IRMA VARGIC
Blagdanska idila

Dino Goleš, novo lice Nove TV, ugostio nas je u svom domu i upoznao s najvažnijim osobama u njegovu životu

Za njega je odnedavni voditeljski angažman u središnjem Dnevniku Nove TV ostvarenje profesionalnog sna, a blagdane je dočekao sretan i na privatnom planu - sa suprugom Ninom i njihovim desetomjesečnim sinom Šimunom.

Za njega je odnedavni voditeljski angažman u središnjem Dnevniku Nove TV ostvarenje profesionalnog sna, a blagdane je dočekao sretan i na privatnom planu - sa suprugom Ninom i njihovim desetomjesečnim sinom Šimunom.

Voditelji Dnevnika Nove TV kao da su se birali prema regionalnom ključu. Saša Kopljar je Osječanin, Petar Pereža Splićanin, a Dino Goleš - najnovije pojačanje jedne od najgledanijih informativnih emisija na domaćim televizijama - iz Čakovca. No, međimurski naglasak kod njega se uopće ne čuje, što mu je kao novinaru i reporteru svakako prednost. Nadao se da će jednog dana voditi središnju informativnu emisiju, svjestan da će biti teško sjesti u taj “vrući stolac”, ali nije očekivao da će to ostvariti s 30 godina. To mu je, kaže, bio san kad je kao student zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti odabrao smjer televizije.

- To je prilika koju rijetko tko dobije i rekao sam si da ne smijem zaboraviti uživati u ovom trenutku. Kad je završila prva emisija, stvarno sam bio zadovoljan ishodom. Naravno, bilo je treme, a dokaz tome je i broj otkucaja mog srca koje je očitao pametni sat. Sa suvoditeljicom Valentinom Baus razgovarao sam o tome kako da se riješimo treme i složili smo se da samo trebamo biti svoji - govori Dino Goleš, dodajući kako mu je velika podrška, uz iskusniju kolegicu Mariju Miholjek, bila supruga Nina Slišković Goleš (33).

To mu mnogo znači, jer često ističe da mu je supruga, radijska voditeljica rodom iz Splita, i najveća potpora i najveća kritičarka. Dino otkriva da je tijekom cijelog Dnevnika WhatsApp grupa koju čini njihova uža rodbina toliko “gorjela” da su ga, kad je kasnije upalio mobitel, dočekali “live prijenosi” iz dnevnih boravaka.

image

Nina je temperamentna, srčana, glasna i otvorena, a Dino odmjeren, suzdržan i smiren.

IRMA VARGIC

Ono po čemu će Dino Goleš također pamtiti ove blagdane je i prvi Božić s desetomjesečnim sinom Šimunom. Njegovo rođenje je, kaže, nešto najsvjetlije što mu se dogodilo u životu. No, većina brige oko Šimuna ipak pada na njegovu suprugu Ninu.

- Šimun je beba za poželjeti: lijepo spava i jede, nije plačko... Potrebna mu je, naravno, stalna posvećenost, no najveća mi je nagrada kad na kraju dana uspavljujem sretno i zadovoljno dijete - govori Nina Slišković Goleš, koja je Božić sa suprugom i sinom provela kod obitelji u Splitu. Jelovnik je bio tradicionalan: na Badnjak bakalar na bijelo i brudet od bakalara, popodne fritule Ninine bake, za Božić mamina pašticada s njokima, a na blagdan Sv. Stjepana drugi su ih baka i ujak iznenadili svojim specijalitetima.

image

Šimun je rođen u veljači.

IRMA VARGIC

Čitajte i: Pobjednica Supertalenta Anatacha preplavljena emocijama: ‘I roditelji su me nazvali da mi čestitaju‘

I Dini i Nini strast je kuhanje, a slobodno vrijeme vole provoditi s prijateljima uz ručak ili večeru u kućnom ambijentu.

- Gledam brojne emisije o kuhanju, gastro putopise, tutorijale, skupljam kuharice... Često spremamo pizzu. U tavi, limu, na lava kamenu, roštilju, pod pekom... Naša kuhinja miks je mediteranske i kontinentalne. Ne znam što mi je draže - kuhati za Ninu u našem stanu ili s dečkima spremati slowcook grill, kotlovinu... - kaže Dino, čija je supruga u vrijeme prvog lockdowna imala izlet u food blogerske vode. Njezin gastro profil @jedivolisoli i dalje postoji na Instagramu, ali zbog majčinskih obaveza već neko vrijeme nije aktivna. Možda će nastaviti kad Šimun malo stasa, iako Nina, koja piše kolumne i blogove za razne časopise i portale, priznaje da u kuhinji nije tako dobra kao Dino.

Ljubav iz prijateljstva

Dino i Nina prvi put su se susreli u podrumu na FPZ-u, uoči sastanka voditelja na Televiziji student. Dini se Nina odmah svidjela pa je tadašnju organizatoricu nagovarao da mu mora namjestiti da radi s njom. Bio je student druge godine, ona pete, a četiri godine bili su samo prijatelji. Među njima je spontano zaiskrilo baš u ovo blagdansko vri­­jeme prije pet godina i tada su shvatili da je to - to.

image

Roditelji sina opisuju kao dječaka za poželjeti - jer lijepo spava, jede i nije plačko.

IRMA VARGIC

- Iz današnje perspektive rekla bih da najbolje veze izlaze iz prijateljskih odnosa. Mislim da smo oboje u te četiri godine druženja i prijateljstva sazreli, izgradili se kao osobe i, u konačnici, jedno u drugome pronašli to nešto što smo tražili kod partnera - govori Nina. Vjenčali su se u rujnu 2017. u Dalmaciji, a Nina je uoči vjenčanja preuzela 90 posto organizacije. Kako Dino nema veliku rodbinu, šali se kako je na svadbi uspio popuniti samo dva stola. Osim po brojnosti familije, razlikuju se i po mentalitetu: Nina je temperamentna, srčana, glasna i otvorena južnjakinja, a Dino suzdržan, odmjeren i smiren sjevernjak. Dino je po tati Dalmatinac, ali kad čuje riječi kao što su “kaciola”, “kajin”, “pinjur”, “pjat”, “kain” i “kapato”, razmišlja što od toga treba tražiti u kuhinji, a što u kupaonici.

Čitajte i: Frano Ridjan: I godinu dana nakon zaraze patim od teških postcovid simptoma koji mi ugrožavaju zdravlje i otežavaju svakodnevicu

Dinina prva i jedina ljubav dugo je vremena bila košarka, jer je i odrastao u sportskoj obitelji, a kako njegovi roditelji imaju privatnu tvrtku koja se bavila i distribucijom novina, već se kao klinac, kad je pomagao tati u sortiranju, zaljubio u novinarstvo. Na fakultetu je pak naučio koliko je ta profesija zapravo plemenita jer može mijenjati društvo u kojem živimo. Na njegov profesionalni put uvelike je utjecalo studijsko putovanje u SAD pod mentorstvom profesorice Tene Perišin. A nakon posjeta sjedištu CNN-a u Atlanti shvatio je da jednog dana želi raditi za veliku televiziju. Četiri godine je radio na HRT-u, a u prosincu 2017. prešao na Novu TV, na poziv direktorice Informativnog programa Ksenije Kardum.

image

Partnerica na ekranu mu je Valentina Baus, a nakon prvog Dnevnika zapljeskala im je cijela ekipa.

NOVA TV

- Privatno želim biti što bolji otac i muž. Profesionalno želim ostaviti trag da Šimun jednog dana bude ponosan na svog tatu. Budućnost vidim isključivo na Novoj TV, a kako sam nedavno ostvario svoj veliki san postavši voditelj Dnevnika, možda biste mogli pomisliti da nemam daljnjih profesionalnih planova - no samo me gledajte. Još je, kaže, ostalo mnogo neispričanih priča, a novinarski posao je nepresušan izvor izazova i zadovoljstva.

Linker
26. travanj 2024 04:20