NOVI BROJ GLORIJE

EKSKLUZIVNI INTERVJU Severina: ‘Sada znam kako dalje‘

Nakon pet godina estradna zvijezda objavljuje novi album, a tim povodom za novi broj Glorije govori što danas vidi u trapu i rapu, kao i u glazbi Sandija Cenova, te otkriva da poslije svega što joj se dogodilo više nije sigurna što znači ideja idealnog partnera.

Prošla nedjelja u Zagrebu bila je nesnosna zbog vrućine, no to - ni meni, ni Severini - nije mogao biti izgovor za odgodu sastanka. Zapara u gradu nikada nije motivirajuća za rad, kao ni nedjelja, ali ne i za 51-godišnju estradnu zvijezdu. Lokacija je bila unaprijed dogovorena: Okrugljak, kultni zagrebački restoran, dva sata prije rođendanske proslave malog Adriana, sina Severinine nećakinje Mije Popović. Uz kapučino i po jedan teranino otvorili smo razgovor o oprostu, ljubavi, prijateljstvu, ritualima, disciplini, odgoju, strahovima i starenju, a sve u povodu izlaska njenog novog albuma "Sorry", s kojim predstavlja i pet novih spotova na YouTubeu, kao i na svim drugim digitalnim platformama. To je zapravo A strana njenog 13. studijskog albuma, a njegov drugi dio, odnosno B strana, bit će objavljen na jesen/zimu. Ovim smo intervjuom htjeli zaobići turbulentne pasaže Severininog privatnog života i posvetiti se ljepoti glazbe. Pretpremijerno sam imao čast pogledati spotove koji su u samo jednom danu zaveli publiku u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Severina izgleda bolje nego ikada, pjesme su zanesene i duhovite, slobodne i razigrane, a spotovi iskazuju suvremenu vizualnost koja prati, ali i nedvojbeno stvara trendove.

Što za vas predstavlja oprost - s obzirom na to da ste novi album nazvali "Sorry" (Oprosti/te)?

- Ne samo što je najvažnija, oprost je i najteža komponenta duhovnog razvoja. Svijet bi bio bolje mjesto da se u školi učimo opraštanju, nažalost takvog predmeta nema. Možda bi to mogao biti vjeronauk? Ipak, kada govorimo o tome, možda je najvažnije oprostiti samom sebi - za sve ono za što smo krivi, pogotovo za ono što nismo, a mislimo da jesmo.

Zbog toga ste odabrali beogradskog repera Nuccija za suradnju?

- S njim sam se vidjela nekoliko puta prije nego što smo snimili pjesmu. Bilo mi je simpatično njegovo "wow" nakon što sam mu rekla da sam prvi album snimila sa 17 godina. Pritom, njemu je 27 godina i ima potentan vokal, koji zvuči kao da je svirao puhački instrument, jak je i prodoran. Super je što nije samo reper i što nije ograničen. Mislim da on na neki način predvodi Z generaciju u glazbi.

Reagirate li češće naglo i instinktivno ili promišljate u kojem smjeru dalje?

- Dok nisam bila svjesna mnogih stvari u životu, u sebi sam imala iskru koja me je vodila naprijed. Samo sam išla, skoro glavom bez obzira, do trenutka kada više nisam mogla ići dalje onako kako sam zamislila. Ne možemo cijeli život samo skakati grlom u jagode, nekada morate, rekli bismo mi dolje - stati na balun i pogledati stanje igrača na terenu. Posljednjih deset godina obilježenih sudskim procesima shvatila sam kako se kali čelik. Upala sam u neki reality bez svoje volje. U najmanju ruku da bih napisala knjigu. I sada sam se, mogu reći - vratila na svoje i vratila sam se onoj staroj sebi, snažnoj sebi koja zna kako i samo ide dalje.

Na koji način zacjeljujete bol?

- Mjesecima sam slušala i provodila razne meditacije da se vratim u sebe i prihvatim bol kao dio procesa odrastanja. Boli kada osvijestite sve svoje strahove, svoje sumnje, međutim, lijepo je i lakše je jer se oni poslije nekako anuliraju. Sada sam "back to mono", nema više sterea. Vratila sam se u svoj film i u svoj svijet. Usput sam puno boli i poniženja proživjela. Sjećam se kad mi je bilo 17 godina da sam radila jednu emisiju, producenti su objavili neku neistinu o meni, a kada sam ih pitala, zbunjena kakva sam bila, zašto su to napravili, rekli su usuglašeno - jer će to podići gledanost emisije. Često se sjetim onog divnog stiha: "Sve je lako kada si mlad, svako odijelo dobro ti stoji, svaka rana manje boli..." - s odrastanjem postajemo ranjiviji, ali imamo šansu i za mudrost. Moj uspjeh je što nakon svih nedaća nisam postala ogorčena.

U novom broju Glorije ne propustite cijeli intervju sa Severinom, a čekaju vas i ove teme:

  • IVANA MIŠERIĆ I DRAŽEN KOVAČEVIĆ Ljubavna priča radijske voditeljice i IT konzultanta
  • INTERVJU: MARTINA VRDOLJAK RANILOVIĆ Zagrebačka modna dizajnerica pred novim izazovom
  • MODA Propast ‘hunterica‘, najpoznatijih gumenih čizama
  • LJEPOTICA IZ MOŠČENIČKE DRAGE Ušli smo u najluksuzniju vilu na Kvarneru
  • KUHINJA: MAGDALENA SENJKOVIĆ Moja oda ovci, sipi i srdelama
  • PUTOVANJE: GVATEMALA Zagrebačka fotografkinja Josipa Uzelac u Srednjoj Americi
  • FELJTON: ELLIOT PAGE Životna sreća nakon promjene spola
image
Gloria produkcija
Linker
17. travanj 2024 12:23