MLADIĆ U 93.

Ekskluzivno! Prolazi sve, ali Jimmy Stanić - ne! Pogledajte kako teku probe za koncert sa Zagrebačkom filharmonijom

Nastupu na kojem promovira album ‘91+‘ sa suprugom Barbarom nakon prve probe nazdravio je - rakijom.

- Ljudi moji, strah me kak' nam dobro ide - izjavio je maestro Josip Cvitanović na kraju prve probe legendarnog pjevača Stjepana Jimmyja Stanića (92) i njegove supruge Barbare s orkestrom Zagrebačke filharmonije.

- Kaj te ima biti strah! Radije dođi i nazdravi s nama rakijicom - odgovorio je dirigentu Stjepan Jimmy Stanić, koji sa Zagrebačkom filharmonijom uvježbava pjesme u orkestriranim aranžmanima za nastup 23. travnja u 19:30 stati u dvorani Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu.

image
Petra Radin

U svojim devedesetima legendarni Zagrepčanec kreativniji je nego ikad: lanjskog studenog mu je u izdanju Croatia Recordsa izašao album prigodnog naziva '91+'. Zbog strogih epidemioloških mjera za sprječavanje pandemije koronavirusa dosad ga nije imao priliku promovirati pa je Jimmy Stanić povratak na scenu jedva dočekao.



Čitajte i: Jimmy Stanić o djetinjstvu, karijeri i ljubavi: 'Žene su me opsjedale, a muževi proganjali'

- Baš bi bilo zanimljivo pitati publiku da li zna tko je stariji - filharmonija ili ja? Nadam se da ne budu glasali za mene - takvim je duhovitim dosjetkama legendarni pjevač šlagera zabavljao društvo na probi.

U svakoj šali je pola istine, pa tako i u Jimmyjevoj, jer je naš najpoznatiji orkestar uistinu "svega" 58 godina stariji od njega, a obljetničku godinu u kojoj slavi 150. godišnjicu osnutka između ostalog će obilježiti i njihov zajednički koncert u Off ciklusu.

Tristotinjak sretnika pratit će ga uživo u dvorani Gastro Globusa, a za sve ostale zainteresirane osiguran je prijenos uživo na internetu. Svoje mjesto na programu i orkestraciji Josipa Cvitanovića našli su Jimmyjevi najpoznatiji evergreeni, vječiti hitovi kao što su "Moja kobila Suzy", "Dimnjačar", "Prolazi sve" te mnogi drugi.

image
Petra Radin

Od Jimmyjevog prvog nastupa u dvorani Doma sindikata grafičara u Zagrebu prošlo je sedam desetljeća, legendarni hit "Prolazi sve" snimio je prije 55 godina, a sa suprugom Barbarom prvi zajednički koncert odradio je prije 35 godina... No, vječiti mladić i šarmer naše estrade ne odustaje i nema namjeru stati dokle god ga pamćenje, noge i glas budu služili. A zasad ni s čim od pobrojanog nema problema.

Čitajte i: Prvi put se oženio u 60-oj, a sada se sa suprugom dao u novu pustolovinu: 'Njihova ljubav je bezvremenska'

Mozak trenira rješavanjem križaljki, s glasom nikada nije imao problema, a dobra vježba za noge mu je kuhanje sa suprugom Barbarom, te zajednički odlazak na plac, utrinsku tržnicu gdje ih poznaju svi prodavači od kojih nabavljaju svježe namirnice.

- Pjevat ću dok se ne skljokam na pozornici, ali tak' da se više nemrem dići - izjavio je nedavno Jimmy Stanić i dodao da se s godinama u čovjekovom životu svašta mijenja - uglavnom na gore, ali ne i njegova ljubav prema umjetnosti, glazbi i supruzi Barbari.

image
Petra Radin

Da je umjetnost svakom čovjeku neophodna poručuje i Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, koji je presretan što njegov orkestar nakon Gorana Bregovića, Damira Urbana, Arsena Dedića, 2Cellosa, Arsena Dedića, Olivera Dragojevića, Amire Medunjanin, Radojke Šverko, Vanne, Petra Graše, Tončija Huljića, Gabi Novak... suradnju s glazbenim velikanima u 2021. nastavlja upravo sa Stjepanom Jimmyjem Stanićem.

Te stihovima Jimmyjevog svevremenskog hita poziva sve da zastanu i uživaju u trenutku, te se pridruže koncertu za pamćenje uživo u dvorani Gastro Globusa ili kod kuće pred računalnim ekranima:

"Prolazi sve, list zelen sad je žut

Al naša ljubav, zar ne, nikad neće proć'

Prolazi sve, sva ljeta, zime sve

Jer život mijenja naš svijet, nama tako drag.

Za me si lijepa još k'o u dane prvih susreta

U tvojim očima plamti isti žar..."

Linker
24. travanj 2024 20:27