Uhvaćeni u trenutku

Dobro su se zabavili: Princ William pred očima supruge ljubio drugu princezu

Švedska princeza Victoria sa suprugom Danielom stigla je u službeni posjet Velikoj Britaniji.

Da kraljevski protokol uključuje i najneobičnije prizore i zadatke uvjerili smo se mnogo puta proteklih godina i desetljeća, ali su rijetke scene kakve su obilježile trodnevni službeni posjet švedske princeze Victorije i njezinog supruga, princa Daniela Velikoj Britaniji.

Švedski kraljevski par svoj dan je započeo posjetom vojnom kampu u istočnom dijelu Engleske, gdje su posjetili švedske instruktore koji u sklopu operacije Interflex obučavaju ukrajinske vojnike, gdje su Victoria i Daniel uspjehu operacije nazdravili čašom piva. Nakon toga susreli su se sa svojim domaćinima britanskim kraljem Charlesom III. i kraljicom Camillom u dvorcu Windsor, a navečer su se zabavili na koncertu u londonskom Royal Albert Hall, gdje su u društvu princa Williama i njegove supruge Kate iz svečane lože pratili tradicionalni humanitarni Royal Variety Performance, događaj kojim kraljevska zaklada promovira značaj umjetnosti i pomaže slobodnim umjetnicima koji žive na rubu egzistencije.

image

Britanski i švedski prinčevski par koncert su pratili iz svečane lože

AARON CHOWN AFP

A na izlasku iz dvorane princ William je svoju dragu gošću ispratio srdačnim poljupcem u obraz, i to pred očima svoje supruge Kate i njezinog supruga Daniela.

Prestolonasljednica trona najveće skandinavske zemlje, 46-godišnja princeza Victoria, najstarije je dijete kralja Carla XVI Gustafa i kraljice Silvije, a pravo na titulu dobila je izmjenom Zakona o nasljeđivanju koji je na snagu stupio 1. siječnja 1980. u kojem apsolutno pravo na krunu ima najstariji potomak, bez obzira je li riječ o djevojčici ili dječaku.

image

Princeza i princ od Walesa pokrovitelji su humanitarnog koncerta

AARON CHOWN AFP

Sa suprugom Danielom Westlingom prohodala je u svibnju 2002. nakon prekida svoje prve ozbiljne veze sa školskim kolegom, a on je tada radio kao princezin osobni trener. Njihova ljubavna priča postala je glavna vijest u švedskim medijima, s čime se Daniel Westling u početku teško nosio, pa je čak kršio i prometne propise da pobjegne od paparazza. U Švedskoj se takvo ponašanje smatralo skandaloznim, ali je princeza Victoria je u medijskim istupima stala na stranu svog dragog, te jasno i glasno dala do znanja kako svoju budućnost vidi s njim bez obzira na Danielovo podrijetlo. Zaručili su se 24. veljače 2009., a vjenčali 19. lipnja 2010., na 34. obljetnicu braka Victorijinih roditelja, u štokholmskoj katedrali.

image

Princ William sa suprugom Kate popričao je s pjevačicom Hannah Waddingham

AARON CHOWN AFP

Daniel Westling je nakon vjenčanja dobio titulu princa, vojvode od Västergötlanda, a supružnici podižu dvoje djece: njihova 11-godišnja kći princeza Estelle Silvia Ewa Mary, vojvotkinja od Östergötlanda rođena je 23. veljače 2012., a 7-godišnji sin Oscar Carl Olof, vojvoda od Skånea rođen je 2. ožujka 2016.

image

Princeza Victoria sa suprugom Danielom

DANIEL LEAL AFP
Linker
23. travanj 2024 19:50