JEDVA ČEKAMO

Elvis se stvarno vraća! Priscilla Presley oduševljena filmskom pričom o kralju rock‘n‘rolla

Bivša supruga legendarnog glazbenika nazočila je privatnoj projekciji filma ‘Elvis‘ redatelja Buz Luhrmana koji je naslovnu ulogu dodijelio Austinu Butleru.

"Wow!!! Bravo ekipa!", tim je riječima Priscilla Presley jedina supruga legendarnog kralja rock'n'rolla popratila privatnu projekciju filma 'Elvis' uoči početka njegove kinodistribucije zakazane za 24. lipnja.

Mnogi poklonici teorija zavjera i dandanas vjeruju kako Elvis Presley. nije preminuo od posljedica zatajenja rada srca u Memphisu 16. kolovoza 1977. nego da se s tim izgovorom povukao iz javnosti te i dalje živi pod lažnim identitetom.

image

Austin Butler kao filmski Elvis Presley

WARNER BROS. - BAZMARK FILMS - R/AFP/PROFIMEDIA

Kako god, Elvis se ove godine sigurno vraća i to u svom velikom stilu na filmsko platno u biografskom filmu redatelja Buza Luhrmana. Naslovnu ulogu povjerio je 30-godišnjem američkom glumcu Austinu Butleru, a Elvisovog menadžera Pukovnika Toma Parkera odigrao je Tom Hanks, dok je uloga Priscille Presley pripala Oliviji DeJonge.

Pogledajte video

"Radnja priče vrti se oko Elvisovog odnosa s Pukovnikom Parkerom. Austin Butler je uistinu nevjerojatno uvjerljiv... Bravo za njega! Premda je imao nemoguć zadatak, obavio ga je maestralno, baš kao što je i Tom Hanks prikazao lice i naličje Pukovnika Parkera", napisala je Priscilla Presley u svom komentaru nakon privatne projekcije filma.

image

Priscilla Presley Elvisa je upoznala kao 14-godišnjakinja

KOBAL/SHUTTERSTOCK

Ljubavna priča Priscille i Elvisa Presleyja uistinu je nevjerojatna. Upoznali su se 13. rujna 1959. u njemačkom gradu Bad Nauheimu, gdje je 24-godišnji Elvis Presley odslužio vojni rok u Američkoj vojsci, a ona je bila 14-godišnjakinja koju je morila nostalgija za Sjedinjenim Državama.

image

Život kralja rock'n'rolla nepresušno je nadahnuće za brojne umjetnike i imitatore

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Priscilla Ann Beaulieu u Njemačku je, naime, stigla s majkom i očuhom, pripadnikom američkog zrakoplovstva, koji je bio raspoređen u bazu u Wiesbadenu. Nakon prvog zajedničkog izlaska sa zvijezdom rock'n'rolla zabranili su joj da se nastavi viđati s njim, a zabrana je potrajala sve dok nisu obećali kako će se Priscilla kući vraćati u pristojno doba.

image

Austinu Butleru pripala je naslovna uloga u biografskom filmu 'Elvis' koji u kina stiže u lipnju

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

Po njegovu povratku kući u Sjedinjene Države vezu nastavili održavati telefonom, a prvi put se ponovno vidjeli kad ga je posjetila za vrijeme ljetnih školskih praznika 1962.

Čitajte i: ODUŠEVIO VJEŠTINOM: UŽIVAJTE 42 SEKUNDE U NEBESKIM PROSTRANSTVIMA, VAŠ PILOT JE JOHN TRAVOLTA!

Zaprosio ju je uoči Božića 1966. a vjenčali su se 1. svibnja 1967. u hotelu Aladdin u Las Vegasu: intimno vjenčanje da se izbjegne medijski cirkus naljutilo je brojne mladoženjine prijatelje, pa je za širi krug priređena svadba 29. svibnja u Gracelandu.

image

Elvis Presley u filmu 'Jailhouse Rock'

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Njihova kći jedinica Lisa Marie Presley rođena je 1. veljače 1968. točno devet mjeseci nakon vjenčanja roditelja, a brak im se raspao zbog stalne razdvojenosti. I to nakon što je Priscilla na Elvisov nagovor počela uzimati satove karatea i zaljubila se u svog trenera Mikea Stonea. Ipak, ostali su bliski prijatelji o čemu svjedoči i podatak da je njihova brakorazvodna parnica je okončana 9. listopada 1973., a bivši supružnici iz sudnice su izašli držeći se za ruke.

image

Austin Butler u vezi je s modelom Kaiom Gerber

RMBI/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

I Elvisov filmski dvojnik Austin Butler također ima zanimljivu ljubavnu prošlost: osam i pol godina proveo je u vezi s kolegicom Vanessom Hudgens, lani se kratko zabavljao s Lily-Rose Melody Depp, kćerkom francuske pjevačice Vanesse Paradis i Johnnyja Deppa, a trenutačno je u vezi s 20-godišnjim njujorškim modelom Kaiom Gerber, kćerkom Cindy Crawford i poduzetnika Randea Gerbera.

image

Redatelj Baz Luhrmann i glumac Austin Butler

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK
Linker
23. travanj 2024 10:46