posljednja epizoda

‘Dnevnik velikog Perice‘ oduševio je sve! Istražili smo postoji li mogućnost snimanja druge sezone serije

Tvorci hit televizijske serije, koja je u samo nekoliko nastavaka osvojila srca domaće publike, za Gloria.hr otkrivaju postoje li planovi za snimanje novih epizoda inspiriranih kultnim filmom ‘Tko pjeva zlo ne misli‘.

Uoči emitiranja šeste i posljednje epizode "Dnevnika velikog Perice", serije koja je oduševila gledatelje, kolege i kritiku, razgovarali smo s tvorcima ovog televizijskog dragulja koji je zamišljen kao nastavak legendarnog filma "Tko pjeva zlo ne misli". Prvo pitanje koje se nameće, a neki ga i glasno zazivaju, je - postoji li šansa da se snimi i druga sezona serije? Prava adresa za to pitanje je autor, izvršni producent i koscenarist cijele priče s velikim Pericom - Albino Uršić.

"Postoje razgovori o tome, ali nije ništa definirano, ne mogu reći da - da. Postoje želje, ja kažem da s ove autorske strane to možemo napraviti. Ima tu sto problema, nije još ništa definitivno", kazao je poznati marketinški stručnjak za Gloria.hr. Također je otkrio što on osobno misli o mogućnosti snimanja nastavaka.

"Koliko bih volio, toliko i ne bih. Za prvu sezonu radili smo kompletan autorski dio, svima je bio drive to u što diramo, to što se naslanjamo na taj film. To je bio jedan ples po žici, mogao je završiti javnom strijeljanjem na Trgu bana Jelačića... Ali srećom je završilo ovako. Uvjeren sam da smo dignuli ljestvicu i standard produkcije u Hrvatskoj, to su komentari od struke do društvenih mreža. Također svi bi voljeli da se serije tako dalje snimaju. Mi sljedeće sezone moramo biti bolji, ne smijemo biti isti, isto dobri kao sada. Sigurno je i to jedan uteg, ali to je jedan izazov koji nas i motivira u ovom poslu", iskreno je kazao Uršić.

Čitajte i: Serija ‘Dnevnik velikog Perice‘ kao nastavak kultnog filma ‘Tko pjeva zlo ne misli‘ od danas na HRT-u

Čitajte i: Impresivna vikendica! Albino Uršić otkrio u kakvom je zagorskom raju smislio seriju ‘Dnevnik velikog Perice‘

Dakle, za sada se jedino sa sigurnošću može reći da postoji opravdana nada da do druge sezone "Dnevnika velikog Perice" dođe. Ako se to dogodi mnogima će biti drago, među njima je i Vinko Brešan.

"To ovisi o producentskoj volji i scenarističkoj kreativnosti, ako se te dvije stvari poslože ja ću vrlo rado raditi drugu sezonu i ona bi me jako veselila jer bi me veselilo ponovno raditi s ovim divnim ljudima s kojima sam radio ovu seriju", rekao nam je redatelj i koscenarist serije Vinko Brešan.

Snaga pozitivnih reakcija

Pozitivne reakcije na svaki aspekt serije, definitivno je podigao ljestvicu budućih domaćih produkcija, a naši sugovornici otkrili su koliko su ih takve reakcije iznenadile.

"Da li neskromno zvučim, ako kažem da me nisu iznenadile? Kao i svi koji se bave tim poslom, prepoznte kad je nešto stvarno dobro. Znali smo da imamo dobar proizvod, to je bila samo potvrda - kritike i gledatelja", kazao je Albino Uršić. Dodao je da mu je posebno emotivno bilo dobiti pohvale od bivših suradnika, s nekima se nije čuo godinama te mu se nisu morali javiti ni iz pristojnosti - ali su svejedno to učinili da bi od srca pohvalili seriju.

Iako producent nije bio jako iznenađen, redatelj nam je otkrio da je kod njega bio upravo suprotan slučaj. "Moram priznati da su me iznenadile (kritike i pozitivne reakcije), ne zato što mislim da mi nismo zaslužili te reakcije nego zato što radimo seriju koja se naslanja na 'Tko pjeva zlo ne misli', očekivanja su jako visoka. Ljudi koji baš ne vide doslovno nastavak, mogu biti razočarani, tako da me iznenadilo i razveselile su me ove jako pozitivne reakcije", kazao je Vinko Brešan.

Čitajte i: Coco Mosquito izbacio solo album: ‘Uvijek je nešto bilo važnije, a onda sam u jednom trenutku rekao - dosta‘

"Zapravo ću seriju 'Dnevnik velikog Perice' najviše pamtiti po reakcijama nakon prve, druge i treće epizode, koje su bile jako pozitivne. Gdje smo s dosta zebnje iščekivali kako će publika reagirati", dodao je redatelj.

Uršić će cijeli projekt pamtiti i po specifičnim uvjetima, dijelom uzrokovanima i pandemijom koroanvirusa, kroz koji su kao složan tim uspješno prošli.

"Kad nešto prođe onda vidite da je ogromna hrabrost svih bila i svi su nosili na leđima ostavštinu fima. Sigurno je tu i korona dala svoj obol. Provlačili smo se kao kroz minsko polje. Nama se nitko nije zarazio na setu, jesmo mi pazili, ali ne znaš što netko radi kada dođe doma. Baš sada kada se sve završilo, mogu to usporediti s onim vicom: 'Što dijete zna što je sto kila, uzme pa nosi' - tako smo mi nekako iznijeli projekt. Najviše ću to pamtiti po hrabrosti svih nas tamo", zaključio je Albino Uršić.

Linker
19. travanj 2024 20:01