tužan gubitak

Bolničar se emotivnim riječima oprostio od Mladena Kušeca: Susret s njim pamtit će do kraja života

Medicinski tehničar Josip Stević progovorio je o nedavnom susretu s književnikom. Najprije nije ni znao tko mu je pacijent, a onda ga je dojmilo što novinar i urednik nije zaboravio na njega nego mu je poklonio svoju knjigu. Posveta napisana drhtavom rukom duboko ga je ganula.

Putem društvenih mreža zdravstveni djelatnik Josip Stević je poželio podijeliti sa svima svoj susret s književnikom u bolnici...

"Neki dan mi je pacijent bio poznati hrvatski književnik Mladen Kušec... Onemoćao od starosti i bolesti, nisam ni skužio o kome skrbim, ali sam naravno bio pristupačan i ljubazan (kao i sa svima neovisno jesam li na poslu - jer to je najmanje sto čovječanstvu možemo dati), i tek kad sam vidio ime i prezime zazvonilo mi je. Pitao me je moje ime. Sat vremena nakon što je otišao kući, na hitnu je došla nepoznata ženska osoba i potražila me. Bila je to njegova kći, koja mi je donijela njegovu knjigu, s posvetom netom napisanom od zuba vremena drhtavom rukom, pa nije baš sve prepoznatljivo, al' baš zato ima posebnu čar dočarane prolaznosti", napisao je medicinski tehničar koji je uspio knjigu i pročitati, ali se i pozdraviti s pacijentom koji je odlazio kući.

"Sinoć sam došao na posao u noćnu, i već kao obrađen pacijent, čekao je sanitetski prijevoz kući. Obradovali smo se kada smo se vidjeli, i zamolio me da ga okrenem na bok. Rekao sam mu da sam pročitao knjigu i da je prekrasna i da riječi pjesama u njoj, totalno odgovaraju uz neke moje fotografije i da ću se poslužiti njima. Bilo mu je drago i nasmijao se. A danas je umro. #restinpeace #samoretkinadjuretke", dodao je bolničar čija je priča mnoge duboko ganula.

Linker
19. travanj 2024 21:07