PRESS
Intervju

Calum Scott uoči koncerta: ‘Već sam bio u vašoj zemlji, sretan sam što se vraćam s glazbom‘

Mladi britanski glazbenik zahvaljujući sudjelovanju u natjecanju osvojio je srca publike i javnosti, a zbog svojih zaraznih balada nastupa diljem svijeta. U sklopu turneje "Bridges" 28. travnja dolazi u zagrebački Boogaloo.

Mladi britanski glazbenik zahvaljujući sudjelovanju u natjecanju osvojio je srca publike i javnosti, a zbog svojih zaraznih balada nastupa diljem svijeta. U sklopu turneje "Bridges" 28. travnja dolazi u zagrebački Boogaloo.

Mladi britanski kantautor senzacionalnog glasa Calum Scott nastupit će u Zagrebu u sklopu svoje turneje "Bridges". To će biti njegov prvi koncert u Hrvatskoj, ali i regiji, a karte za njegov show u klubu Boogaloo 28. travnja su rasprodane. Iako prvi put nastupa u Hrvatskoj, Calum je posjetio našu zemlju, što nam je i otkrio u razgovoru u kojem je govorio i o svojim počecima koji sežu sve do natjecanja "Britain‘s Got Talent" 2015. godine. Ovaj talentirani glazbenik ušao je u natjecanje bez ikakvih očekivanja, a njegova verzija Robynina hita "Dancing on My Own", toliko je oduševila Simona Cowella koji mu je dao zlatni gumb. U natjecanju nije pobijedio, nego ostvario odlično šesto mjesto, ali svojim je pjesmama osvojio top ljestvice i srca brojnih obožavatelja. Već njegov debitantski album "Only Human" postigao je rekordnu slušanost, a na tom je albumu i njegova platinasta uspješnica "You Are The Reason". Calum Scott u Hrvatsku dolazi u sklopu turneje kojom promovira svoj drugi album "Bridges", a netom prije dolaska u Zagreb objavio je energičnu pjesmu "Whistle" koju je napravio u suradnji s Jaxom Jonesom.

Ovo vam je prvi koncert u Hrvatskoj, je li to i vaš prvi posjet našoj zemlji?

- Ne, zapravo sam prvi put posjetio Hrvatsku prije nekoliko godina, kada je moj najbolji prijatelj slavio 30. rođendan! Boravili smo u Splitu i Hvaru i jako nam se svidjelo. Sretan sam što ću se vratiti u Hrvatsku, ovaj put zbog svoje glazbe.

Što publika u Zagrebu može očekivati na vašem koncertu?

- Moj show je pravi rollercoaster emocija. Naporno smo radili da budemo sigurni kako će nastup biti za svakoga - od onih koji vole muzikalnost, stihove, svjetlo i zvuk, ali i za ljude koji vole pjevati, plesati, plakati ili samo čuti neke priče. To je pravo putovanje i vrlo sam uzbuđen što ću ga dovesti u Zagreb.

image

Callum Scott nastupa u zagrebačkom Boogaloou

PRESS
Vaša je sestra također pjevačica, kako biste opisali vaš odnos? Podupirete li se?

- Da, naravno. Moja sestra Jade i ja smo ionako uvijek bili bliski, ona je ta koja me potaknula da pjevam u javnosti. Sada kad sam ja izvođač, često surađujem s Jade. Na primjer, poveo sam je u Nashville gdje smo zajedno pisali, a bila mi je podrška na velikim nastupima u Londonu i u našem rodnom gradu Hullu. Uživo smo nastupali zajedno na livestreamovima i uvijek ću je podržavati, kao što bi to stariji brat i trebao.

Kako je izgledalo vaše djetinjstvo - jeste li zajedno pjevali?

- Dok smo odrastali, moja sestra je bila pjevač u obitelji, a ja sam je odlazio gledati kako nastupa u kazalištima. Uvijek sam bio zadivljen njenim samopouzdanjem, time kako je mogla pjevati ispred svih tih ljudi, dok sam ja bio previše nervozan da napravim tako nešto. Ona me definitivno inspirirala i počeo sam vježbati pjevanje u tišini svoje sobe. Jednog dana me čula i odlučila me prijaviti na natjecanje u karaokama bez da mi je rekla. Drago mi je što je, jer se tamo rodila moja ljubav prema pjevanju.

Također svirate i bubnjeve, kako je rođena ta ljubav?

- Oduvijek sam volio glazbu... Dok sam odrastao, mama je uvijek puštala svoje omiljene izvođače kao što su Whitney Houston, Michael Jackson, George Michael, Elton John, Celine Dion... Sve su to jaki glasovi, no kako sam odrastao počeo sam slušati sve tipove glazbe i uživao u tome. Odlučio sam naučiti svirati u školi i kad smo birali instrumente bubnjevi su me privukli. Također, nisam bio dijete s najviše samopouzdanja tako da sam zbog njih barem bio na zadnjem dijelu pozornice. Jako dugo nisam svirao, što je prava sramota, ali još uvijek imam isti set na kojem sam vježbao kada sam bio u školi.

image
PRESS
Jeste li mogli sanjati o ovakvoj karijeri kada ste se prijavili na natjecanje "Britain’s Got Talent"?

- Kada nas je sestra prijavila na "Britain’s Got Talent", niti jedno od nas nije ni sanjalo da ćemo proći. Mislim da su najbolji ishod koji smo očekivali bili pozitivni komentari, od kojih bismo onda mogli učiti kad se vratimo doma... Niti jedno od nas nije to predviđalo. Prije odlaska na audiciju sam nastupao u Maroon 5 tribute bendu koji se taman probijao i bio sam uzbuđen zbog toga. A taman u to vrijeme sam sramežljivo započeo i s pisanjem autorskih pjesama, ali nisam imao dovoljno pouzdanja u sebe da vidim svoju karijeru u smjeru u kojem je krenula. Mislim da je to sve blagoslov zapravo, jer doživjeti sve što se odvijalo nakon showa je bilo ostvarenje sna i jako sam zahvalan za sve to.

Što vam je bio najveći izazov tamo? A što najveća lekcija?

- Mislim da mi je najveći izazov bio vjerovati u sebe i, da budem iskren, to sam shvatio tek kad sam pisao svoj drugi album. Uvijek sam se borio s nedostatkom samopouzdanja. Sa svog vrlo uobičajenog posla gdje sam radio od 9 do 5, zahvaljujući svojoj glazbi krenuo sam doslovno na put oko svijeta te sam postao iznimno poznat. To mi je bilo zastrašujuće i nisam bio spreman za to - mislim da se zapravo ne možeš pripremiti za to. Mnogo sam puta izbačen iz svoje zone komfora što mi je pomoglo da se razvijem, ali mi je trebalo vremena da počnem vjerovati u sebe. Mislim da je najveća lekcija, u koju sam sve više uvjeren otkako sam umjetnik, ta da vjeruješ svom instinktu. Ovaj posao je sav u tome osjećaš li nešto kao ispravno, jer su to izbori po kojima ćeš morati živjeti i zbog toga sam zahvalan što imam dobru intuiciju.

Jeste li ostali u kontaktu sa Simonom Cowellom, koji je stisnuo zlatni gumb za vas?

- Da, zapravo je baš nedavno Simon postao suvlasnik moje pjesme "You Are The Reason", jer mu se jako sviđa. Također smo u razgovorima oko raznih projekata na kojima bismo htjeli surađivati, tako da pripazite na vijesti iz tog dijela.

image

Callum Scott i Jax Jones

PRESS
Tko je glazbeno imao najviše utjecaja na vas ili vam je najveći glazbeni idol?

- Adele. Uvijek sam se divio njenoj radnoj etici, njenom glasu, njenoj bezvremenosti, njenoj pouzdanosti. Ona je inspirirala način na koji pišem i nastupam te me inspirira i dalje.

Postoji li neki umjetnik s kojim biste voljeli surađivati i zašto?

- Do sada sam radio s toliko umjetnika na mnogo raznolikih projekata i oduvijek sam volio suradnje. To je kao da dodaš chefove u kuhinju da pripreme nešto što ne bi mogao napraviti sam. Uvijek sam otvoren za suradnje i vjerujem da će ih biti još mnogo. Najviše bih volio napraviti muški duet, uvijek se vraćam na onaj Freddieja Mercuryja i Davida Bowieja, "Under Pressure" - tako dobro!

Linker
26. travanj 2024 12:03