TREĆA SREĆA

Boris Johnson ponovno se zavjetovao na vječnu ljubav! Katolički obred nisu spriječila ni dva njegova razvoda

Britanski premijer Boris Johnson ponovno se zavjetovao na vječnu vjernost i ljubav oženivši Carrie Symonds oženio u Gospinoj kapeli Westminsterske katedrale - i to u katoličkom obredu, premda su iza njega već dva razvoda!

Carrie Symonds, zaručnica dvaput razvedenog britanskog premijera Borisa Johnsona, željela je katoličko crkveno vjenčanje i - dobila ga je. Gospođa Johnson postala je u subotu 29. svibnja u Gospinoj kapeli Westminsterske katedrale, a crkveni su oci pojasnili da je njihovo vjenčanje bilo u skladu s katoličkim kanonima.

Prvi brak po katoličkom obredu

Budući da se Boris s prethodnim suprugama nije ženio po katoličkom obredu, s gledišta Crkve ti brakovi kao da nisu ni postojali, tako da je britanski premijer mogao mirne savjesti stati pred oltar Gospine kapele i pred Bogom prisegnuti da će sa svojom Carrie dijeliti dobro i zlo dok ih smrt ne rastavi. Boris je želio da Carrie uzme njegovo prezime i ona mu je tu želju ispunila. Samo 30 članova obitelji i bliskih prijatelja nazočilo je njihovom vjenčanju, a javnost su tek naknadno obavijestili o nekim detaljima u strogoj tajnosti pripremanog obreda.

Nitko nije znao

Ni najbliži premijerovi suradnici nisu imali pojma da će u subotu rano popodne sklopiti treći brak. Borisa Johnsona i Carrie Symonds vjenčao je Daniel Humphreys, isti svećenik koji je prije šest mjeseci u Gospinoj kapeli krstio njihovog jednogodišnjeg sina Wilfreda i kod kojeg su išli na zaručnički tečaj. Inače je gospodin Johnson po želji svoje majke kršten u katoličkoj vjeri, no u srednjoj školi je po vlastitom izboru primljen u Anglikansku crkvu.

image
JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Nikome nije otkrio planove: Tajno vjenčanje Borisa Johnsona s 23 godine mlađom djevojkom sve je šokiralo

Mladenci i njihovi malobrojni gosti svadbeni su pir skromno i neformalno proslavili pod šatorom u vrtu rezidencije u Downing Streetu. Sjedilo se na balama sijena, a svatove je zabavljao akustički trio izvodeći miks starih i novih hitova popularne glazbe. Bosonoga gospođa Johnson, glave ukrašene cvjetnim vijencem, nosila je bogato ornamentiranu bjelokosnu haljinu, rad grčkog kreatora Christosa Costarellosa, koja u maloprodaji stoji 2870 funta.

image
Crkveni su oci pojasnili da je njihovo vjenčanje bilo u skladu s katoličkim kanonima.
JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Istupila još jedna ljubavnica Borisa Johnsona! mlada poduzetnica viđala se s njim dok je studirala

Ona tu haljinu ipak nije kupila, nego unajmila na jedan dan za samo 45 funta. Britanska joj je javnost zamjerala što je rastrošno preuredila premijersku rezidenciju, no Carrie je na vjenčanju pokazala divljenja vrijednu skromnost i posvećenost održivosti na svim poljima. Borisova je frizura i na svadbi izgledala kao da ga je češljao tornado, a drugih zamjerki na njegov izgled nije bilo. Kad se 1987. prvi put ženio, došao je bez prikladnih cipela i hlača pa ih je morao posuđivati, a zagubio je i vjenčani prsten. Poslije je Borisova prva bivša supruga Allegra Mostyn-Owen govorila da je to zlosretno vjenčanje označilo kraj njihove veze.

Čitajte i: Cure sočni detalji strastvene afere Borisa Johnsona i mlađahne studentice: ‘Nije mogao skinuti ruke s mene‘

Razveli su se nakon šest godina braka. Borisova druga supruga, odvjetnica Marina Wheeler, otjerala ga je nakon 27 godina burnog braka zato što ju je prevario s Carrie Symonds. Unatoč lošim iskustvima svojih prethodnica, treća gospođa Johnson vjeruje u sretnu zajedničku budućnost s vjetropirastim Borisom. Počne li opet vrdati, već je dosta puta dokazala da ga itekako zna držati na uzdi.

Linker
18. travanj 2024 17:42