PRESS
zvuče poznato?

Druga šansa: Ove natjecatelje The Voicea već smo gledali u drugim glazbenim showima

Iza nas su tri audicijske emisije i dosta sjajnih kandidata koji su se predstavili žiriju. Je li vam se za neke učinilo kao da su vam poznati? Njih 11 već je okušalo sreću u drugim glazbenim showovima.

Iza nas su tri audicijske emisije i dosta sjajnih kandidata koji su se predstavili žiriju. Je li vam se za neke učinilo kao da su vam poznati? Njih 11 već je okušalo sreću u drugim glazbenim showovima.

Mnogima su subote rezervirane za jednu od dugo očekivanih emisija četvrtu sezonu showa The Voice Hrvatska. Popularnu HRT-ovu emisiju vode Iva Šulentić i Ivan Vukušić, dok se među mentorima našao već iskusni dvojac Vanne i Davora Gopca, ali i dva nova lica koja su zamijenila Ivana Dečaka i pokojnog Massima Savića te prvi put sjela u mentorski stolac – riječ je o Damiru Urbanu i Dini Jelusiću. Emisija je i ove sezone nabijena uzbuđenjima. Ima tu treme, suza radosnica, ali i onih proizašlih iz neostvarenih očekivanja, a napetost prati svaku odluku mentora koji su u vječitoj borbi s time kada stisnuti gumb i okrenuti se, a kada ne.

Nakon dva predizborna kruga i više od tisuću prijava, samo 85 kandidata uspjelo se izboriti za dolazak na pozornicu i dobiti priliku da glasom i osobnošću potaknu mentore da se okrenu. Među mladim i talentiranim natjecateljima našli su se oni koji su mentore i javnost oborili s nogu prvi put, ali tu su i neka pomalo poznata lica koja su nas oduševila svojim vokalnim sposobnostima u glazbenim showima koji su se emitirali prijašnjih godina.

Sandro Bjelanović

image

Sandro se natjecao i u RTL-ovoj emisiji Zvijezde 2017. godine

DARIO NJAVRO

„Jim Morrison iz Novske!” viknuo je Davor Gobac na izvedbu Sandra Bjelanovića. Naime, ovaj 25-godišnjak predstavio se pjevajući „Break on Through (To the Other Side)“ legendarnih Doorsa i svojim energičnim nastupom osigurao mjesto u timu Davora Gopca. Sandro je inače student ugostiteljstva, a glazbenu teoriju završio je u glazbenoj školi u Novskoj. Najviše se povezuje sa stihovima Mercuryja, Jaggera, Lennona te u zvukovima rocka, rockabillyja, bluesa i R&B-a.

Sandro se natjecao i u RTL-ovoj emisiji Zvijezde 2017. godine, kada je za ulazak u najboljih 10 otpjevao vrlo emotivnu pjesmu „Hurt” Johnnyja Casha, no svojom interpretacijom nije uspio oduševiti žiri.

Martin Kosovec

image

Martina smo 2019. godine mogli gledati u emisiji Supertalent

DARIO NJAVRO

Jedan od najmlađih kandidata u ovoj sezoni, 18-godišnji Martin Kosovec nastupio je s pjesmom „My Way” Franka Sinatre, za vrijeme koje su mu se okrenula čak tri mentora, a on je na kraju izabrao Dinov tim. Unatoč godinama, Martin se može pohvaliti bogatim iskustvom u glazbenim vodama. Nastupao je na brojnim festivalima od kojih se najviše ističe međunarodni Blues festival u Memphisu, a tada je imao samo 13 godina.

No, osim na festivalima, Martina smo 2019. godine mogli gledati u emisiji Supertalent Nove TV, kada sa svojih 14 godina oduševio žiri pjesmom „Nocturno” velikana hrvatske scene, Olivera Dragojevića, a Maju Šuput uspio je dovesti do suza. Prije četiri godine je sa svojim bendom nastupio i u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska".

Lucija Stipanović

image

Lucija je sa svojih 15 godinama briljirala u RTL-ovom showu Zvjezdica

DARIO NJAVRO

Lucija Stipanović je 20-godišnja studentica menadžmenta koja živi u Kostreni. Inače je u duu s kojim izvodi hitove 80-ih i 90-ih te nastupa po obali. Na The Voiceu je nastupila s pjesmom „To be Loved” od Adele, te uspjela okrenuti sva četiri mentora, nakon čega je odlučila pridružiti se Urbanovom timu.

Lucija je od malih nogu u glazbenim vodama. Počela je pjevati u dječjim zborovima te nastavila s glazbenom naobrazbom u srednjoj glazbenoj školi. The Voice joj nije prva emisija u kojoj je odlučila okušati svoje vokalne sposobnosti. Naime, 2018. godine Lucija je sa svojih 15 godinama briljirala u RTL-ovom showu Zvjezdica, gdje je svojom izvedbom pjesme „Adagio“ odnijela i pobjedu.

Dorian Stipčić

image

Dorian Stipčić sudjelovao je na showu The Voice prošle sezone

DARIO NJAVRO

Dorian Stipčić nastupio je s pjesmom „This City” autora Sama Fishera te potaknuo Vannu i Urbana da stisnu gumb i okrenu se, nakon čega je mladi Varaždinac za mentora izabrao Vannu. Kako bi mu poželjela dobrodošlicu u tim, Vanna je čak zapjevala pjesmu „Ja sem Varaždinec”. 24-godišnji Dorian već je sudjelovao na showu The Voice prošle sezone, no tada nije prošao audicijsku fazu. Inače, Dorian studira solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ali nema toliko iskustva s nastupima. Njegov brat Neven Stipčić, također je nastupao na The Voiceu, i to u prvoj sezoni, no nije ispao je u dvoboju.

Maja Miklaužić Vahtarić

image

Maja Miklaužić Vahtarić nastupala i u prvoj sezoni The Voicea

DARIO NJAVRO

Maja Miklaužić Vahtarić oduševila je žiri izvedbom pjesme „At Last” Ette James, a svoje je mjesto pronašla u timu Davora Gopca. Inače, ova 33-godišnja Kumrovčanka bavi se modnim dizajnom te zajedno s mamom pjeva u ženskom vokalnom ansamblu „Sotelia”. Nakon svog nastupa otkrila je da je nastupala i u prvoj sezoni The Voicea. „Bila sam u prvoj sezoni Voicea. Dva djeteta kasnije - evo mene opet”, izjavila je Maja.

Jakov Peruško Rihtar

image

Jakova smo gledali i u RTL-ovoj emisiji Zvijezde – ljetni hit 2019. godine

DARIO NJAVRO

Jakov s bratom gitaristom pjeva od 2015. godine, a njegovo glazbeno putovanje krenulo je na otoku Visu. Danas ima dva benda - Adelfi i The Branch - s kojima nastupa po klubovima, kafićima i restoranima. 21-godišnji Zagrepčanin nastupio je s pjesmom „Arms Of A Woman„ Amosa Leeja i naveo sva četiri mentora da stisnu gumb, ali i Vannu da blokira Urbana. Naime, kada mentor blokira drugog mentora, on nema mogućnost uzeti natjecatelja u svoj tim. Međutim, na Vanninu nesreću, Jakov je ipak odabrao biti dio Dinova tima.

Talentiranog Jakova gledali smo i u RTL-ovoj emisiji Zvijezde 2019. godine, kada je nastupao sa svojih 17 godina i bio „miljenik” publike, koja je prema RTL-ovoj anketi glasovima pokazala kako smatra da je najbolji kandidat.

Ivo Kralj

image

Ivo Kralj nastupao je i prošle sezone u The Voiceu

DARIO NJAVRO

Ivo Kralj izveo je pjesmu „Blackbirds“ Beatlesa i pronašao mjesto u Vanninom timu. 26-godišnjak iz Solina nastupao je i prošle sezone u The Voiceu, kada je bio član Massimova tima. Inače radi s djecom kao profesor glazbenog, a svoju nadarenost je pokazao i svirajući na klaviru za vrijeme nastupa. Njegovi glazbeni pravci su pop, rock i soul, a glazbene uzore pronalazi u Whitney Houston, Stevieju Wonderu i Allenu Stoneu.

Gabriela Braičić

image

Gabrielu smo gledali 2019. godine na Supertalentu

DARIO NJAVRO

Gabriela Braičić je 18-godišnja studentica Glazbene akademije iz malog mjesta zvanog Duće. Njezin izbor bila je pjesma Arethe Franklin „Ain‘t no Way”, ali u verziji Jennifer Hudson, kojom se uspjela navesti Davora Gopca, Dina Jelusića i Vannu da se okrenu gotovo u isti tren. Unatoč komplimentima svih članova žirija, Gabriela je na kraju odabrala Gopca za svog mentora.

Inače, Gabrielu smo gledali 2019. godine na Supertalentu, kada je sa samo 14 godina oduševila žiri pjesmom „I’m changing” i od Janka Popovića Volarića dobila zlatni gumb koji joj je osigurao polufinale showa.

Aida Tokić

image

Aida Tokić nastupala je 2018. godine u showu Zvijezde

DARIO NJAVRO

Aida Tokić odabrala je predstaviti se pjesmom „All I Ask” od Adele, a na kraju je odlučila pridružiti se timu svog sugrađana – Damira Urbana. 21-godišnju Riječanka po zanimanju je kozmetičarka, a nastupala je i na brojnim manjim glazbenim natjecanjima. Sreću je okušala i u susjednoj BIH gdje se prijavila u show "Zvijezda možeš biti ti". No, domaća javnost ju je mogla zapamtiti iz showa Zvijezde, gdje je nastupala 2018. godine gdje je tadašnja 16-godišnjakinja oduševila žiri i završila u timu Jacquesa Houdeka.

Petar Brkljačić

image

Petar Brkljačić nastupao je u drugoj sezoni showa Hrvatska traži zvijezdu

DARIO NJAVRO

Inače profesor informatike u osnovnoj školi, Petar Brkljačić gaji i ljubav prema glazbi, a da je uistinu talentiran pokazao je svojom izvedbom pjesme „More snova” Tedija Spalata. Njegov nastup očarao je tri mentora, a na kraju je odabrao pridružiti se timu Damira Urbana. 32-godišnji Petar bavi se i produkcijom glazbe za pjevače izvan Hrvatske te također svakodnevno piše i sklada nove pjesme.

Prije 13 godina okušao je vokalne sposobnosti i na jednom drugom glazbenom showu. Riječ je o drugoj sezoni showa Hrvatska traži zvijezdu, koja je emitirana 2010. godine. Tada je mladi Solinjanin ušao u top sedam, ali zatim ispao u petoj epizodi. Unatoč ranom ispadanju, osvojio je publiku svojim nastupom, a pogotovo ženski dio.

Sergej Božić

image

Sergej Božić je 2015. godine nastupao u showu Zvjezdice

PRESS

Natjecatelj koji je mnoge svojom obradom pjesme „Ružica si bila” Bijelog Dugmeta doveo do suza, Sergej Božić, naveo je tri člana žirija da se okrenu i na kraju, kao što je i priželjkivao, odabrao Vannu za mentoricu. 19-godišnjak iz Rijeke završio je srednju glazbenu školu za solo pjevanje, a kako cijeli život obožava i izvodi ženske glasove kao što je onaj od Rihanne, Mariah Carey i Beyonce, posebno mu je dramatičan period života bilo mutiranje.

Sergej se i prije okušao u pjevačkom natjecanju. Naime, 2015. godine sa svojih 11 godina nastupao je u showu Zvjezdice, gdje se predstavio pjesmom „Ti si mi u krvi” Zdravka Čolića, dok je u drugoj fazi nazjecanja pjevao pjesmu „Kada žena zavoli” Tonyja Cetinskog, ali nije prošao u polufinale.

Linker
27. travanj 2024 11:29