj 2024 18:29