plaća zbog nesmotrenosti

Boris Becker u suzama se oprostio od voljenih: Prijeti mu duga zatvorska kazna zbog skrivanja imovine

Trostrukog osvajača Wimbledona porota je prije tri tjedna proglasila krivim, a sutkinja Deborah Taylor danas bi trebala odlučiti o Beckerovoj sudbini.

Umirovljeni tenisač Boris Becker mogao bi završiti iza rešetaka zbog prikrivanja imovine. Naime, sumnjiči ga se da je prebacivao velike iznose na druge račune nakon bankrota, zbog čega mu prijeti i do sedam godina zatvora, piše Daily Mail.

Becker se uoči današnje presude, koju će donijeti sutkinja Deborah Taylor, suznih očiju oprostio od svoje djevojke Lilian de Carvalho Monteiro, a nekoliko dana ranije proveo je vrijeme sa sinom i bivšom suprugom Lilly Becker.

Beckera je porota prije tri tjedna proglasila krivim po četiri točke optužnice - smatraju kako nije u potpunosti javno otkrio dijelove svoje imovine u stečajnom postupku, a prikrio je i nekretninu u svom rodnom gradu Leimenu.

image

Boris Becker

MAX TOLLWORTHY/SPLASH/PROFIMEDIA

Iznosi za koje ga se tereti su prilično visoki - prebacio je oko 350.000 funti na druge račune, nije prijavio 75.000 dionica IT tvrtke i zajam od 700.000 funti. Prema zakonu je Becker bio dužan otkriti svu svoju imovinu nakon što je 2017. godine proglasio stečaj svoje tvrtke.

Iako su dokazi jasni, Becker je negirao optužbe, dok njegov odvjetnik tvrdi da je njegov klijent bio naivan, ali da je nevin.

“Ovo uvjerenje je jasno upozorenje onima koji vjeruju da mogu sakriti svoje bogatstvo i izvući se. Bit ćete identificirani i procesuirani”, poručili su iz stečajnog tijela.

Njemačka teniska zvijezda koja živi u Londonu sada se suočava s gubitkom unosnih ugovora s TV mrežama diljem svijeta, uključujući njegov posao BBC-jevog komentatorskog stručnjaka za Wimbledon. Hoće li biti optužen ili oslobođen krivnje, saznat ćemo uskoro.

Linker
23. travanj 2024 07:05