VEDRAN PETEH/CROPIX
GODINA SLAVLJA

Deset godina ljubavi i pjesme obitelji Šerić: "Sve planiramo proslaviti uz glazbu"

Za Antoniju i Aljošu Šerića 2024. označava desetljeće braka, ali i zajedničkih nastupa u Pavelu - s kojim se natječu i na skorašnjoj Dori - a za Gloriju su pričali o kćerima Luni i Avi te pomoći koju dobivaju od baki i djedova, ključnoj kad krene sezona ljetnih koncerata.

Za Antoniju i Aljošu Šerića 2024. označava desetljeće braka, ali i zajedničkih nastupa u Pavelu - s kojim se natječu i na skorašnjoj Dori - a za Gloriju su pričali o kćerima Luni i Avi te pomoći koju dobivaju od baki i djedova, ključnoj kad krene sezona ljetnih koncerata.

"Tu su kava, mlijeko, šećer. Ima i soka za razrjeđivanje. Na ovoj su polici čaše i šalice. Osjećajte se kao kod kuće", rekla je 34- godišnja pjevačica Antonia Matković Šerić nakon što je Glorijinoj ekipi otvorila vrata svog doma. Sedmogodišnja Luna zainteresirano je gledala mamu kako se uređuje za fotografiranje – pa je i ona poželjela da joj se uvije kosa. Onda je, logično, frizuru htjela i mlađa kći. Da ne bi bilo nezdovoljstva i ljubomore, Antonia je dvogodišnjoj Avi svezala repić. Četrdesetsedmogodišnji Aljoša Šerić za to je vrijeme pripremao stan za snimanje, jer su sve prostorije bile pune igračaka, unatoč tome što je dječja soba najveća.

image

Antonia i Aljoša imaju dvije kćerkice - Avu i Lunu

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Lunu ja pratim do škole, a Aljoša vodi Avu u vrtić, jer naprosto ne mogu podnijeti njene suze kad je se ostavlja", kazala je Antonia Matković Šerić, s kćerkicom Avom u krilu. Veljača će joj, kaže, biti prilično hektična, jer dane provodi na svom poslu u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode, gdje radi otkako je prije 12 godina diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, na Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina.

Poslijepodneva posvećuje djeci, a negdje između pronalazi vrijeme za planiranje nastupa na skorašnjoj Dori. Sa svojim bendom Pavel izvest će pjesmu "Do mjeseca" koja je ovih dana dospjela na drugo mjesto Nacionalne top liste najemitiranijih. Na prvom je njihov najbliži prijatelj Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra, s pjesmom "Slatke suze, gorka ljubav".

"Često se družimo s Ninom i Ivanom Dečakom te Nenadom Borgudanom iz Detoura i njegovom suprugom Nastjom, a u našoj stalnoj prijateljskoj ekipi su još tri para - i ukupno desetero djece. Dogovaramo se, odnosno maštamo već mjesecima o tome da ćemo jednog dana organizirati zajedničko čuvanje djece, da mi odrasli jednu večer tulumarimo bez opterećenja", kazala je Antonia.

Aljoša i Antonia u 2024. obilježavaju dva velika jubileja: deset godina otkako su se oženili u crkvi u Palmotićevoj ulici i slavili do jutra u hotelu Westin, ali deset godina otkako je objavljena Pavelova pjesma "Čuvaj me". Tada je, naime, Antonia postala glavni vokal benda njihovog benda.

"Sve planiramo proslaviti uz glazbu, jer nas to najviše veseli, i to s nizom koncerata po kazalištima velikih gradova diljem Hrvatske - Split, Osijek, Rijeka, Zadar... U divnom su nam sjećanju naši koncerti u dvorani Ive Tijardovića u Splitu i osječkom kinu i željeli bismo ponoviti to iskustvo. Napraviti svirku tijekom koje se sjedi i uživa, jer imamo stariju publiku kojoj odgovara takva forma. U fazi smo osmišljavanja cijelog projekta, u kojem nam treba i podrška sponzora, ali vjerujem da će to na kraju biti jedna super ljetna turneja na najšarmantnijim pozornicama", istaknuo je Aljoša Šerić koji se profesionalno u potpunosti posvetio glazbi netom prije početka pandemije korone.

image

Antonia Matković Šerić i Aljoša Šerić

VEDRAN PETEH/CROPIX

Do tada je, kao Antonia danas, funkcionirao na dva poslovna kolosijeka: radio je kao odvjetnik u uredu s ocem Brankom Šerićem, a u slobodno vrijeme pisao, skladao i svirao. "Tko je mogao očekivati da će se pojaviti covid i zaustaviti okupljanja, koncerte... Nakon što sam dao otkaz, pomislio sam ‘Bože dragi, kakvu sam to odluku donio‘", prisjetio se Aljoša Šerić.

U protekle četiri godine, kaže, štošta im se promijenilo. Prodali su svoj donjogradski stan u zgradi s početka 20. stoljeća, a neko vrijeme živjeli su u vikendici Aljošinih roditelja te u stanu Antonijinih roditelja. U četiri mjeseca obišli su četrdesetak stanova, sve dok nisu došli u zgradu iz druge polovice šezdesetih na Trešnjevci i zaključili da će tu biti njihov novi životni prostor.

image

Neko vrijeme živjeli su u vikendici Aljošinih roditelja te u stanu Antonijinih roditelja

VEDRAN PETEH/CROPIX

Kroz velike prozore i prostrani balkon pruža se pogled na cijeli grad, a stan je doslovce okupan danjim svjetlom, za čime je Antonia čeznula dok su živjeli na prvom katu zgrade u Prilazu. Uz to, bili su svjesni da bi im taj prostor mogao postati tijesan, jer su željeli još jedno dijete. Uskoro su doista i postali po drugi put roditelji, a u novi dom uselili su u jesen 2022. nakon temeljite renovacije. U novom stanu imali su dovoljno mjesta i za mali glazbeni studio. "Svjestan sam da ću luksuz radne sobe imati još koju godinu, a onda će je preuzeti netko od cura", kazao je 47-godišnjak.

image

Dvogodišnja Ava još je jako vezana za mamu

VEDRAN PETEH/CROPIX

Kad se okupi cijeli bend, u kojem ih je devet uključujući i Antonijinog šogora Deana Melkija, probe i snimanja održavaju u Novom Mestu. "To je dvorana od 500 kvadratnih metara, a gore su apartmani u kojima spavamo. To je divno: ujutro se spustimo u papučama, s čajem u ruci i sviramo. Tamo budemo po tjedan dana, s time da Antonia dođe vikendom. Imamo veliku pomoć i mojih i Antonijinih roditelja. Oni pola godine žive u Splitu, a drugu polovicu provedu u Zagrebu, kako bi pomagali nama i Antonijinoj sestri Karmen, koja također povremeno nastupa s nama kao prateći vokal", objasnio je Aljoša.

image

Školarka Luna s mlađom sestrom je jako strpljiva te joj popušta u izboru crtića na Netflixu

VEDRAN PETEH/CROPIX

Uskoro počinju raditi na novom albumu, a ovo će biti prva godina da to rade dok doma imaju jednu školarku, a drugu djevojčicu u vrtiću. "Beskrajno sam zahvalna što imamo roditelje na koje se možemo u svakom trenutku osloniti. Ne mogu ni zamisliti kako bi nam život izgledao da moramo pronaći dadilju koja će stavljati našu djecu u krevet i spavati s njima dok mi negdje nastupamo. Da dođe do toga, naprosto bih se povukla iz benda. Važno je da smo uz njih dok su ovako male. Kad budu veće, situacija će biti sasvim drukčija, mislim da ćemo lakše to sve skupa moći organizirati", objasnila je Antonia kojoj su kćeri centar svijeta.

image

Poslijepodneva posvećuje djeci, a negdje između pronalazi vrijeme za planiranje nastupa na skorašnjoj Dori

VEDRAN PETEH/CROPIX

Ava je, kaže, stvarno dobra, ali je još uvijek jako vezana za mamu. Luna je jako nježna i obazriva starija sestra, koja s Avom gleda crtiće na Netflixu po njenom izboru, igra se s njom, a za nedavnog snijega u Zagrebu zajedno su napravile snjegovića. Prošla je godina, slažu se Šerići, bila izazovna: Luna je krenula u školu, Ava u vrtić, propustili su odlazak u Disneyland, iako su već imali kupljene avionske karte za Pariz... Zato ih raduje 2024., u koju su ušli s novim, malim i velikim planovima. Za početak, nakon Glorijinog snimanja, subotu su proveli u šetnji na svježem zraku te u Muzeju iluzija, a kasnije su otišli i na sladoled – unatoč temperaturi zraka ispod nule. Ispunili su tako Luninu želju, koja je prethodno strpljivo pozirala našem fotografu i ponosno naglasila da je dugu na zidu dječje sobe naslikala njena mama.

Linker
27. travanj 2024 22:15